Specker Balázs

Spórolás a HP-nál

A Hewlett-Packard kisebb ingatlanokba költözik, hogy csökkentse működési költségeit. A mostani változás is része a nem túl rózsás anyagi helyzetbe került vállalat spórolási terveinek.

Az óriáscég elmúlt négy évének ingatlanpolitikájáról szóló elemzést alig egy évvel ezelőtt kezdték el összeállítani a HP-nál, miután tavaly júliusban Mark Hurd vezérigazgató bejelentette a szükségesnek ítélt radikális költséglefaragásokat. Az új program keretein belül a HP igyekszik lecsökkenteni irodái számát és a jövőben kevesebb központi helyiséget kíván fenntartani - áll a cég sajtóközleményében.

Ryan Donovan, a HP szóvivője elmondta, hogy az elmúlt évek cégfelvásárlásai alatt rengeteg ingatlan jutott a tulajdonukba. "Az évek során tulajdonképpen négy vállalat olvadt eggyé" - nyilatkozta Donovan, utalva a Digital Equipment, a Tandem és a Compaq megszerzésére a ZDNet oldalán. A többi tucatnyi kisebb felvásárlás, mint amilyen a Peregrine Software-é az AppIQ-jé vagy a Snapfish-é nem érintett az ügyben, mivel ezek a cégek saját telephelyeiken működnek tovább.

A HP reméli, hogy a konszolidációs reformokból nyert megtakarításokat kiemelt fontosságú központjai korszerűsítésére költheti majd, hogy állandóan mozgásban lévő alkalmazottaik hatékonyabban végezhessék munkájukat. A fejlesztések értelmében több mobil munkahely is létesülne és forgalmas, közkedvelt helyekre telepíthetnék ki a mobil munkához szükséges technológiai hátteret. A szóvivő azt is elmondta, hogy a költségek visszavágása globális folyamat lesz, ám a HP még nem hozta nyilvánosságra a terv részleteit a konkrét ingatlanokkal és térségekkel kapcsolatban.

A tervek szerint a HP nyolcvanöt különálló adatközpontját mindössze hat különböző hellyé szervezné át. Emellett arról is szó van, hogy a cég teljes struktúráját is átformálnák a közeljövőben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BlueGold #1
    Talán meg kellene probálni normális nyomtatókat gyártani a HP-nek ( nem olyanokat, hogy 5ml-es festék patront lehet csak beleteni 3500 ft-ét)akkor talán több lenne a cég nyeresége.