Specker Balázs

Újabb felvásárlás - terjeszkedik a HP

A HP a héten bejelentette, bővíteni kívánja tárolási szolgáltatásait és felvásárolja az archiváló szoftvereket fejlesztő OuterBay Technologiest.

Az OuterBay archiváló szoftverei elsősorban a vállalati szféra által alkalmazásaiban és adatbázisaiban használatosak. A felvásárlás a HP legújabb lépése a szerver-, tároló- és szoftverpiacon, az AppIQ és a Peregrine Systems tavaly szeptemberi felvásárlását követően. Az utóbbi üzlet 425 millió dollárjukba került. A HP tervei szerint az OuterBay segítségével ügyfélkörét azokra a vásárlókra is kiterjesztené, akik Oracle, SQLServert vagy Sybase adatbázisokat, illetve Oracle E-Business Suite, SAP vagy PeopleSoft alkalmazásokat használnak - áll a cég sajtóközleményében.

"HP Integrity szerveres felhasználóink 60%-a Oracle alkalmazásokkal és adatbázisokkal dolgozik, így számukra kulcsfontosságú ez a lehetőség" - mondta Bob Schultz, a HP StorageWorks vezérigazgatója. A mindössze 60 fő munkaerővel bíró OuterBay többé-kevésbé megmarad jelenlegi formájában és beágyazódik az óriáscég StorageWorks részlegébe. A HP már több mint egy éve működik együtt az OuterBayjel, többek között az óriáscég Reference Information Manager for Databases nevű adatbázis optimalizáló alkalmazásán is.

"Már megvannak az együttműködési terveink, ám a következő negyedévre mélyebb integrációt szeretnénk elérni" - mondta Frank Harbist, a HP ILM-ért és a tárolószoftverekért felelős vezérigazgatója. Az OuterBay eddig az EMC-vel is szoros együttműködésben dolgozott. Tulajdonképpen ez a cég volt az eredeti berendezésgyártó partnerük. Habár az EMC és a HP versenytársak tárolók piacán, Harbis szerint a HP érintetlenül kívánja hagyni az OuterBay és az EMC kapcsolatát.

Az ügylet pénzügyi részleteit nem hozták napvilágra, a felvásárlás feltehetően a következő két hétben zajlik le - adta hírül a CNet News.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kavics05 #1
    Nem örülök a terjeszkedésének, mert további rossz minőségű termékeket tud eladni Magyarországon. A szervízhálózata egyszerűen katasztrófa.Jobban járnánk, ha kivonulnának az országból.