Berta Sándor

Opera Mini: egymilliárd oldallekérdezés

A Firefoxon kívül a másik alternatív böngésző, a norvég Opera is egyre sikeresebb és ugyanez mondható el a szoftver mobil készülékekre szánt verziójáról is. A fejlesztők büszkén jelentették be, hogy az Opera Mini átlépte az egymilliárd oldallekérdezéses álomhatárt.

Az Opera kistestvérének számító, a mobil készülékeken való használatra kifejlesztett Opera Mini körülbelül fél éve érhető el világszerte és e rövid idő alatt is óriási népszerűségre tett szert. A böngészőt jelenleg már ötmillióan használják. "Ezek a számok is azt bizonyítják, hogy az emberek nem csak letöltik, de valóban rendszeresen használják is programunkat. A mobil internetezés pedig e sikereknek köszönhetően reményeink szerint felnyithatja az ipar szemét e terület iránt" - nyilatkozta Eskil Sivertsen, az Opera szóvivője.

Az Opera Mini mellett az okostelefonokra és a PDA-készülékekre telepíthető Opera Mobile is egyre sikeresebb. Sivertsen szerint ez is azt bizonyítja, hogy az embereket igenis érdekli a mobil böngészés és egyre nagyobb az érdeklődés a mobil webszolgáltatások iránt. "A böngészők egyre inkább a mai mobiltelefonok lelkévé válnak" - jegyezte meg Eskil Sivertsen. Éppen ezért az Opera ki akarja bővíteni a közeljövőben az Opera Platformot és az általa kínált szolgáltatások körét, ezáltal az Opera egyre több kiegészítő alkalmazással lehet majd kompatibilis. A fejlesztők szerint minden csak a felhasználók igényein múlik.

A felhasználók összetétele - hasonlóan a számítógépes internetes szörfölőkhöz - itt is megoszlik. Vannak, akik csak hetente néhány alkalommal csatlakoznak fel a világhálóra és vannak olyanok is, akik rendszeresen szörfölnek az interneten és naponta akár 100 oldalt is felkeresnek. Az Opera Mini főleg Oroszországban, az Egyesült Államokban, Indiában, a skandináv országokban és Nagy-Britanniában számít népszerűnek, de a böngésző egyre népszerűbb Dél-Afrikában és Bangladesben is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gerygrey #19
    ...egyedüli hátránya a mininek hogy korlátozott a bevihető karakterek száma, az előbbi beírással el is értem a limitet. Ha hosszabb fórumhsz-t akarok írni ahhoz ott a nem mini Opera, ami mondjuk lassabb de cserébe még a képfeltöltés is megy vele az SG-n. Egyedül a flash hiányzik, mekkora királyság lenne honfoglalózni meg YouTube-os videókat nézegetni a telón :)
  • Gerygrey #18
    SG login tényleg kacifántos egy kicsit, de működik a "bejelentkezve marad" opció így ritkán van rá szükség. Jah én is most minivel vagyok fent, a P900 érintőbillentyűzetén igazán kényelmes még fórumozni is, és sokkal gyorsabb mint a Netfront vagy a rendes mobil opera. Pyrex, a Mini saját szervere konvertálja át az oldalakat hogy mobilon is jók legyenek, így tudja számolni (és ezért gyors)
  • akyyy #17
    én is kipróbáltam valoban.. ez tök jó:)
  • moha #16
    Be lehet jelentkezni :) Ezt most opera mini alól írom.
  • akyyy #15
    és igy be sem lehet jelentkezni sg-re:( hátha ezt fogják fejleszteni...
  • Cat 02 #14
    onnan hogy kb az FF részesedeés pl 10 % sztem de nem tom xD lehet figyelnek mindket -.-
  • lyzu #13
    énis rendszeresen használom az opera mini-t és nagyon megvok vele elégedve :))
  • lazly #12
    Ha jol emlekszek (egyszer leptem be meg anno... :D ) akkor az SGn javascriptes beleptetes van, es egy uj ablakba nyitja meg a cuccost. A mini pedig nem kezeli a tobb ablakos bongeszest. Szerintem ezert nem tudtal belepni.

    Na jo szorakozast mindenkinek. Udv!
  • valaé valaé ná #11
    Az Opera Mobile nem ingyenes, sajnos.
    Egyébként tényleg hihetetlenül jó a Mini, nem hittem volna hogy ennyire kényelmesen lehet vele böngészni egy telefonon is.
    Az erőforrásigénye meg hihetetlenül kicsi.
  • PyRex #10
    Honnan tudják pontosan, hogy mikor lépte át az egymilliárdot?? -.-