Gyurkity Péter

A Toshiba megtartja az OCZ nevét

A gyártó megtartja új leányvállalatának nevét, és már piacra is dobja első új SSD-meghajtójukat.

Tavaly mi is beszámoltunk a sokak által jól ismert, elsősorban háttértárolók gyártására szakosodott OCZ felvásárlásáról, amely a csőd bejelentését követően nem sokkal következett be. A Toshiba saját kínálatát bővítené ki az új leánnyal, amely függetlenségét nagyban megtartva folytatja tevékenységét.

Immár hivatalosan is bejelentették, hogy lezárult az akvizíció, így a felvásárolt cég a jövőben OCZ Storage Solutions néven működik tovább. Ennek köszönhetően nem lesz nehéz megtalálni az újabb SSD-ket a boltok polcain, megmaradnak a jól ismert márkanevek, mi több, a család már most kiegészül egy újabb példánnyal, amely szorosan illeszkedik a sorba. A Toshiba mind az otthoni, mind pedig a nagyvállalati ügyfelek igényeit szeretné megfelelő módon kiszolgálni, ám első új termékük esetében a kedvező árat emelik ki.

Az új jövevény a Vertex 460 névre hallgat, ez már a Toshiba 19 nanométeres MLC NAND moduljaira épít. Átviteli sebessége folyamatos olvasás és írás esetén 545 és 525 MB/s, míg a 4K olvasás és írás (vagyis a kis fájlok véletlenszerű olvasásának és írásának) értéke 95 és 90 ezer IOPS. A meghajtó megkapta továbbá a Barefoot 3 M10 vezérlőt is, amely az AES-256 titkosítás támogatását teszi elérhetővé, a vásárlók pedig három különböző változat közül választhatnak majd, amelyek névleges kapacitása 120, 240, illetve 480 GB.

A gyártó által ajánlott ár sorrendben 100, 190, valamint 360 dollár, ezzel tulajdonképpen nem lógnak majd ki a sorból.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!