Specker Balázs

Újabb termék­vissza­hívás, ezúttal az Apple-nél

Nem számít ritka esetnek, ha egy laptopgyártó tűzveszélyre vagy melegedési problémákra hivatkozva visszahívja akkumulátorait, így az Apple termékvisszahívása sem okozott felzúdulást.

A gyártó azonban teljesítménybeli problémákra hivatkozik és biztosította felhasználóit, hogy a kérdéses akkumulátorok nem jelentenek semmilyen veszélyt. Az Apple globális akkumulátor-csere programja azon szériákra vonatkozik, amelyeket a 15-inches MacBook Pro gépekhez adtak idén február és május között.

"Nemrég észrevettük, hogy néhány - 15 inches MacBook Pro-hoz való - akkumulátorunk nem felel meg azoknak a követelményeknek, amelyeket előre meghatároztunk. Hogy vásárlóinknak a lehető legjobb minőséget nyújtsuk, ingyen kicseréljük az érintett darabokat" - idézi az Apple közleményét az eWeek. Az A1175 gyári számú problémás akkumulátorok 12 jegyű sorozatszáma U7SA-ra, U7SB-re, illetve U7SC-re végződik.



A mostani nem az első eset az Apple-nél, a cég 128 ezer PowerBook G4 és iBook G4 akkumulátort kényszerült visszahívni az elmúlt évben. Igaz, nemcsak a Mac-mesternek kellett ilyen problémákkal szembenéznie; a HP - az amerikai fogyasztóvédelmi bizottsággal együttműködve - tűzveszélyesség miatt mintegy 135 ezer laptop-akkumulátort hívott vissza, míg a Dell decemberben - hasonló okokra hivatkozva - 35 ezer darabot kényszerült visszavenni a piacról.

"Az akkumulátorok a laptopok gyenge pontjai. Nehezek, ráadásul minél nagyobbak, annál jobban sérül a gép mobilitása és nő az ára. Az elérhetetlennek tűnő cél egy egész nap kitartó, olcsó, könnyű termék" - vélekedett Roger Kay, az Endpoint Technologies Association főelemzője a MacNewsWorld oldalán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Marlosh #19
    Sajnos nem a minosegnek van ara,hanem a markanevnek..:(
  • DKm #18
    Nem tudom, hogy minek kell fikázni az Apple-t azért, mert egy pár darab noti aksija nem éri el a teljesítménye csúcsát? Külömben sem az Apple gyártja hozzá az aksikat. Nem tehet erről az Apple. Ja és szerintem csak az fikázza az Apple gépeit, aki már huzamosabb ideig használta őket. :) De aki még életébe nem látott, csak sokalja az árát, azt kérem távol maradni a fikázástól.
  • BiroAndras #17
    "Ez olyan hog yvehetsz te trabantot 25ezerHUF-ért, csak szart sem tud, deh vehetsz egy Audit is X Millió-ért is ami tud valamit!"

    Vagy olyan, hogy vehetsz egy teljesen jó, megbízható, szép, mindentudó kocsit 5-7 milla körül, és vehetsz alig jobbat, de nagyon menőt 40 milláért (ami esetleg nem is olyan megbízható).
  • Wittao #16
    Most jól beletaláltál :D
    pl. 3D Studio nincsen még, sem AutoCad OSX alá
    (az új Inteles gépeken win alól term. megy mindkettő)

    Ha olcsóbban szeretnél kijönni, akkor ott van a MacBook, az sztem. árában van.
  • Extraboy #15
    Hat nemtudom... telleg jo stabil rendszer ami rajta van, de en milioszor boldogabb vagyok a rendes laptopomon amin Vista van. Egyszeruen jobban tetszik... sajat velemeny. Es az sem utolso, hogy JOVAL olcsobban kijottem, szoval addig biztos nem fogok mac-et venni ameg nem 3d-zek vagy hasonlo.
  • Extraboy #14
    Hat nemtudom... telleg jo stabil rendszer ami rajta van, de en milioszor boldogabb vagyok a rendes laptopomon amin Vista van. Egyszeruen jobban tetszik... sajat velemeny. Es az sem utolso, hogy JOVAL olcsobban kijottem, szoval addig biztos nem fogok mac-et venni ameg nem 3d-zek vagy hasonlo.
  • Ulkesh #13
    Van némi különbség azért..
    A Dell és HP a felrobbanó és hibás akksikat hivta vissza.
    Itt arról van szó, hogy a szóban forgó akksik nem miatt a gépek nem a specifikációban megadott ideig mennek akksiról. (nem megy el 4 órát, csak 3-at)
    Majd, ha a többi cég ilyesmi miatt visszahiv akksit, akkor elismerem őket, de addig le a kalappal az Apple előtt..

    --

    "800k HUF-ért mit tud? Gyerekre vigyáz, krumplit puco???...."

    591 eFt a legkisebb verziója, de ha sokallod a nagért a 720-at, akkor vegyél Sonyt 1,5 misiért..
    A minőségnek és teljesítménynek ára van, ha ezt nem akarod megfizetni, akkor vegyél Gericom-ot, vagy hasonló bóvlit..
  • Wittao #12
    Nem értem, most mit rágják itt egyesek az asztal sarkát...

    Hibás szériák minden gyártónál előfordulnak. Még a nagyoknál is (HP, Dell)!
    Ezen tépni a szátokat, hogy "jajj egy 800eFt-os gép és nem tudják jól összerakni" Röhelyes. (egyébként a 15" brt. 529eFt most a kisebbik változat)
  • Samanó #11
    Mi a probléma az Apple cuccokkal, egyre többen fikázzák, mint valami jól becsomagolt szart!: S--
    Ez olyan hog yvehetsz te trabantot 25ezerHUF-ért, csak szart sem tud, deh vehetsz egy Audit is X Millió-ért is ami tud valamit!....Aminek minősége van azt megkell fizetni, az hog ynálunk ilyen drága Pfff nem az apple tehet róla! Szerintem, bár lehet hogy hülyeséget dumálok!:S
  • gabro #10
    aha. hát gratulálok éleslátásodhoz.