SG.hu

Toner újrahasznosító üzemet nyít a Panasonic

Az angliai Newportban székelő Panasonic 2005 áprilisában festékkazetta-újrahasznosító üzemet nyit, melynek kezdeti kapacitása mintegy 30 000 kazetta lesz évente.

Az üzem létrehozása annak a festékkazetta-begyűjtő programnak része, amely 2004 decemberében indult. A program tervei szerint 15 európai ország végfelhasználói (Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Hollandia, Írország, Luxemburg, Németország, Norvégia, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország és az Egyesült Királyság) újrahasznosítás céljából visszajuttathatják majd a használt kazettákat a cégnek. Jelenleg az akció csak az UG-3313, illetve az UG-3350 típusú faxkazettákra vonatkozik, de a jövőben tervezik más festékkazetták begyűjtését is.

A kivitelezés módját tekintve a vállalat olyan címkét kíván a festékkazetták csomagolásában elhelyezni a használati utasítás mellé, amelynek segítségével a végfelhasználók a legközelebbi postahivatalban feladhatják a használt kazettákat a megfelelő címre. Egyes országokban a hivatalos begyűjtés is elérhető lehet, és az összegyűlt festékkazettákat eljuttatják az új üzembe.

Brian Spencer, a PCCUK környezetvédelemért felelős vezérigazgatója elmondta: “Az új üzemmel csökkenthetjük a festékkazetták által okozott környezetkárosodást. Mivel a Panasonic a támogatni kívánja a környezetvédelem ügyét, ezzel a festékkazetta-újrahasznosító üzemmel a gyakorlatban is bebizonyíthatjuk elkötelezettségünket."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!