Napi Online

Nem lesz olcsóbb az Xbox

Egy év alatt 20-30 ezer Xbox 360 eladását tervezi Magyarországon a Microsoft - mondta lapunknak Joó Ildikó, aki az amerikai cégóriás magyar leányvállalatának a játékkonzol-régióért felelős marketingmenedzsere lesz októbertől.

Mindezt annak kapcsán mondta el, hogy a játékkonzol forgalmazását november elejétől hivatalosan is megkezdi Magyarországon a Microsoft. A gép árát a napokban határozzák meg, az összeg várhatóan a nyugat-európaihoz hasonló lesz, ami csalódást jelenthet azoknak, akik az árak mérséklődésére számítottak. Jelenleg egy "szürkeimportból" származó alapgépet 75 ezer forintért lehet megkapni, míg a prémium csomagért 96 ezer forintot kérnek a kereskedők.

Az Xbox honosított, magyar menüvel rendelkező gépe átrendezheti a hazai játékpiacot, mert eddig a magyar Microsoft hivatalosan nem foglalkozott az értékesítéssel, de ezentúl a marketingre és a terméktámogatásra is nagy hangsúlyt fektetnek. Első körben három honosított játék is a boltokba kerül, de a magyar nyelvű Xbox Live szolgáltatásra legalább egy évet kell még várni.

A Microsoft terméke karácsony előtt jelentős piaci részesedést szerezhet, és megelőzheti a Sony Playstation 3-ját, ami november 17-én debütál Európában, de egyes piaci vélemények szerint még karácsony előtt Magyarországon is kapható lesz. A hírek szerint azonban az erősebb változatért 600 eurót kérnek majd, ami elriaszthatja a magyar vásárlókat, hiszen ez a jelenlegi árfolyam mellett 160 ezer forint körüli árat jelent.

A Sony új generációs gépének megjelenésével kiéleződik a verseny, aminek előnyeit a fogyasztók is érezni fogják. Becslések szerint jelenleg 110-120 ezer PS2 van Magyarországon, míg az Xboxok száma 10-12 ezer lehet. Egyelőre kérdéses, hogy a néhány hónapos előny milyen piaci részesedés elérésére lesz elegendő, mert sok függ attól, hogy a két cég milyen exkluzív játékprogramokat tud majd kínálni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ttt ttt #2
    "Első körben három honosított játék is a boltokba kerül, de a magyar nyelvű Xbox Live szolgáltatásra legalább egy évet kell még várni."

    Ez azért nem a legjobb marketing fogás, az is-t is kicserélném a csak-ra, a Live 1 éve meg egyenesen nevetséges, de ők tudják.
  • playmore #1
    Kíváncsi leszek a magyar helyzetre, jobban mint az Európaira. Hiszen itthon még a 99.000-es X360-an is drága a legtöbb embernek. Könnyen megeshet hogy egyáltalán nem lesz komoly eladása az újgenerációs X360-PS3 vonalnak hiszen a jelenlegi masinák nagyon olcsók és a másolás is könnyen megoldható rájuk.