Rónai György

Opera böngésző a Nokia 60-as szériához

A mai napon az Opera közzétette a Nokia 60-as sorozatú mobiljaihoz készített, fejlett web böngészőjét. Az előző verzió csak a Nokia 6600 telefonhoz volt jó, de az új már működik a 3650, 7650 és az N-Gage mobil készülékeken is.

A Nokia 60-as sorozat a Symbian OS-re épül, amely kifejezetten az adatcentrikus felhasználási területekre készült mobilok alapját képezi - ezek az úgynevezett smartphone-ok, azaz "okostelefonok". Ezeken a telefonokon a felhasználók teljes egészében, és eredeti megjelenésében élvezhetik az internetet és a web oldalakat. Az Opera Small-Screen Rendering (SSR) technológiája automatikusan átméretezi a weblapokat, hogy azok szépen jelenjenek meg a kis méretű színes kijelzőkön is.

"Csodálatos, hogy minden felhasználóval megoszthatjuk azt a fejlesztést és törekvést, amelyet a smartphone termékek érdekében teszünk. Az Opera 6.1 for Series 60 immár teljesértékű internetes élményt nyújt az emberek számára a mobil készülékeken is" - mondta el Jon S. von Tetzchner, az Opera Software igazgatója.

Az új szoftver rengeteg újítást tartalmaz, amely megkönnyíti a smartphone-okról netezést. Az Opera 6.1 for Series 60 elődjénél sokkal kisebb méretű, és futattása is kevesebb erőforrást igényel. A cég szerint az új verzió kb. 250 kB-tal kevesebb memóriát használ. Mindezek mellett a felhasználók egy újfajta menürendszert is kapnak az SSR képernyőn, amely különösen a pár évvel ezelőtt a honlapokon általánosan elterjedt frame-ek (keretek) és táblázatok kezelését könnyíti meg. Természetesen emellett rengeteg hibáját is orvosolták az elődnek, számtalan javítást is tartalmaz az új verzió.

Az S60 browser most először több nyelven is elérhető. Letölthető az angol, francia, német, spanyol, olasz, és kínai nyelveken is. A szoftver próbaverziója innen tölthető le.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pascal #5
    Hahó emberek :) akit érdekel hogyan oldja meg a cuccot a progi az töltse le az opera legújabb normál PCs verzióját (www.opera.com) hozzon be egy oldalt és üssün SHIFT+F11 -et és megscodálhatja hogy dolgozik az SSR.
  • Lacc #4
    Az a poén, hogy meg se fordult az a fejedben, hogy felosztja azt az 1024*768-at 150*100 pixeles részekre, és scrollozni lehet...
  • Darth Sith #3
    azért kiváncsi vok milyen egy 150x100 pixeles képernyőn megnézni egy 1024x768 as felbontásra készített oldalt. bármiylen jó kis képernyő meg minden. azért ez elég kemény. a telefonhoz mellékelik a nagyítót a dobozban, és egy kupont a szemorvoshoz.. :D
  • Lacc #1
    Tehát már rendesen lehet netezni ezeken a mobilokon? Nem semmi...