Gyurkity Péter

Csúszik a Toshiba HD DVD-írója

Két héttel később jelenik meg a Toshiba asztali felvevője, mivel a gyártónak gondjai támadtak a folyamatos alkatrészellátással. Helyesnek bizonyult a korábbi döntés, hogy a készülék egyelőre kizárólag Japánban jelenik meg.

Lapértesülések szerint a következő generációs író eredetileg július 14-én, vagyis holnap jelent volna meg, a bemutatkozás időpontja azonban 27-re, két héttel későbbre csúszott. Indoklásként az alkatrészellátásban jelentkező problémákat, valamint a szükségesnek tartott készlet felhalmozását említik, amire a Toshiba szerint feltétlenül szükség van a rajt előtt.

"A sorozatgyártást már beindítottuk és jelenleg is zajlik, ám mindenképpen elegendő tartalékot akarunk felhalmozni, hogy országszerte kielégíthessük a forgalmazók igényeit" - jelentette ki a cég szóvivője Tokióban. A részletekről ezúttal sem esett szó, mivel a gyártó nem volt hajlandó megnevezni a problémás alkatrészeket. Az RD-A1 így két hét múlva indul hódító útjára, egyelőre kizárólag Japánban, hiszen a többi országról, kontinensről már korábban lemondtak - a hír alapján helyesen tették, hiszen nyilvánvaló, hogy egy tengerentúli rajt esetén még súlyosabb gondokkal küszködnének.

A múlt hónap végén már beszámoltunk az RD-A1 ér­ke­zéséről. A technikai pa­ra­­méterek nem változtak, így biztosra vehető, hogy a Toshiba HD DVD-fel­ve­vője 1 TB-os merev­le­mez­zel érke­zik, tá­mo­gat­ja a ha­gyo­má­nyos DVD-RAM/-RW/-R szab­vá­nyokat, és lehe­tővé teszi ez utóbbiak leját­szá­sát 1080p üzem­mód­ban, vagyis nagy fel­bon­táson. Az ár szintén vál­to­zatlan, csak erős ideg­ze­tű - és vastag pénz­tár­cájú - vásár­lók­nak aján­lott, nem túl valószínű, hogy itthon túl sokan ki­csen­­get­nék az átszá­mítva mintegy 760 ezer forintnak megfe­lelő össze­get. A tervek szerint Ja­pán­ban idén 10 ezer példányt értékesítenek, míg a lejátszókból márciusig 6-700 ezer darabbal számolnak.

A külföldi megjelenésről továbbra sincs hír, pontosabban annyit lehet tudni, hogy még semmi nem dőlt el. Valószínűnek tűnik a szokásos forgatókönyv, tehát az amerikai, majd ezt követően az európai megjelenés, de még kérdéses, hogy milyen időintervallummal kell számolnunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #14
    Attól, hogy sokan nézik ezeket (de azért inkább mégiscsak más műsorokat ugyanezeken a csatornákon), neked nem kötelező. Viszont ezeket a csatornákat követni fogják az ismeretterjesztő csatornák is. Vagy az sem érdekel?
  • 711462 #13
    hm
  • nedudu #12
    De jo is lesz brazil szappanoperakat meg monika/balazs showt bamulni hd formatumban. Alig varom addig valahogy talan kibirom ;-)
  • dez #11
    Az biztos, de már az is jó lenne, ha lenne egyátalán hazai HD-s csatorna, legalább valami alternatív. Végülis ha már lesz pártízezer embernek/családnak HD-s tévéje, akkor számíthat az érdeklődésükre egy kis csatorna is, jó lehetőség.
    Amúgy az a két nem-kódolt csatorna a Sat1-nek és asszem a VOX-nak a HD-s változata, tehát végülis "populáris" csatornák.
  • HyperNurbs #10
    Szerintem az lesz majd az igazi áttörés ha a legnézetebb tv csatornáknak lesz HD-s változata is pl. hiába van 4 HD csatorna ha a nép nagyja az rtlklubbot és a tv2-t szereti.
  • dez #9
    4 van, ebből kettő nem kódolt. Nem sok, de legalább már valami.
  • HyperNurbs #8
    Érthető is hogy nem célozzák meg Európát. Nálunk nincsenek gombaszámra a HDTV csatornák.
  • nedudu #7
    Ez egy keleti gyonyoruseg Teeeeeeee!
  • Tpe #6
    Luk-luk csak szorítson! :D
  • DjDano #5
    ez a malacképű tetszik neked?