SG.hu

Mobil, tévé és mikro nélkül már nem tudunk élni?

A hazai internetezők túlnyomó többsége rendelkezik mobiltelefonnal, televízióval és mikrohullámú sütővel, az elmúlt évben pedig körükben a DVD és az MP3 lejátszók, valamint a digitális fényképezőgépek népszerűsége növekedett a leginkább - derül ki az NRC Piackutató felméréséből.

Mobiltelefonnal az 14-69 éves internetezők 99, színes tévével 97, mikrohullámú sütővel 91 százaléka rendelkezik. A különböző fogyasztási javak birtoklásának nagy aránya egybevág azzal a megállapítással, mely szerint a világhálót rendszeresen használók még mindig magasabb státuszúnak számítanak, mint az ugyanolyan korú lakosság.

Az elmúlt egy évben a gyakori internetezők között a DVD lejátszók száma növekedett a leglátványosabban. Míg 2005 első félévében a megkérdezettek 59 százaléka, addig egy évre rá már a 75 százaléka számolt be arról, hogy rendelkezik ilyen készülékkel. Az MP3-lejátszók birtokosainak aránya 13 százalékponttal 48 százalékra nőtt.

Digitális fényképezőgéppel immár a gyakori netezők 53 százaléka rendelkezik, szemben az egy évvel korábbi 45 százalékkal, miközben 78 százalékról 70 százalékra csökkent a hagyományos fotóapparáttal bírók aránya.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • grobo2 #3
    én aszthiszem már vagy 5éve nem nézek rendszeresen tévét...és megvagyok nélküle...
    Node mostmár net nélkül lenne nehézzz....
    egyébként remélem hogy a reklámáradat ilyen mértékben mint a tévéknél nem jön át a netre...belehalnék....
    deh itt az a jó hogy legalább tovább lehet kattintani
  • Morden23 #2
    És mivel sokan így gondolják, mint te (többek között én is), ezért csúsztatják át a legtöbb tévés/rádiós stb. híközlést/szórakoztatást a netre is. Változnak a felhasználói szokások, változnak velük a szolgáltatók és a szolgáltatások is:) Gazdasági evolúció
  • Gerygrey #1
    Tévé nélkül simán tudnék élni, net nélkül már nem annyira. Nekem már sokkal fontosabb információforrás/kikapcsolódás.