MTI

Váratlanul nagyot nőtt a Matsushita profitja

A Matsushita a digitális kamerák és a plazmatévék iránti keresletnek köszönhetően meglepetésszerűen magas, 11 százalékos negyedéves profitnövekedést jelentett és megerősítette éves eredmény-előrejelzéseit.

A Matsushita tavaly jelentős átalakításokon esett át; hasonló fazonigazítás előtt állnak versenytársai, a Sony Corp., a Sanyo Electric Co. és a Pioneer Corp. is. A Matsushita csoportszintű üzemi eredménye 125,1 milliárd jen (1,09 miliárd dollár) lett a július-szeptemberi időszakban; tavaly 112,9 milliárd jen volt. Ez az eredmény jócskán felülmúlta a piaci elemzők 97,8 milliárd jenes várakozását és a Matsushita saját, 83,98 milliárd jenes előrejelzését is.

A 2006 márciusában befejeződő pénzügyi év egészére a Matsushita megerősítette 7 százalékos növekedést jelentő 330 milliárd jenes előrejelzését. A Matsushita árfolyama július és szeptember között 14 százalékkal emelkedtek, felülmúlva a tokiói ágazati index 7 százalékos többletét.

A mai bejelentést megelőző tőzsdei zárás a Matsushita árfolyamának 1,57 százalékos emelkedését mutatta, miközben az ágazati index 0,68 százalékkal csökkent.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pharaoh #1
    Minig is Panasonic hívő voltma, nagyon kitály