Berta Sándor

A parlamentbe készül az osztrák kalózpárt

A német és a svéd testvérpártok példáján felbuzdulva az Osztrák Kalózpárt (PPÖ) is a parlamentbe készül. A sógorok új tervvel álltak elő: tárgyalásokat folytatnak több parlamenti párttal is az együttműködésről, így biztosítva, hogy biztosan képviselői helyekhez jussanak.


Képek a tagokról
A PPÖ a Zöldekkel már meg is megállapodott, azonban további tárgyalások várhatók többek között az FPÖ-vel (Osztrák Szabadság Párt) és a BZÖ-vel (Ausztia Jövője Szövetség) is. "Bármelyik párttal el tudjuk képzelni az együttműködést egészen addig, amíg témáink és érdekeink nem sérülnek. A lényeg a tartalom, nem az ideológia. Persze ehhez szükség van a magunk támogatói bázisának kialakítására is" - nyilatkozta Florian Hufsky, az Osztrák Kalózpárt képviselője.

Hufsky elmondta, hogy eddig a Zöldek és az Osztrák Kommunista Párt (KPÖ) vezetői, illetve képviselői keresték csak meg őket. A Zöldekkel már számos sikeres megbeszélést folytattak és a kalózpárt tagsága körében is tetszést váltott ki az együttműködés. "Sok hasonlóság van a két pártban, programjában, de természetesen vannak olyan kérdések, amiket különböző módon ítélünk meg" - indokolta a tárgyalásokat Michael Sigmund, a Zöldek egyik helyi politikusa, aki korábban maga kezdeményezte a kapcsolatfelvételt a két párt között. Sigmund ugyanakkor kijelentette, hogy amennyiben a PPÖ az FPÖ-vel és a BZÖ-vel is együttműködne, akkor ez könnyen a mostani megbeszélések végét jelentheti. Így ugyanis már túl sok lenne a különbség a pártok között.

Svédországban egyébként szeptember 17-i választásokon a Svéd Kalózpárt 14 182 vokssal, a szavazatok 0,63 százalékát szerezte meg, ezzel jóval elmaradt a kitűzött 4 százalékos parlamenti küszöb elérésétől. Németországban a helyi kalózpárt szintén a Bundestagba készül, kérdés mekkora eséllyel. Mindenesetre a kalózpárt-mozgalom egyre több államban virágzik, így ilyen szervezet jelen van már Svédországban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Belgiumban, az Egyesült Államokban és Ausztriában is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • exxile #12
  Kevered a fogalmakat. A tulajdonjognak nem sok koze van a szerzoi joghoz.
  A peldad pedig nem allja meg a helyet.
  Egyebkent nekem meg ingyer se kell a windows, otthon nem is hasznalom, linux van a gepen.
 • maestro85 #11
  Nem tudom mit erölködnek. A tulajdonjog alapvető a mai polgári civilázlt társadalomban. Ez majdnem olyan, mintha az mondanák: Én bármikor elvehessem a szomszédom autóját mikor használni van kedvem, de vissza kell vigyem, mindamellett, hogy neki nem kell tudnia rolla hogy én használtam. Nagy hülyeség az egész, csak "gratulálni" tudok ha bejutnak. A programoknak az árait inkább csökkenteni kellene, egy kis reklám a legláis cuccokra és akkor mármindenki megvenné a windowst ha nem 25-ről indulna. Főleg mivel ennyinek a d3szorosaert akar monitorral kapok egy alap gepet ujonnan.
 • Riddick #10
  Hajrá Kalózok!
 • arty #9
  nemegészen, a másolást csak saját célra legalizálnák ... a németek legalábbis :)
 • remark #8
  Reszben a temahoz kapcsolodik a The Corporation c. film. Mindenkinek ajanlom, nagyon jo.
 • Mr Csé #7
  huácsá
 • exxile #6
  Hat gondolom mint a svedeke. A fajlcserelo halozatok legalizalasa, meg hogy ne szamitson buncselekmenynek, ha en mondjuk lemasolok neked 1 filmet vagy zenet. Meg ha jol tudom tamogatjak a szabad szoftvereket, es tamadjak a kulonbozo levedett technologiakat, amik gatoljak a tudomany elorehaladasat.
  Hajra, en is szurkolok nekik!
 • Indigo #5
  Kicsit bővebben?
 • Falconer #4
  Ha mar egy terminatort megvalasztanak kormanyzonak, akkor en semmin nem lepodom meg :D
 • Sir Quno Jedi #3
  Hogyhogy mi?!!! HÁT A KALÓZKODÁS!!!