Berta Sándor

Új belépőszintű Nokia mobil

A Nokia 6085 egy összecsukható készülék, ami mindent tud, amit egy ilyen kategóriás terméknek tudnia kell. Nem akar csicsás lenni és kitűnni, csak egy egyszerű mobiltelefon, de talán pont ezért számíthat sikerre.

A cég közleménye szerint a fő kijelző 128 x 160 képpontos maximális felbontás mellett 262 144 szín egyidejű megjelenítésére képes. A második képernyő felbontása 96 x 68 pixel és tökéletesen alkalmas arra, hogy kék háttrévilágítás mellett tájékoztasson bennünket arról, hogy éppen ki keres minket, mennyi a pontos idő és mennyi ideig működik még az akkumulátor.

A beépített VGA-kamerához legfeljebb négyszeres digitális nagyítást használhatunk. Az új modellben lévő zenelejátszó egyaránt elboldogul az MP3, az MP4, a WMA és az eAAC+ formátumú fájlokkal. A készülékből nem hiányozhat az i8ntegrált FM rádió sem. A fotókat, videókat és zeneszámokat a legfeljebb 2 gigabájtos microSD memóriakártyákon tárolhatjuk. A Bluetooth- és az USB-port segítségével bármikor átmásolhatjuk az általunk kiválasztott anyagokat a számítógépünkre és vissza.



A Nokia új terméke e-mail klienssel, Push-to-talk funkcióval, integrált HTML-böngészővel, Flash Player 2.0 lejátszóval és Java MIDP 2.0-támogatással is büszkélkedhet. A sort a beépített hangszórók, a beszédirányítási és a beszédrögzítő funkciók teszik teljessé.

A belépőszintű készülék 92 x 46 x 23 mm méretű, tömege 84 gramm. Egyaránt támogatja a 900, az 1800 és az 1900 MHz-es GSM-hálózatokat, valamint a GPRS- és az EDGE technológiákat. A Nokia 6085 készenléti ideje gyári adat szerint legfeljebb tíz nap, míg maximális beszélgetési ideje 5 óra lehet. A finn cég új modellje előreláthatóan októbertől lesz kapható homokarany, royal pink és ezüst színekben, az ára pedig kereken 200 euró lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sith #25
    Bocs sztem belépő szintü telefon Nokia 3210 pld
    lehet vele
    Telefonálni
    SMS-t írni
    jah és van még rajta játék is Snake rlz ha nagyon unatkozol
    rendkivül praktikus olyan dolgokért fizetni amiket nagy vqaloszínűséggel soha nem fog használni az ember (jó max de jó az uj telefon probálgassuk... szinten)
  • replica #24
    Nem azért de a 2 normális márka sz tem a Nokia és SE Motorola telefont semmi pénzért nem vennék és ennyi pént megér ez a telefon! Mert ez 3-4 év múlva is menni fog.
  • ZsBalintka #23
    Nekem is ez tetszett a legjobban a cikkben!
  • scorpeeon #22
    jah :D
    mellesleg "128 x 160 képpontos maximális felbontás mellett..."
    hol van ez a telefon attól, hogy felbontást lehessen állítani rajta? :)
  • Flashy #21
    "a fő kijelző 128 x 160 képpontos maximális felbontás mellett 262 144 szín egyidejű megjelenítésére képes" szerencsétlen a fogalmazás, a 128x160-as képernyőn csak 20480 képpont van összesen :D
  • 0ckH4M #20
    amúgy most látom, hogy ebben a nokiáról szóló cikkben nekem sony ericssonos reklám van, mekkora oltás
  • 0ckH4M #19
    Nekem az a belépő szintű telefon amivel telefonálni lehet meg smt-t írni :D
  • scorpeeon #18
    Iszonyatosan gyenge telefon, olyan áron amiből már PSP-t kapni... Gartulálok hozzá, nem értem h miért ér meg egy cikket egy ilyen ócska ám mégis drága telefon... Hányok tőle.
  • Munch #17
    5110 rulz!!!!
  • Ratty #16
    > igen sokat dob rajta mert hiába van mp3 lejátszo ha 64 megás a cucc és nem bövithetö.. mint vmejik SE.

    "A fotókat, videókat és zeneszámokat a legfeljebb 2 gigabájtos microSD memóriakártyákon tárolhatjuk."

    buta...