Berta Sándor

Az Xbox One-t is támogatja a Google Asszisztens

A lehetőség a Google és a Microsoft együttműködésének köszönhetően valósulhat meg.

Harrison Hoffman, a Microsoft termékmenedzsere és Gabriel Rubinsky, a Google termékmenedzsere külön blogbejegyzésben jelentette be, hogy a két óriáscég lehetővé teszi a Google Asszisztens használatát az Xbox One konzolokon is. A két cég a döntést azzal indokolta, hogy így akarják biztosítani a felhasználóknak a választás lehetőségét. Hoffmann hozzátette, hogy ha valaki a Google Asszisztensét szeretné használni az Xbox készüléke vezérlésére, akkor a Microsoft ezt lehetővé teszi a számára.

Az Xbox One konzol Google Asszisztenssel való beszédvezérlésének béta tesztje már el is kezdődött, de a lehetőség egyelőre csak angol nyelven érhető el. A Google azt írta, hogy az ősz során további nyelveket is elérhetővé tesz majd.

A Google Asszisztens felhasználható lesz többek között az Xbox One készülékek ki- és bekapcsolására, játékok és alkalmazások elindítására, a hangerő szabályozására vagy akár egy képernyőmentés készítésére. Továbbá a Redditen már elérhető egy olyan dokumentum, amely az összes jelenleg alkalmazható parancsot tartalmazza.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!