Berta Sándor

Európában is elérhető a Toshiba új ultrabookja

A készülék Windows 8.1 operációs rendszerrel, érintőképernyővel, SSD-meghajtóval és merevlemezzel érkezik, a bevezető ára 899 euró.

A Toshiba Satellite U50t-A-10H típusú modell Toshiba TruBrite HD TFT 15,6 hüvelykes érintőkijelzőt kapott, aminek a felbontása 1366 x 768 képpont. A processzora egy Intel Core i5-4200U, amelynek alapórajele 1,6 GHz, turbó üzemmódban pedig 2,6 GHz. Az integrált grafikus chip az Intel Graphics HD 4400, míg memóriából 4 gigabájt DDR3-1600 MHz RAM-mal látták el. A memória bővíthető, a maximális mennyiség 16 gigabájt RAM lehet. Optikai meghajtó nincs, van viszont Sleep and Charge funkció, aminek a segítségével az ultrabookhoz csatlakoztatott mobiltelefont vagy táblagépet tölthetik fel a felhasználók.

Az új modell vékony, de robusztus házat kapott, a súlya 2,4 kilogramm és 32 gigabájtos SSD-meghajtóval, valamint 750 gigabájtos winchesterrel szerelték fel. Emellett van Clickpad, HDMI-kimenet, Bluetooth 4.0-támogatás, gigabites LAN, IEEE 802.11b/g/n szabványú WLAN-modul, mikrofon, egy USB 2.0- és két USB 3.0 port. Az utóbbiak egyike támogatja a Sleep and Charge funkciót. A kártyaolvasó legfeljebb 2 gigabájtos SD, miniSD és microSD, 32 gigabájtos SDHC és 2 terabájtos SDXC memóriakártyák használatát támogatja. A 0,9 megapixeles beépített HD webkamerát videokonferencia-beszélgetésekhez szánták, sztereómikrofonnal rendelkezik, míg a billentyűzet LED-háttérvilágítású. Az operációs rendszer 64 bites Windows 8.1, a maximális üzemidő pedig 7 óra. A Toshiba 2 év garanciát vállal a termékre, amihez átfogó szoftvercsomagot is mellékel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MsUser #2
    A hír az hogy 270000.-Ft ért kapsz egy lapos Laptopot ami alaplapi Intel videokártyával és 1.6-2.6Ghz es Procival kíméli az aksit és a teljesítménye is erősen kíméletes.
    Nem megy az ist...nek sem, mindezt tetézik egy Win8-al hogy mindenképp használhatatlanul új legyen :)
  • Gladiator #1
    És ebben mi a hír? Ez egy teljes átlag gép, 80 millió ilyen létezik még. Vagy valami felett elsiklottam?