Specker Balázs

Megduplázta bevételeit az Opera

A internetes böngészőket fejlesztő Opera Software közel megkétszerezte bevételeit a második negyedévben, mobilos böngészőinek köszönhetően - jelentette be a cég.

A bevétel mintegy 74%-kal növekedett meg 40,4 millió norvég koronára (körülbelül 1,2 milliárd forint). "Minden téren jónak tűnik a helyzet" - értékelt röviden a Jon von Tetzchner vezérigazgató az Ovum oldalán. "Erősebbek vagyunk, mint egy évvel ezelőtt. A második félév még jobb lesz mivel még több böngészőt fogunk tudni eladni" - nyilatkozta Christian Jebsen pénzügyi igazgató.

Ugyan a cég részvényei visszaestek a héten elért, rekordnak számító 16 koronás árfolyamról, ám így is 15,20 korona körül állnak, és 2,7%-os növekedést könyvelhetnek el. Az Opera részvényei még 9 koronás árfolyammal kezdték az évet az oslói tőzsdén. Az elemzőket igencsak meglepte a tőzsdei árfolyam alakulása, és rámutattak arra, hogy a cég internet szolgáltatásokból származó tiszteletdíjai azért duplázódhattak meg a második negyedévben az egy évvel korábbi adatokhoz képest, mert ebben a mintegy 33,4 millió koronában már benne van a cég előző féléves bevétele is.


A társaság a Nokiával és a Motorolával már megállapodott arról, hogy új készülékeiket Opera böngészőivel látják el. Az oslói székhelyű vállalkozás azt állítja az elmúlt fél évben mintegy 6,7 millió készülékre került fel szoftverük - ez a szám egy éve még csak 3,2 millióra rúgott.

Mint arról már korábban hírt adtunk, a jövőben a cég az okostelefonokra szánt Opera Mobile böngészője mellett, Opera Mini szoftvere révén az alsó-középkategóriás készülékekre is szeretne koncentrálni. A cég ígérete szerint az új böngészőnek csak egy kisméretű Java programra van szüksége a telefonon, és a korábbi mobilos böngészővel szemben beéri mindössze 60 kB tárhellyel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Freemanus #2
    Vagy legalább is tudjam állitani hogy a memory card legyen a cache tárhelye!
  • Freemanus #1
    Csak jó lenne ha kijavitanák azt a hibáját hogy félpercenként megtelik a cache!MErt amugy kifogástalan progi és jo idej használom!