SG.hu

Telefont építettek egy 28 000 mAh-es akkumulátorba

A 28 000 mAh kapacitású, 27 mm vastag tégla a gyártó szerint egy hét telefonálásra és 94 nap készenlétre elég. Nagy hátránya, hogy akkora, mint három egymásra helyezett iPhone. Ebben az iparágban ezt nevezzük fejlődésnek.

Négy évvel ezelőtt az Avenir Telecom címlapokra került egy "Energizer" márkájú telefonnal, amely hatalmas, 18 000 mAh-s akkumulátorral rendelkezett. Idén a vállalat a Mobile World Congress-en egy újabb zsebet lehúzó félkilós téglatelefonnal tér vissza, amelynek akkumulátora még nagyobb: 28 000 mAh. A telefon neve Energizer Hard Case P28K.

Az Avenir Telecomnak nincs weboldala vagy sajtóközleménye róla, és csak egy hivatalos kép van róla, de attól még a barcelonai kiállításon jelen van. Az Avenir nem valamiféle varázslattal éri el ezeket a hatalmas akkumulátor méreteket: a régi 18 000 mAh-s telefon 18 mm vastag volt, ez a 28 000 mAh-s telefon pedig 27,8 mm vastag. Ez több, mint három iPhone egymásra rakva. Ez inkább egy powerbankra hasonlít, amelyre egy telefon van rászerelve. Ez egy sor 18 mm vastag, 18 650 mAh-s akkumulátor, plusz a tetején a normál, 9 mm vastag okostelefon hardver. Az 570 grammos tömege többszöröse a normál telefonoknak.


Az Energizer akkumulátor márka nem arról ismert, hogy telefonokat gyártana, az Avenir Telecom csak licenceli a nevet, és mindenféle furcsa (hiánypotló?) telefonokat ad ki a márka nevében. Az utóbbi időben butatelefonokat gyárt, de ez egy strapabíró IP69-es okostelefon nagy gumibütykökkel. Az óriási akkumulátor tetején lévő készülék kijelzője 6,78 hüvelykes 1080p-s LCD. A rendszerchip egy MediaTek MT6789, más néven Helio G99 - ez egy 6 nm-es, nyolcmagos SoC két Cortex A76 CPU-val és hat A55 CPU-val. Nehéz lenne lassabb chipet találni, amelyet új telefonokban szállítanak. 8 GB memóriával, 256 GB tárhellyel, Android 14-gyel és 33 W-os töltéssel rendelkezik, és csak 4G-s. Az Avenir feleslegesen hosszú üzemidőt ígér: a beszélgetési idő 122 órára (azaz valamivel több mint öt napra), míg a készenléti idő 2252 órára, azaz majdnem 94 napra terjed ki.

Persze mindez lehet csak papíron létezik. Az Avenir weboldalán a telefon egyetlen említése szerint a készülék "az Energizer végleges jóváhagyására vár", ami nem túl bizalomgerjesztő. Állítólag októberben kerül majd nemzetközi forgalomba 250 euróért. Aki nem akar addig várni, vegyen egy power bankot és egy tekercs ragasztószalagot - nem biztos, hogy rosszabb eredményt kap, mint az Energizer.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csicso82 #3
    HA ez egy műholdas teló lenne azt mondom okés, de amúgy egy kicsit túlzás.
  • wolfking #2
    "Aki nem akar addig várni, vegyen egy power bankot és egy tekercs ragasztószalagot" Ez tetszett a legjobban! :D
  • Tetsuo #1
    Legalább van választék, nem egy 20. klón.