Specker Balázs

Ki csinál rendet a HP-nál?

Mivel a korábbi etikai vezetőt bűnügyi eljárás alá helyezték, a HP-nek új embert kellett találnia a kényszerűségből megüresedett posztra. A szebb időket is megélt vállalatnak a jelek szerint egy igazi IT-s jogi veteránt sikerült megnyernie ügyéhez.

A HP sajtóközleményéből kiderül, hogy az a Jon Hoak lett egy személyben az új alelnök, etikai-igazgató és törvényesség ellenőr a cégnél, aki korábban az NCR jogtanácsosaként, illetve az AT&T védőügyvédjeként szerzett magának elismerést. Hoak azt a Kevin Hundaker váltja, aki korábban központi szerepet játszott a vállalat hírszivárogtatási ügyben indított vizsgálatában, és aki pillanatnyilag - Patricia Dunnal, a HP nemrég lemondott elnökével együtt - a HP körül nemrég kirobbant adatlopási botrány egyik fő gyanúsítottja.

Hunsaker és Dunn - másik két vezetővel egyetemben - az ügy nyilvánosságra hozatalát követően még szeptemberben leköszönt tisztségéről. A bűnügyi nyomozás mellett, az egykori HP-s nagykutyáknak a hírkiszivárogtatási vizsgálattal kapcsolatban is színt kellet vallaniuk egy kongresszusi albizottság előtt, melynek eredményeképpen a vállalat most alapos átvilágításra számíthat az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdei Bizottságától - írja a ZDNet.

"A HP-nál mindig hagyomány volt, hogy az etikát, a magánjogot és a vállalati felelősséget szem előtt tartva vezesse a piacot. Jon útmutatásával újra visszalépünk erre az útra" - nyilatkozta derűlátóan Mark Hurd HP-vezérigazgató. A hírek szerint Hoak egyik első dolga az lesz, hogy segítsen a HP jogászainak kiértékelni a cég nyomozással kapcsolatos eljárásait, ugyanis a cég belső nyomozóinak vizsgálódása során kiderült, hgoy több újságíró, HP-munkatárs és vezetőségi tag magántelefonszámát is kicsalták egy telefontársaság alkalmazottaitól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!