Berta Sándor

HP - távozik Dunn és vádemelés várható

Eldőlt, hogy a nemrég kitört botrány miatt távoznia kell posztjáról Patricia Dunn-nek, a Hewlett-Packard igazgatósága elnökének. Ezenkívül a konszernnek minden bizonnyal egy komoly perrel is szembe kell majd néznie.

Patricia Dunn esetleges távozása néhány nappal ezelőtt még csak lehetőségként merült fel, mostanra azonban valóság lett. A HP igazgatóságának elnöke jövő év január közepén hagyja ott a vállalatot, utódja Mark Hurd, a konszern jelenlegi vezérigazgatója lesz. "Minden befolyásomat latba fogom vetni annak érdekében, hogy soha többet ne fordulhassanak elő ilyen nem engedélyezett megfigyelések és lehallgatások. Ezeknek a praktikáknak semmi keresnivalójuk nincs a Hewlett-Packardnál" - mondta Mark Hurd.

Mint ismeretes, Patricia Dunn-nek a néhány nappal ezelőtt kitört kémkedési botrány miatt kell távoznia posztjáról. Kaliforniában ugyanis törvénytelen bárkit is lehallgatni vagy megfigyelni. A Dunn által megbízott magánnyomozó és segítője azonban pont ezt tették. Eric Ross pénzügyi tanácsadó szerint a szakember menesztése jogos volt, azonban félő, hogy így túl sok hatalom összpontosul az immár az elnöki, vezérigazgatói és a felügyelőtanács elnöki posztot egyaránt betöltő Hurd kezében.

A Public Broadcasting Service nevű helyi rádiónak nyilatkozó kaliforniai főügyész, Bill Lockyer kijelentette: "Elegendő bizonyíték gyűlt össze, hogy megindítsuk a pert mind a HP megbízást adó vezetői, mind pedig segítőik ellen. A gyanúsítottak több bűncselekményt is elkövettek, köztük identitáslopást és számítógépes rendszerekbe való illetéktelen behatolást." A konszern eddig nem nevezte meg az ügyben érintett magánnyomozói irodát, kedden azonban már két amerikai képviselő, Joe Barton texasi republikánus és John Dingell michigani demokrata honatya is követelte ezt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mrzed001 #5
    Ebből a sztoriból egy dolog jött le nekem: a nők legalább olyan gecik és segfejek tudnak lenni ha hatalom kerül a kezükbe, mint a férfiak
  • Cat #4
    nemigaz, jelenleg a német kancellár, Angela Merkel a legbefolyásosabb élő nő.
  • moRtiZ #3
    Nem is tudom par napja olvastam, hogy Dunn Forbes szerint Dunn volt a vilag legbefolyasosabb elo noje. Hat ez most igy megbukott. Most a Coca-Cola indiai szarmazasu leendo igazgatoja fogja atvenni ezt a poziciot. Heh. Durvulas.
  • irkab1rka #2
    Hát ez durva. A csávó furta a céget, kirúgták. A haverja beszólt a főnökasszonynak, az meg magánnyomozókkal kiderítette, hogy a haver is benne volt a disznóságban.
    Erre kapott a csaj egy pert, mert megfigyeltette és a nyomozó cég meghakkolta a haver akkountját.
    Pedig amcsiban nem nehéz kirúgni valakit. Nem értem, hogy a csaj miért nem inkább egy mondvacsinált indokkal rúgta ki a szarost (akinek egy hajóban evezve ugyanarra kellett volna húznia) szépen eltitkolva, hogy mindent tud a viselt ügyeiről.
    Na, üzenet az agynak: januárig eladni a részvényeket.
  • bertino #1
    "a nemrég kitört botrány miatt távoznia kell posztjáról Patricia Dunn-nek"

    ugy tűnik, ezt benézte