Specker Balázs

Google kontra Microsoft: harc a Föld uralmáért

A Google és a Microsoft is frissítette térképszolgáltatását. Immár a Google Earth alapverziójában is szerepel az időállítási lehetőség, a Virtual Earth pedig új nézőponttal bővült.

A fizetős Google Earth Pro verzióban már korábban feltűnt gördítősáv segítségével az időt is változtathatja a felhasználó. Michel Jones, a Google Earth technikai vezetője az AGI2006 elnevezésű, Londonban megtartott térinformatikai eseményen többek között azt is bemutatta, hogyan teszi lehetővé az új verzió az összes Föld körül keringő műhold nyomon követését - írja a CNet. Jones arról is beszámolt a megjelenteknek, hogy a közelmúltban kutatók GPS segítségével nyomon követték a bálnák vándorlását, majd szoftverük segítségével feltérképezték útvonalukat.


A Google szerint programjuk az üzleti életben is jól alkalmazható a különböző szállítmányok, illetve szállítóeszközök követésére. A keresőóriás szerint több mint 30 ezer szoftverfejlesztő használja föl a Google Earth-öt munkája során, és eddig több mint 100 millióan töltötték le az alkalmazást. A Google Earth adatbázisa a múlt hét folyamán egy nagyobb frissítésen is átesett; többek között Hollandia és Japán egyes területei is 15 centiméteres közelségbe kerültek.

A találkozón Vincent Tao, az MSN Virtual Earth elnöke személyében a Microsoft is képviseltette magát. Tao a Virtual Earth-et ért legújabb változtatásokról beszélt. A Google Earth legfőbb riválisa most már rézsútos madártávlati pontból is képes megjeleníteni bizonyos területeket. A fejlesztés vezetője azt is elmondta, hogy a héten foganasított frissítés egyelőre az Egyesült Királyság egyes térségeit érinti. Az új látószög a megszokott felülnézeti nézőpontnál sokkal részletesebb és felismerhetőbb képet nyújt a felhasználóknak a különböző épületekről és látványosságokról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • kanyecs #12
  itt a link
 • kanyecs #11
  megint frissült:
  http://href.hu/x/1tgv
 • neevous #10
  Hát én kb 2 hónapja néztem google earthen és akkpr még nem voltak ott, max csak épültek. A körforgalmakat tavaly, vagy tavalyelőtt építették.
 • mousee #9
  Én barátnőm is szigetszentmiklósi, megkerestem a házát, de a körforgalmat (én egyet ismerek, nem vagyok vérbeli szigetszentmiklósi) az még nem volt ott... most megvannak már? :P

  Kicsit retro, mer amikor asszonyt megismertem, akkor még sima kereszteződés volt, most meg má kitudja mióta körforgalom...:P
 • neevous #8
  Én is néztem:) (Tököli vagyok) Meg Miklóson a körforgalmak sem nagyon voltak meg:)
 • Lazarus #7
  Néhány hónapja Szigetszentmiklós csak egy nagy büdös zöld paca volt google earthön
 • pepe003 #6
  Microsoftnak van térképszolgáltatása?
 • Lonesome Jim #5
  "Google Earth alapverziójában is szerepel az időállítási lehetőség"

  Hol van ez? én nem találom..
 • Morden23 #4
  :D
 • tomo #3
  igen, pl pecs mellet eszak deli iranyban, reszletezik a seki foldjet, meg par ocska falut.