Figyelőnet

A japánok nem lelkesedtek az Xbox 360-ért

A Microsoft a hétvégére időzítette a Xbox 360 japán premierjét, de a szigetországban a konzol, úgy tűnik, hűvös fogadtatásra talált.

A konzolok őshazájában nem rózsásak a Microsoft-konzol esélyei, a japánok, úgy tűnik, kitartanak a Playstation és a Nintendo mellett. Nem lehet tudni, hogy márkahűség, lokálpatriotizmus, avagy bizalomhiány okozza a japánok idegenkedését a Microsoft legújabb játékkonzoljának piacra lépésével kapcsolatban, mindenesetre úgy tűnik, hogy meglehetősen kevesen fognak a karácsonyfa alá Xbox 360-at helyezni a szigetországban.

Noha megelőzte a Microsoft vetélytársait az új generációs készülékek megjelenésében, mégis úgy látszik, hogy a japán piac nem engedi be az amerikai konzolt. A Nintendo és a Sony ugyan csak jövőre dobja piacra a legújabb készülékét, de a hűséges japánok eddig is kis hányadát adták az Xbox-értékesítéseknek. A Microsoft helyi képviselője és marketingese ennek ellenére hisz abban, hogy az Xbox 360 nagyobb siker lesz elődjénél, amelyből mintegy 1,9 millió darabot értékesítettek a felkelő nap országában.

Egyes szakértők szerint a hűvös fogadtatás, erősen megnövelt marketing hatására sem változtatja meg a japán vásárlási szokásokat, a Microsoft sikerét nem ez a piac hozhatja meg, és a jelenléten kívül sokkal többre nem számíthat a redmondi vállalat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ma2ska #5
    Kecseg Japóknak nem is vinnék 1 db t se, féláron kapják mint mi, aztán veszik a gagyi pisi2, nyintendó super marió faxságokat.
  • onimusha #4
    "az Xbox 360 nagyobb siker lesz elődjénél, amelyből mintegy 1,9 millió darabot értékesítettek" ez a szám honnan jött ? utána járt ennek bárki is ? jah, nem japánban a xbox eladások még a fél milliót sem lépték át, úgy 460 000 eladott db körül van ez a szám, az x360 készletnek meg közel a 1/4e ment el, 1-2 helyen már le is árazták:

    http://img.engadget.com/common/images/3060000000058112.JPG?0.5820258259927971
  • echo #3
    heheh
  • immovable #2
    hehe
  • Tetsuo #1
    hehe