Berta Sándor

Mobiltelefon Google Maps-hozzáféréssel

Az EarthLink internetszolgáltató és az SK Telecom dél-koreai mobiltelefon-forgalmazó cég közös leányvállalata, a Helio olyan készüléket dobott piacra, amelyik tartalmaz egy GPS-modult és képes kapcsolódni a Google Maps szolgáltatáshoz.

A Samsung egyik modelljére épülő készülékkel bárki képes lehet arra, hogy otthon a saját számítógépe előtt ülve megnézze a Google Maps segítségével, hogy hol van egy étterem vagy hogy merre laknak a barátai, majd ezeket az adatokat át is töltheti a mobiltelefonra. De ugyanígy megadható egy koordináta is, ahová a telefon szinte odavezeti az embert. Az útvonalat mindkét esetben az Egyesült Államok mintegy 30 régiójában elérhető közlekedési dugót előrejlező rendszer segítségével is meg lehet határozni, természetesen valós időben.

A felhasználók ezenkívül igénybe vehetik a Buddy Beacon nevű funkciót is. Ennek és a beépített GPS-modulnak köszönhetően pontosan meghatározható, hogy éppen hol tartózkodik adott chatpartnerünk. Készíthetünk Buddy-listát is, amelyre egyidejűleg legfeljebb 25 személyt vehetünk fel. Ezeknek az információknak a birtokában bárkinek küldhetünk SMS-t, vagy fel is hívhatjuk az illetőt, így akár távoli segítségnyújtásra, útba igazításra is alkalmas az új készülék.


"Azt akarjuk, hogy a vezeték nélküli technológiákban rejlő lehetőségeket a koreai felhasználók után amerikai társaik is kihasználhassák. Az olyan cégek, mint a Samsung és a Google segítségével a Helio teljesen új különleges eszközökkel és szolgáltatásokkal tud előrukkolni" - mondta Wonhee Sull, a Helio egyik vezetője.
A Helio Drift 2,12 colos képernyőjének maximális felbontása 320 x 240 pixel, a beépített 2 megapixeles digitális kamera legfeljebb 4-szeres optikai nagyításra képes, és van benne egy LED-es vaku is. A kamerával nemcsak állóképeket, de MPEG4 formátumú videókat is rögzíthetünk. Az integrált zenelejátszó támogatja az MP3 formátumú zenei fájlokat. A Helio Drifttel ezenkívül írhatunk blogot és azt feltehetjük a világhálóra, játékokat és zenét tölthetünk le az internetről. A beépített memória tárolókapacitása 128 megabájt, ezt Micro-SD memóriakártyákkal növelhetjük.

A készülék mérete 97 x 46 x 18 mm, súlya kereken 100 gramm. Maximális készenléti ideje 7 nap, beszélgetési ideje pedig legfeljebb 3 óra lehet. A Helio Drift az Egyesült Államokban már kapható, ára 225 dollár. A Google Maps és a Buddy Beacon szolgáltatások ingyen vehetők igénybe, az átvitt adatok után azonban fizetni kell.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • peba #7
    Szegény ember vízzel főz. Kompromisszumokat kell kötni. Ha kell a cucc, de nincs rá keret, nézed a kisebb kijelzőt. Erre viszont senki ne érveljen azzal, hogy akkor minek neki ilyen, ha nincs rá pénze. És ha kell? Van rá, csak a kisebbre.
    Ez van.
  • roliika #6
    Veszek 150ért lapitopot ésabba aztán azt veszek amit csak akarok. :P
    1 új mobilteló helyett...
  • brueni #5
    lehet.
  • killahdog #4
    1. Aki kicsit is ért a telefonokhoz (csak egy egészpicit, az 6310i ota -utolso jo telefon-) NEM vesz nokiat. :) (Amugy volt 1 egész napig 7610 esem... khm, bottal se piszkálnám, jo uzlet volt eladni)
    2. Most járunk 90 nél ? meg 200grammnál ? :) meg sok alkatrésznél ? Vagy SD/IO aha... akkor hova teszed memoriakártyát ?
    3. szerzel rá térkép progit kb olyan is. Tomtom ? :) És az még egy jobbik fajta... Ráadásul symbian nokiakon elég vicces (p900 on egész jo)

    Vagy megjön pici esze az embernek és vesz:
    Mitac mio a701
    Eten M600
    HTC Meteor (+egyéb HTC telok mint i-mate, meg amilyen név alatt még kiadták)
    vagy bármi egyéb pda telefont amiben van gps :)

    1. Megvan 100 bol (legyen eszed honnan rendelsz, nem a plázában kell vásárolni)
    2. Egyben van, ki van probálva, direkt erre van tervezve, nem akad nem lassit.
    3. Nem néznek hülyének :) (mint egy nokiaval + gps vevövel + 2cm es kijelzön navigálni) Vagy csak nekem lenne nehézkes egy miniatur kijelzön gps navigációt nézni ? hmmmm lehet én vagyok hulye :)
  • Shadow_THH #3
    1) pl nokia 7610
    2) veszel bele kb 30ért egy gps-t
    3) szerzel rá térkép progit
    4) ???
    5) PROFIT
  • Tinman #2
    NEKEM EZ KELL(ene)!!!
    Remélem hamarosan EU verzsön is lesz...
  • scooterbr #1
    Vannak még jó dolgok.
    Csak nem Magyarországon.