Gyurkity Péter

Elégedettek az első HD DVD vásárlók

A következő generációs lejátszók és tartalmak első kipróbálói általában kedvezően nyilatkoztak az újdonságokról. Kritizálták a kínálat szűkösségét, ám sokallják a konkurens Blu-ray lejátszók tervezett árait.

Az első tudósítások szerint a vásárlók vegyes érzelmekkel nyilatkoztak vadonatúj lejátszóikról, ám többnyire mégis pozitívan értékelték a Toshiba termékeit és főleg a korai debütálást. Az egyetlen hátrány a meglehetősen szűkös kínálat, igaz, egyre több stúdió jelenti be saját kiadványait, és ismerjük a korábban nyilvánosságra hozott menetrendet, amelyek szerint csak a következő hónapokban indul be a nagyüzem.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Egyértelműen a formátum előnye viszont a kedvező ár, amely főleg a rivális szabvánnyal összehasonlítva tűnik fel kedvező színben. Többen úgy vélekednek, hogy a Toshiba két lejátszójának - az 500 dolláros HD-A1 és a 800 dolláros HD-XA1 - megjelenése után kérdésessé válik a Blu-ray létjogosultsága, mivel gyakorlatilag ugyanazért a minőségért kell kétszer annyit fizetnünk. Ettől függetlenül azonban a korai megjelenés nem jelenti a verseny végét, pláne hogy a vásárlók túlnyomó többsége - legalábbis a fanatikusok, akik az elsők között rohantak a boltokba - a konkurencia megoldására is kíváncsiak.

Érdekes, hogy a leginkább kedvező vélemények a hagyományos DVD lemezek lejátszását illetően születtek. Többen olyan értelemben nyilatkoztak, hogy a Toshiba lejátszóival érzékelhetően javult a meglévő DVD filmek minősége, és ezzel némileg kompenzálták is az új kiadványok hiányát. Abban azonban már korántsem voltak ilyen biztosak, hogy a Blu-ray megéri-e a kétszeres kiadást, amit a jelenlegi információk alapján pedig megkövetelnek majd a gyártók. Emlékezhetünk arra, hogy a másik tábor tagjai hajmeresztő árakat említettek, amelyek biztos nem kedveznek a formátumnak - még akkor sem, hogy a felhasználók jó része ez utóbbit tartja a jobb választásnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #24
    Néhány éven belül neked is ilyen lesz... ;)
  • Sanyix #23
    Sztem is elég, de van aki mindenáron el akar költeni többszázezret, hogy a 8 méteres tévén nézhesse a filmeket fél méterről, és a szereplők pattanásait is közelről szemügyre vegye, és kielemezze, közben meg jól járnak a tv/ meghajtógyártók.
  • Skyline #22
    Én az egészen csak röhögök,egy sima dvd-t bőven faszán élvezek,nem ér annyit az egész hd,br szarozás hogy egy laza dvd-nél többet kiadjak érte...Minek?? Bőven fasza a dvd képminősége ez a BR és HD nem más mint a szar cukrozása...
  • dez #21
    Akkor időben szóltam.
  • beatz #20
    Ne rohanjatok megvenni, inkább majd a frissebbeket.

    na..pedig már épp akartam rohanni, venni legalább kettőt
  • dez #19
    (Az első mondat kicsit érdekesre sikerült. :) Meg az "álmossa" is egy Freud-i elszólás. :P)
  • dez #18
    Egy újabb, mpeg4 kompatibilis set-top-box-ban is megvan hozzá a kraft. Bár olyat még nem láttam belülről, de nincs rajta venti. Plusz tavaly óta gyártanak már viszonylag olcsó mpeg2/mpeg4 (minden fontos alformátum az mpeg4-ből) célchipeket. Kérdés, miért nem ilyet használtak, egy teljes PC helyett. Valószínű mert ezt a lejátszót még korábban kezdték fejleszteni... Ne rohanjatok megvenni, inkább majd a frissebbeket.
  • dez #17
    Speciális nagyítási technikával olyan hatást lehet elérni, ami olyan hatást kelt, mintha nagyobb felbontású lett volna eredetileg az anyag, mint valójában. Úgy is lehet mondani, nem ütközik ki annyira a kis felbontás (de nem simán álmossa a pixelesedést, mert attól meg hományos lenne).

    De ez már legalább egy éve be van építve a drágább, nagyméretű, HD-s plazmákba. És az nVidia kártyáiba is, a 6200-astól. (Talán már az újabb ATI-kba is, nem tudom.)
  • BiroAndras #16
    Az erős hűtés nem feltétlen jelent zajt. Pl. lehet kapni tök olcsón gyakorlatilag zajtaaln 8 centis hűtőt. És hőcsövekkel már a passzív hűtések is elég hatékonyak.
    Nekem az asztali gépembe X2 4200+ és X1600XT van, mindkettő gyári hűtéssel, Chieftech táp 12 centis ventivel, és még 4-5 8 centis venti a házhoz és a vinyókhoz. Ennek ellenére nagyon csendes.
  • startmenu #15
    Abbiiiztoss hogy nem csendes. Még egy hörgő gépet nem veszek a szobámba. Már van 2. Ezért is gondolkodok egy dvd játékos vásárlásán az legalább sokkal halkabb :) Ha meg gépet veszek, az legyen bővíthető...