Specker Balázs

Google kezében a JotSpot

A keresőóriás felvásárolta a hároméves múltra visszatekintő, wikiben utazó JotSpot céget.

Joe Kraus, a JotSpot társalapító-vezérigazgatója egy blogbejegyzésben adott hírt az eseményről. A cégvezér úgy véli a Google részeként lehetőségük lesz arra, hogy "világszínvonalú" adatközpontokat és szakembereket érjenek el. Az ügylet pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra. Úgy tűnik, mostanság igencsak vásárolhatnékja van a Google-nak, hiszen nemrég 1,65 milliárd dollárt fizetett a videomegosztók királyának tartott YouTube-ért.

Kraus szerint a Google azon elképzelése, hogy online módon kínáljon irodai alkalmazásokat egybevág a JotSpot stratégiájával. "Láttuk, ahogy megvették a Writelyt, majd elindították a Google Groupsot, a Google Spreadsheetset és a Google Apps for Your Domaint. Világos volt, hogy a Google hasonlóképpp gondolkodik arról, hogy a felhasználók hogyan hozzák létre, vezessék és osszák meg egymással az online információkat" - írja bejegyzésében Kraus.

A JotSpot wiki-alapú alkalmazásoknak kínál platformot. Többek között olyan online naptárt és táblázatkezelőt is kínál, amelyet egyszerre többen is el tudnak érni. A Palo Altó-i cég wiki-rendszereit elsősorban együttműködést segítő szoftverekként értékesíti a vállalati szféra szereplőinek - írja a CNet. Kraus elmondása szerint az első lépés az lesz, hogy a JotSpot alkalmazását átalakítsák a Google szoftverarchitektúrájának megfelelően. "Temérdek lehetőséget látunk a JotSpot és az olyan nagyszerű alkalmazások között, mint a Writely vagy a Google Spreadsheet" - lelkendezett az excégvezér.

A JotSpot korábban az eBayjel kötött megállapodást, melynek értelmében az aukciós oldal az ő platformjukat használja a tagok wikizéseihez. Azt még nem lehet tudni, hogy a társulás a fúzió után is folytatódik-e.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)