Berta Sándor

Újabb német kampány: a másolók bűnözők

A Zukunft Kino Marketing (ZKM) GmbH új kampányt indított, amelynek célja a német társadalom tagjaiba annak belesulykolása, miszerint minden másoló közönséges bűnöző.

A cél egyértelmű: a szervezet azt igyekszik bebizonyítani, hogy az illegálisan filmeket, játékokat, zenéket vagy szoftvereket másolók nem tűnhetnek el a hatóságok elől, ki fognak derülni bűneik. A cég tehát a megfélemlítésre helyezi a hangsúlyt. Azonban az a probléma, hogy a hasonló kampányok már korábban sem jöttek be és számos kritika érte őket, valamint ellenszenvet váltottak ki még az átlagos állampolgárokból is.


Egy képkocka az egyik reklámfilmből

A szerzői jogvédők álláspontja szerint ugyanúgy kell büntetni azt a nagypapát, aki csak két vagy három zeneszámot másol át egy CD-ről az unokájának, mint azt, aki ezerszámra készíti az illegális kópiákat. "A másolók bárhova bújnak is el, biztosak lehetnek abban, hogy mi előbb vagy utóbb, de meg fogjuk találni őket. Nincs menekvés. Ők közönséges bűnözők" - nyilatkozta Jan Oesterlin, a ZKM GmbH ügyvezetője.

Az elrettentésnek szánt német tévéreklámok:
  • Videó #1 - Focimeccs - nem bújhatsz el
  • Videó #2 - Születésnap - 5 év börtön
  • Videó #3 - Tehén, "az interneten sem rejtőzhetsz el"
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    • fflx #18
      azert elegge szanalmas egynemely hozzaszolo hozzaallasa a temahoz, csak azert mert nemetorszagban van...

      emberek az 1940-es evek kb 70 evvel ezelott voltak, elegge kemeny dolog parhuzamot vonni a jelenlegi es az akkori dolgok kozott.

      A most elo, dolgozo nemet embereknek kb annyi koze van az akkor tortenthez mint akarmelyik nem nemetnek.
    • Razgon #17
      Köszönjük Németország! Köszönjük a bizalmat, köszönjük az 1933-45 közötti időszakot, köszönjük a Don-kanyart!

      Ha a német polgárokban lenne egy kis tisztesség, akkor pár nap múlva az lenne a hír: holttestet dobott ki a Rajna, akit később Jan Oesterlin-ként azonosítottak.
    • reechike #16
      Hú, a születésnap nagyon odaver
      Ez erősen fordítva fog elsülni.
    • MhyCroft #15
      Hello Mindenkinek!

      Bár nem ismerem:D, (nah így durva kezdeni egy hozzászolást:DD) hogy egy koncert után mennyit kapnak a rajta felépők. De ha az általuk megcsinált cd nem lenne jogvédet, de megvásárolható a boltokban, illetve maga a koncertjükön akkor ez egy jó reklámja lenne, járnának többet turnézni, ergo dolgoznának többet. Na nem mintha a cd felvételekor nem dolgoznának csak érted.

      Hasonlo dolog amit előttem írtak ha jó a film akkor amikor majd kijön megfizethető áron a dvdje, tokban szépen akkor megveszem mert ez jó, és tudom nem veszek sz_rt. Nincs sok pénzem de a minőségre hajlandó léeszek mindig áldozni.

      Ami jó game, esetemben a Diablo 2, azt megvettem 3499-ért a kiegjével együtt eredetiben hogy patchelhessem, leszedhessek hozzá mindent és a neten is játszhassam.:)

      Byez
    • tomo #14
      en azt mondom, vigyék az ujdonsagokat, de az mar megiscsak gaz, hogy 50-70 ig tart egy szerzoi jog.

      ok legyünk kalozok, meg bunozok, de akkor a jogvedelem 5-10 evig eljen maximum, utana legyen szabadon hozzaferheto a cucc.
    • echo #13
      Egyébként én morálisan nem érzem bűnnek, hogy letöltök. Az meg hogy esetleg az adott országban esetlegesen van egy olyan törvény ami tiltja még azért nem minden, mert ugye voltak a németeknél is olyan törvények korábban, amikkel kapcsoltaban, most úgy gondoljuk, hogy az cselekedett helyesen aki nem tartotta be.
    • echo #12
      Én ezt kapom a videkre: "550 PWD: permission denied"
    • szombi #11
      Majd ha lesz időm, akkor a dragonball-ból összevágok egy fasza szinkronparódiát,
      ahol Sono és Krinolin harcolni fognak a jogvédő sátán ellen...
    • szombi #10
      Ezután már csak azokat a pedofil lapokat fogják bezérni, amelyek ellopják más lapoktól az ,,anyagot''.
    • drizzt1666 #9
      Ez már olyan szinten szánalmas, h erre sztem nem is lehet nagyon reagálni.
      Mert szerintük akkor nagyobb lenne az igény filmekre/játékra/zenére, ha mondjuk nem is lenne internet? Persze lesznek emberek, akik így is meg fogják őket venni, de abban biztos vagyok abban, h sokkal kevesebb ember fogja így megismerni az újdonságokat. Én pl úgy vok vele, h ha kiváncsi vagyok mondjuk egy filmre, akkor először leszedem, és ha úgy ítélem, h ez a film megérdemli a jó minőséget, akkor megveszem dvd-n. Vagy talán majd a programokat is reklámozni fogják? Képzeljetek el egy program reklámozását mondjuk a retek klubbon, teszem azt mondjuk egy zone alarm reklámot. Sztem szánalmas lenne.