Berta Sándor

Zeneszerzési projekt Xbox-rajongóknak

Európai zeneszerzési versenyt hirdetett a Microsoft. A zene- és játékrajongók gyakorlatilag szabad kezet kaptak. Pályázni május végéig lehet, a határidő után egy szakmai zsűri választja ki az öt legjobbnak ítélt alkotást. Az öt művet ezután felteszik a világhálóra is, ahol az Xbox közösség szavazatai alapján derül ki, hogy ki nyeri a versenyt.

Az Xbox weboldalán már elérhetők azok a trailerek, amelyekhez tetszés szerinti stílusú, MP3 formátumú zenéket lehet komponálni. A végső szavazásra június hatodika és július negyedike között kerül majd sor. A nyertes lehetőséget kap egy dal felvételére az Universal Music stúdiójában.

"Az még kérdéses, hogy mi lesz a nyertes dal további sorsa, felhasználják-e valaha is" - ismerte el Thomas Grasslober, az Xbox ausztriai termékmenedzsere. A pályázaton részt vesz DJ Roger Sanchez, a Scissor Sisters és a Backyard Babies is. "Lehetőséget akarunk kínálni a fiatal, kezdő zenészek számára, hogy megmutathassák, mit tudnak. Az Xbox platform pedig erre kiválóan alkalmas" - tette hozzá a szakember.

A szakmai zsűri az osztrák Xbox csapat és a helyi zeneipar képviselőiből áll. Az egyetlen követelmény, hogy a benyújtott dal passzoljon a kiválasztott trailerhez. Az ugyanakkor már most biztosra vehető, hogy nem ez lesz az utolsó ilyen jellegű verseny.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • PoisonBorz #1
    "Az Xbox platform pedig erre kiválóan alkalmas"

    ??? Nem XBoxon fognak zenéket mixelni....