SG.hu

Öt okostelefont hoz a magyar piacra a Tecno

A kínai vállalat az alsókategóriában, leginkább készülékei kinézetével próbál piacot szerezni. A Budapesten bemutatott öt készülék közül a csúcsmodell, a SPARK 20 Pro+ sem kerül többe bruttó százezer forintnál.

A Tecno Mobile a kínai Transsion Holdings márkája, amelynek termékei öt kontintens több mint hetven országában érhetők el. Telefonok mellett intelligens eszközöket, laptopokat, tableteket és okosotthon termékeket gyárt, és az Infinix márkájukkal együtt számolva globálisan már az öt legnagyobb szereplő egyike, a részesedésük 9,1 százalék. A cég a közelmúltban kezdte meg terjeszkedését Európában, eddig leginkább a fejlődő országokra koncentráltak: Afrikában 45,3 százalékkal uralják a piacot, de Pakisztánban és Bangladesben is vezetők, Indiában pedig hatodikok, ami azon a hatalmas piacon óriási teljesítmény. A Tecno okostelefonos portfóliója négy szegmensre oszlik, a csúcson a Phantom áll, mely élvonalbeli újdonságokat tartalmaz, például hajtogatható készülékeket, a Camon a professzionális képalkotásra koncentrál, a Spark a fiatalokat célozza a dizájnnal és az előlapi villanóval a jó szelfikhez, míg a Pova-t a nagy teljesítmény és a hosszan tartó működés jellemzi.

Mindezek közül a cég a Spark széria öt bevezető- és középkategóriás modelljét kezdi értékesíteni, melyek 2024. júniusától lesznek kaphatók a magyar piacon. “Büszkék vagyunk rá, hogy a hazai értékesítés indulásával párhuzamosan elindíthatjuk a magyar nyelvű honlapot és a magyar nyelvű telefonos ügyfélszolgálatunkat. Minden készülékre 2 év garanciát vállalunk ” -mondta el a TECNO Mobile készülékek magyarországi bevezetése kapcsán Pozsgai Attila, a Nobilis Hungary ügyvezetője.


A kínálat tetején a Spark széria jelenlegi zászlóshajó modellének számító Spark 20 Pro+ áll, melynek legfontosabb jellemzője a 120 hertzes képfrissítésű, ívelt AMOLED érintőképrnyő mellett a hatalmas, 108 megapixeles hátlapi kamera. A cég szerint az MI támogatás révén akár sötétedés után, gyenge fényviszonyok mellett is kiváló minőségű képeket készít. Előlapi kamerája 32 megapixeles felbontással rendelkezik, a mesterséges intelligencia segítségével automatikusan optimalizálja a fényerőt, a színeket és a kontrasztot, valamint aktiválja az előlapi LED villanót, ha erre szükség van.

A legolcsóbb pedig a belépőkategóriás SPARK Go 2024 modell, melyben a cég a 90 hertzes képfrissítésű érintőképernyőt, a gyorstöltést, a streaming szolgáltatások használatakor DTS hangzásra képes sztereó hangszórókat és az 5000 mAh kapacitású akkumulátort emelték ki. A készülékeken HiOS operációs rendszer fut, ami az Android némileg módosított változata. A telefonokon az Android 13 és 14-es verziói vannak telepítve és csak 4G LTE kapcsolatra képesek.


A telefonok mindegyike elérhető lesz egyedi Magic Skin kiadásban is: ezek nem csupán egyedi színűek, hanem különleges anyagból, például vegán bőrből készülnek, amely egyedi tapintást biztosít, és az alaptípusnál izgalmasabb, stílusos megjelenést kölcsönöz a készüléknek. A Spark 20 Go 2024 és a Spark 20 esetében már indulástól elérhetőek lesznek a különleges hátlapú verziók is, a többi készülék esetében fokozatosan válnak majd elérhetővé ezek a változatok. Az új készülékek mindegyikéhez jár az alapcsomagban az USB adatkábel mellett egy hálózati töltőfej, egy tok és egy fülhallgató is.


A készülékek ajánlott magyarországi fogyasztói árai:
  • TECNO SPARK Go 2024 39 990 forint
  • TECNO SPARK 20C 49 990 forint
  • TECNO SPARK 20 64 990 forint
  • TECNO SPARK 20 Pro 79 990 forint
  • TECNO SPARK 20 Pro+ 99 990 forint
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!