Gyurkity Péter

Európai progra­mo­zó­ver­senyt indít a Google

Amerikai és Ázsia után Európába érkezik a Code Jam programozóverseny, mégpedig a Google jóvoltából, amely saját toborzási céljaira is felhasználja a háromfordulós rendezvényt.

A verseny hivatalos oldalán található információ szerint a magukat megmérettetni kívánó programozók már regisztrálhatnak, hogy időben bekerüljenek a május 23-án induló kvalifikációs körbe. A 30 ezer euró (csaknem 8 millió forint) összdíjazású verseny három fordulóban zajlik, és a végső összecsapásra állva maradó versenyző az írországi Dublinban mérheti össze tudását.

A próbálkozóknak különböző kérdésekre kell majd válaszolniuk a megadott időben belül; a verseny kieséses rendszerben zajlik. A kvalifikációban, illetve az első fordulón legjobban teljesítők jutnak tovább a következő körbe, onnan pedig a június 29-én megrendezendő végső összecsapásba, ahol már a fődíjért versengenek. A programozói verseny nagy múltra tekinthet vissza az Egyesült Államokban, de az utóbbi években Kínában és Indiában, a két gyorsuló ázsiai óriásnál is megvetette lábát. Ez az első alkalom, hogy az öreg kontinens is csatlakozik a rendezvények sorához, ami szakértők szerint a Google nyitásának újabb bizonyítéka.

A cég természetesen saját céljaira is felhasználja a versenyt. Shannon Maher, a Google londoni mobiltechnológiai részlegének vezetője elmondta, hogy a lépéssel szeretnék megszólítani az európai programozói közösséget. Hozzátette, hogy az 50 legjobb helyezettnek interjút szerveznek, így ők a lehető legrövidebb úton kaphatnak állást a keresőcégnél. Véleményük szerint ez kitűnő lehetőség, amit ki kell használniuk, hiszen a gyorsan terjeszkedő vállalat elsősorban szakemberei ötleteire támaszkodik. Ebből a szempontból London szerepét emelte ki, amely földrajzi fekvésénél és méreténél fogva egyfajta gyűjtőhelyként szolgál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)