Napi Online

Jól hoztak a plazmatévék a Matsushitának

A világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai cége, a japán Matsushita 18 százalékkal, 130 milliárd jenre (1,1 milliárd dollár) emelte éves profitprognózisát, miután a december 31-én zárult harmadik üzleti negyedévben történetének legnagyobb forgalmát érte el.

A Panasonic termékekről ismert cég árbevétele 2005 utolsó három hónapjában éves összevetésben 4 százalékkal, 398 milliárd jenre nőtt; a nettó nyereség ugyanakkor 39 százalékkal, 49,3 milliárd jenre emelkedett, ami 14 éves rekord. A Matsushita 30 százalék fölötti piaci részesedéssel a világ első számú plazmatévégyártója; a harmadik negyedévben az egy évvel korábbinál háromszor több, 700 ezer készüléket adott el, a március 31-én záruló üzleti évre 2,1 millió, a következő évre pedig 4 millió készülék értékesítését tervezi.

A cég - amely egy szintén tegnapi bejelentés értelmében 1,15 milliárd dollárért eladja a Universal Studios Holdingban megmaradt 7,66 százalékos részesedését a francia Vivendi Universal SA-nak - az építőanyag-gyártás és a világítástechnika területén is jól szerepelt: a Matsushita Electric Works Ltd. üzemi nyeresége közel 14 százalékkal, 23,1 milliárd jenre nőtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • viizo #2
    Örülök hogy jól megy a Panának, nekem is nagy kedvenceim a cuccaik.
  • Gauge #1
    Panasonic rulez, nekem bejöttek a termékei.