Berta Sándor

Notebook-akkumulátorokat hív vissza a Panasonic is

Az Apple és a Dell után a Matsushita/Panasonic is kénytelen volt visszahívni notebookjait a tűzveszélyes akkumulátorok miatt.

Az intézkedés csak a Panasonic Lets Note CF-W4G típusú modelleket érinti, ezek közül is csupán 6000 darabot. A japán cég egyelőre csak a 2005 áprilisában és májusában Japánban eladott készülékeket hívta vissza, a többi termék ügyében még nem született döntés. Eddig egyébként két esetben gyulladtak ki az érintett Panasonic notebookok akkumulátorai.

Akira Kadota, a Matsushita szóvivője elmondta, hogy az érintett laptopok akkumulátorait nem a Sony gyártotta. A szakember szerint a problémát a nem megfelelően gyártott akkumulátorház okozza, amelynek teteje hajlamos leválni, ezáltal az egyes cellák kapcsolatba kerülhetnek egymással és ez rövidzárlatot okozhat.

A notebook-akkumulátorok visszahívásához kapcsolódó hír ugyanakkor, hogy a Sony Makoto Kugore-t, a televíziógyártási részleg korábbi vezetőjét azonnali hatállyal kinevezte minőségvédelmi és biztonsági megbízottnak, hogy a jövőben hasonló esetek már ne fordulhassanak elő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!