91
  • [Jakuza]
    Na ennyit arrol, hogyan gyartjak a PS3-t.

Most mar arrol van szo, hogy osszesen Novemberre jo ha 500k kesz lesz belole.
    http://www.iht.com/articles/ap/2006/09/06/business/AS_FIN_COM_Japan_Sony_PlayStation.php
  • dez
    Mondjuk az áradatban (zenei tehetségtől függetlenül mindenki próbálkozik, és a mai eszközökkel nem nehéz összehozni valamit, jobb, mint a gyári munka) szinte elvész az igazán jó. De van, csak keresni kell. Már ha van az illetőnek rá igénye, nem olyan, mint a disznó, hogy abszolút mindent megeszik.
  • dez
    Vannak igen magas színvonalú modern zenék is... Még trance, chillout, stb. műfajban is. Szóval ez azért egy kicsit erős volt. De az egyszerű tam-tam-tam-ot én is utálom, azt sem elmélyülten hallgatni nem lehet, sem élvezetesen táncolni rá (még benyomva sem, csak esetleg akinek már alig van agysejtje). :P
  • irkab1rka
    Tam tam tam tam tüci tüci tám támt mát mtá
    TAM TAM TAM TAM TÜCI TÜCI TÁM TÁMT MÁT MTÁ

Na most ezért tényleg jobb a bakelit, meg az audio cd, mert a ÁM TÁMTÁMTÁM az aztán nagyon cizellált.

Ajánlom Bachot és Strawinskij-t

(én meg a Smith and Wesson-t :)))
  • dez
    (Ja, a mai átlagos, sőt jobbnak mondott cuccok még a CD-t is elég tök(él)etlenül adják vissza.)
  • dez
    Nagyobb áruházakban itthon is kapni. De szerintem (is) jobb lenne, ha a DVD-A terjedne el jobban, csak ehhez az is kellene, hogy minden egy kategóriával jobb legyen, hogy vissza is adja. (Manapság általában még a lemez sem olyan jó, mint lehetne.)
  • Sanyix
    Tényleg támogatják? Húú bármelyik pc- is lejátsza, egy rakás asztali lejátszóval együtt. De minek? Hol kapni SACD-t? Hány embernek van? Mennyire elterjedt? Hát semennyire. És mellesleg, a bakelit "alatt" adja vissza a hangokat, nem mellett :D sehol sincs a bakelithez képest. + már régóta vannak sokkal jobb digitális audio formátumok. De legalább van új anyag a gyűjtőoldalra :)
  • Sanyix
    És ki hallgat 128-as mp3-mat? :DDD
    Én pl az lejátszómon inkább ogg-t hallgatok(aminek elég jó minősége van), de hallgathatnél wma-t, meg asf-et, meg wav-ot is és mp3-mat is hallgatok, de azt is szeretem, ha minimum 192kbit-es...
    "majdnem olyan ,mintha CD-t hallgatnál?(CD 320kbps)" audio cd az 1200kbps. :)
  • Sanyix
    Csóró? LOL csak van annyi esze, hogy nem vesz drágán egy pár centivel kisebb lejátszót, amire semmi sem fér. Vagy vesz egy normál cd-s mp3(vagy akármi) lejátszót, vagy egy flashmemóriásat, vagy vinyósat, ha kicsit akar, ezek mellett teljesen értelmetlen dolog az MD.
    Akárhogy vergődhetsz, bukott az MD, mert nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. (ezt nem én mondom, hanem ha jólemléxem a sonyék...)
    Kit érdekel, hogy japánban mekkora siker? Ott minden ilyen elektronikus szarság nagy siker, ha még ők maguk gyártják akkor főleg.
  • adam first
    Egyetértek.
  • Neurotoxin
    Egyetértek, emiatt én se vennék. Különben sem bízok benne, hogy "annyival" jobb.Még várok pár évet, addigra talán nekem is lesz(HDtv-m), kinövi a gyermekbetegségeit a technika, ha van egyáltalán, de miért ne lenne.
  • dez
    Egyébként Teletext már 10-15 évvel korábban is volt. ;)
  • dez
    Lassan nem is lehet majd mást kapni, legalábbis értelmes (nem kisképernyős) méretben. :)
  • Doomista
    én se vennék PS3 X360 miatt , de én házi mozi véget (is) vettem...
  • Doomista
    neked egy fekete-fehér televízió is megteszi!
  • adam first
    Tudom mert képzeld nekem is az van még 1998-ban vettem egyszer sem látott szerelőt,sőt már akkor tudot TELETEXT-et.A Daewoo,Philips.Panasonic tv-k elég megbízhatóak(nekem legalábis ezek a tapasztalataim).És se egy Ps3 miatt se egy X360-an miatt nem fogok venni HDTV-t.
  • Neurotoxin
    Nekem 50hzes síkképcsöves daewoo tévém van és 6év alatt 1x sem kellett javítani.Ezt csak azért, hogy nem ez a világ legszarabb tévéje, hasonlítgatás végett...
  • dez
    Egyébként ezt a delta/sigma dac megoldást is a Sony alkalmazta először a CD-játszóiban (ha valaki emlékszik az "1-bit converter" feliratú lejátszókra). És ezek tényleg jobbak voltak, mint a korabeli, olcsóbb multibit (nem delta/sigma) dac-os lejátszók. Aztán lassan a többiek is átálltak, mert egy mutibites dac vagy olcsó, és gyengus, vagy nagyon jó, de akkor nagyon drága is (spéci anyagok, egyenkénti lézeres kalibráció a chipen, stb., és ebben az esetben a kiegészítő áramköröknek is nagyon jónak kell lennie). Szal mégegyszer a lényeg, a delta/sigma megoldás olcsón viszonylag jó hangot ad, csak nem a csúcs.
  • dez
    "SACD lemezen, mellesleg a bakelit mellett ez adja vissza a legjobban a hangokat."

Ezzel azért vitatkoznék. Illetve itt nem mennék bele túl mélyen. Csak annyi, hogy sok SACD lejátszó már nem is az eredeti megoldás szerint megy a D/A konverzió (mert az bizony nem volt tökéletes), hanem visszakonvertálják PCM-re, és szokásos módon megy a konverzió (16-24 bites sigma/delta dac). Továbbá, a mai CD- (és DVD-) játszók 99.9%-ában ugyanilyen sigma/delta dac van, ami olcsón viszonylag jó minőséget ad, de nagyon fontos az a viszonylag, ugyanis igazán profi dac-okhoz képest mű hangja van. Nos, egy igazán profi multibit dac-os, eleve PCM rendszer tudja leginkább megközelíteni a bakelit hangot! Aki nem hiszi, meg tudom mutatni.
  • dez
    Attól függően, hogyan alakulnak a dolgaim, előbb-utóbb veszek egyet. Illetve az is szempont, lehet-e rá majd fejleszteni olcsón is (nem játékot, egyéb dolgokat, először csak hobbi szinten).
  • adam first
    Szerintem egy 50Hz-es Daewoo Tv is elég a Ps3-nak ne őrjits meg ilyen kérdésekkel senkit.
  • Doomista
    kdl-s32a10
  • Doomista
    nekem ilyen sony lcd tv-m van
    szerintetek ez elég a ps3nak?
    bravia
  • Super DANTE
    Októberben megtudakolom, hogy a Sony idén behozza-e a PS3-at, ha igen, akkor veszek egyet.

Sányiksz: a SACD nem bukott formátum (a PS3 és a jövőbeli BD lejátszók is támogatják ezt a formátumot), manapság is jönnek ki albumok SACD lemezen, mellesleg a bakelit mellett ez adja vissza a legjobban a hangokat.
  • Doomista
    valaki itt tervezi a ps3 várásrlását majd?
  • Neurotoxin
    "Szóval nagyon kevés embernek, tehát bukott, mert a sony nem ezt akarta." El szoktad olvasni azokat a mondatokat, amiket írsz? Miért, mit akart a sony?Igen ,valószínűleg, hogy rájött ,hogy zsákutcába került az MDvel, de ez nem azt jelenti, hogy az MD egy szar dolog lenne. Mellesleg nem a baráti köröm/ismerőseim dolgain szoktam lemérni egy dolog népszerűségét. De mondjuk MDfelvevőből van 3, mert nekünk fontos a jó minőség. Sőt, ha bakelitről veszek át LP4be, akkor is jobb lesz a hangminősége, mint 128kbps.

"Meg az mp3 csak egy 13 éves formátum... van sok sokkal jobb kódolás már :D" Miért nem elég, hogy van egy 192kbps-es ,5MB méretű MP3 fájlod, amit ,ha a hallgatsz az MP3 lejátszódon, majdnem olyan ,mintha CD-t hallgatnál?(CD 320kbps)Különben is ,van olyan zene mostanság, amit megérné hallgatni jobb minőségben is?
  • REAL_CIÁN
    "Nekem nagyon sok ismerősömnek vannka hordozható cuccai, de csak 2-nek van minidisc lejátszója..."

Nekem nagy sok ismerősömnek van autója, de egyiknek sincs 600-as mercije, akkor a 600-as merci egy bukott dolog.
    Bírom az ilyen "hogyan vonjunk le gazdaságtani következtetéseket a csóró baráti köröm alapján".
    Nagyon sok olyan termék van, amiről mi alig hallunk, de Japánban óriási siker, ez már sokszor elég az üdvösséghez.
  • dez
    Szerintem kicsit kevered. Az OS/2-t jóval későbbi dolog, mint a DOS.
  • Sanyix
    És szerinted mennyire elterjedt a minidisc lejátszó? Nekem nagyon sok ismerősömnek vannka hordozható cuccai, de csak 2-nek van minidisc lejátszója... Szóval nagyon kevés embernek, tehát bukott, mert a sony nem ezt akarta.
    Akkora lemezterületen meg persze hogy jó a minősége, mert 80 perc az nemsok, magas bitrátával lehet rögzíteni ;) és gondolom te 128kbps-es mp3 al hasonlítod össze :) akkor meg semmi gond, meg abból sokkal több mint 80 perc fér rá egy minidiscre. Meg az mp3 csak egy 13 éves formátum... van sok sokkal jobb kódolás már :D
  • Sanyix
    Na ne akard bemesélni, hogy neked a zárt osztályon van gazdaságtan óra :)
    Amúgy akár milyen hihetetlen, nem nem mindenki tanul ilyen tantárgyat.
  • Neurotoxin
    Konkrétan lejátszóra/felvevőre gondoltam:) Valóban gyártanak a többiek is lemezt. Én legutóbb egy Fekete TDK-t vettem-még mindig megvan, jól bírják.
  • kristiaan
    en ugy emlexek h bill fiu az ibm-nel dolgozott es onnan "szerezte" a dos alapjat (ugyanis ha ismered az ibm os2/warp nevu oprendszert feltunik h a parancsok ugyanazok)
  • kristiaan
    en is hasznalom az mdket, es nekem is jobban tetszik a hangminosege mint az mp3.lemezeket gyart meg a maxell meg a tdk is (bar tdk-t mostanaban nm lattam) lejatszot pedig gyart/gyartott az aiwa is
  • Doomista
    http://www.youtube.com/watch?v=Mf70ClzCJG4&search=ps3
    szerintem a ps3 érzékelős irányítási állati!!! nem?
  • Neurotoxin
    "A minidisc,sacd bukott" Az MD??Te miről beszélsz?Még mindig gyártja a Sony és a Sharp is!Sőt, van már a Sonynak olyan MP3 lejátszója is ,ami MiniDiscre ír!Én még a hagyományos '80perces MDket használom, LP4es (4Xes tömörítés) mellett, aminek megsugom ,jobb a minősége ,ha CDről veszel át anyagot(az mp3 hangminőségével szembe).

Na most biztos jön majd ,vmi matek b*zi és elkezdi számolgatni,hogy hány bit és akkor 234*23 Mega/Gigabyte és hasonlók. Az kösz, inkább ne reagáljon a kommentemre.
  • Doomista
    szerintetek karácsonykor lehet itthon is kapni majd a ps3-at?
  • Dzson
    Monkey, nézz már meg egy SONY tévét, akármit, hol van rajta, hogy Made in japan? A te csökött agyad szerint ott szerelnék össze Tokióban meg Oszakában a pingvin egyenruhások, mi?
  • Dzson
    "Mondjuk nem meglepő, hogy ilyesmiket nem tud gyártani a sony maga :)"

Olcsóbb, gyorsabb... Te is éppen máshol voltál gazdaságtan órán. Ja, olyan nincs a kisegítőben, bocsi. :)
  • Super DANTE
    Igen, A Toshibaval közösen hoztak létre Nagaszakiban egy félvezetőket előállító üzemet, ahol a Cell-t is gyártják, ezenkívül az IBM készít még Cell chipeket.

1-2 hete láttam egy dokumentum filmet, ahol a tajvani IT iparban résztvevő cégeket mutatták be és egy ottani kiállítást/vásárt. A riportokból kiderült, hogy több tajvani cég gyárt különböző eszközöket külföldi cégeknek, van pl. hogy egy mp3 lejátszót eladnak kb. 3-4 márkanév alatt, sőt olyan cég is van, aki csak beszállítással foglalkozik.
  • cloud.strife
    Teljesen igazad van!

A többieknek meg itt egy link, csakhogy mindenki tisztába legyen a Sony-val:
    Sony History