Specker Balázs

Gmail mobilra szabva

A Google beindította Gmail levelezőrendszerének kifejezetten mobilra szabott verzióját. A keresőóriás szerint az eddigi bonyolult felület már a múlté, csupán két gombnyomással elérhetőek a levelek a hordozható eszközökön.

A mobilos gmailezést megkönnyítő java-alapú segédalkalmazás ingyenesen letölthető a cég honlapjáról - derül ki a vállalat sajtóközleményéből. Tony Hsieh, a Google Mobile termékigazgatója úgy nyilatkozott a CNet oldalán, hogy egyelőre 300 különböző típusú java-mobilon működik a szoftver. A program a Gmail egy évvel ezelőtt megjelent mobilos verzióján igyekszik javítani. A közlemény szerint a kiegészítő feltelepítése után a felhasználó könnyedén elindíthatja a Gmailt anélkül, hogy a mobilos böngésző megnyitásával és betöltésével vesztegetné az idejét.

A gyorsaság mellett a mobilos Gmail megtartotta szokásos szolgáltatásait, így továbbra is kereshetőek és nyomon követőek a levelek, sőt mi több, olyan - kifejezetten mobilos - funkciókkal is kiegészíti a rendszert, mint a levélfeladóhoz való gyorshívás-funkció hozzárendelés. Ráadásul a csatolt állományok megnézhetőek, a fotók optimalizált teljesképernyős nézetben jelennek meg.

"Ha egy-két percig vagy még tovább tart, hogy valaki megnézze e-mailjeit a mobilján, akkor lehet, hogy inkább meg se teszi" - összegezte a helyzetet Hsieh, majd hozzátette, hogy egy vezetéknélküli böngészővel körülbelül 11 gombnyomásba kerülhet egy üzenet törlése vagy archiválása, míg az új alkalmazással csupán kettőre van szükség.

Ugyan a letöltés díjtalan, ám az előfizetőknek természetesen az adatforgalomért fizetniük kell szolgáltatóiknak. Ahhoz, hogy megszerezzék az alkalmazást nincs más dolguk, mint a küldeni maguknak egy üzenetet a Google weboldaláról vagy felmenni gmail.com/app honlapra mobilböngészőjükkel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • peba #14
    POP3, IMAP.
  • Hegyikecske #13
    Hát, én is letöltöttem nagy buzgón, de 3* is próbáltam, mind a 3* újraindul a teló ahelyett h a leveleket nézné, tehát nem müxik... Vajon egyedi eset? Pedig szintén samsung telóm van (mint amin a képen mutatja h éppen müxik, szal lol...)
  • dtk1985 #12
    Nekem se megy nokia n73-mal, vagyis menni megy csak nem tolti le a leveleket, kapcsolati hibara panaszkodik. Mas email kliensek mukodnek de meg szeretnem ezt is nezni, talan meg ez lenne a legjobb szamomra.
  • oneman #11
    Nekem is Certificate error :( de elvileg van benne vmi tanúsítvány tároló, akkor meg nem értem hogy miért nempróbálja beszerezni a teló magától
  • Kingfisher #10
    Valószínüleg hiányzik egy hitelesítés a mobilomról, de persze arról nem informál mi és honnan szerezzem be, szal erről ennyit.
  • Anyaszomorító #9
    Nálam detto (US/Canada) - Moto V3x van /ezt sima V3-nak ismerte :-O / . De müködik. Tré-Mobájl hálón
  • Kingfisher #8
    Mondjuk gyanús volt a letöltésnél a k500i után a (US/Canada) felirat :)
  • SzakacsG #7
    Én is letöltöttem a JAVA klienst K800i mobilra - elindul, de nem csatlakozik fel a hálózatra ("Loading" felirat után hibaüzenet és annyi) :(
  • Kingfisher #6
    Nekem certificate errort dob.
  • Penge4 #5
    Na ez a HotMail-es SMS értesítő érdekfeszítő, főleg, ha ingyenes és a magyar mobilszolgáltatókra is működik.