SG.hu

Két új laptopot mutatott be a Toshiba

A cég bemutott egy olcsó szétcsatolható notebookot és egy félmilliós, mindent tudó csodaszép ultrabookot.

Satellite Click Mini nevet kapta a Toshiba első kompakt, könnyen hordozható, tabletként is funkcionáló eszköze - mondta Szabó Tamás a cég budapesti sajtótájékoztatóján. A mindössze 8,9 hüvelykes (22,6 cm) masina magyar billentyűzettel, Windows 8.1 operációs rendszerrel és Office 365 előfizetéssel érkezik, ára 115 ezer forint lesz. Az alacsony árat Atom processzorral, alig 2 GB memóriával és mindössze 32 GB (bővíthető) eMMC tárhellyel érik el, tehát a vásárlók (tipikusan inkább az iskolások a célcsoport) mindenképpen a hozzá kapott 1 TB OneDrive online tárhelyre lesznek utalva.


A tablet Full HD felbontású (1920 x 1200) érintésérzékeny IPS kijelzőt kapott, tömege mindössze 470 gramm, de a billentyűzetre rárakva sem kerül egy kiló fölé. Erőssége a hosszú üzemidő, Szabó Tamás közlése szerint ez 16 óra is lehet, amit két akkumulátorral érnek el, egy van a kijelző mögött és egy másik a billentyűzetben. A prioritást az előbbi kapja, azaz az energiát először a billentyűzetből meríti a rendszer, töltés során viszont fordítva, azaz a kijelzőbe épített cellák kerülnek először sorra.


A másik újdonság egy leginkább üzleti célra szánt 13,3 collos Ultrabook, a Kira. Országtól függően több különböző összeállításban lesz kapható, csúcsmodellje 2560 x 1440 pixeles érintőképernyővel érkezik majd, de Full HD-ra butítottat is kérhetünk a Corning üveg mögé. Az alig több, mint egy kilós magnézium ötvözet házba minden szépet és jót rendelhetünk, így 5. generációs Intel Core i7 processzorokat, 8 GB memóriát 256 GB-os SSD-vel. A hanghatásokról Harman Kardon sztereó hangszórók gondoskodnak, és mindezt a csodát akár 13 órán át is használhatjuk. Szabó Tamás közlése szerint valamivel több, mint száz darab idei eladásával számolnak, így magyar billentyűzettel nem is érkezik majd, de a szétcsatolható Click Mininél sem sokkal bátrabbak a félezres mennyiség berendelésével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!