24
  • dez
    Néhány éven belül neked is ilyen lesz... ;)
  • Sanyix
    Sztem is elég, de van aki mindenáron el akar költeni többszázezret, hogy a 8 méteres tévén nézhesse a filmeket fél méterről, és a szereplők pattanásait is közelről szemügyre vegye, és kielemezze, közben meg jól járnak a tv/ meghajtógyártók.
  • Skyline
    Én az egészen csak röhögök,egy sima dvd-t bőven faszán élvezek,nem ér annyit az egész hd,br szarozás hogy egy laza dvd-nél többet kiadjak érte...Minek?? Bőven fasza a dvd képminősége ez a BR és HD nem más mint a szar cukrozása...
  • dez
    Akkor időben szóltam.
  • beatz
    Ne rohanjatok megvenni, inkább majd a frissebbeket.

na..pedig már épp akartam rohanni, venni legalább kettőt
  • dez
    (Az első mondat kicsit érdekesre sikerült. :) Meg az "álmossa" is egy Freud-i elszólás. :P)
  • dez
    Egy újabb, mpeg4 kompatibilis set-top-box-ban is megvan hozzá a kraft. Bár olyat még nem láttam belülről, de nincs rajta venti. Plusz tavaly óta gyártanak már viszonylag olcsó mpeg2/mpeg4 (minden fontos alformátum az mpeg4-ből) célchipeket. Kérdés, miért nem ilyet használtak, egy teljes PC helyett. Valószínű mert ezt a lejátszót még korábban kezdték fejleszteni... Ne rohanjatok megvenni, inkább majd a frissebbeket.
  • dez
    Speciális nagyítási technikával olyan hatást lehet elérni, ami olyan hatást kelt, mintha nagyobb felbontású lett volna eredetileg az anyag, mint valójában. Úgy is lehet mondani, nem ütközik ki annyira a kis felbontás (de nem simán álmossa a pixelesedést, mert attól meg hományos lenne).

De ez már legalább egy éve be van építve a drágább, nagyméretű, HD-s plazmákba. És az nVidia kártyáiba is, a 6200-astól. (Talán már az újabb ATI-kba is, nem tudom.)
  • BiroAndras
    Az erős hűtés nem feltétlen jelent zajt. Pl. lehet kapni tök olcsón gyakorlatilag zajtaaln 8 centis hűtőt. És hőcsövekkel már a passzív hűtések is elég hatékonyak.
    Nekem az asztali gépembe X2 4200+ és X1600XT van, mindkettő gyári hűtéssel, Chieftech táp 12 centis ventivel, és még 4-5 8 centis venti a házhoz és a vinyókhoz. Ennek ellenére nagyon csendes.
  • startmenu
    Abbiiiztoss hogy nem csendes. Még egy hörgő gépet nem veszek a szobámba. Már van 2. Ezért is gondolkodok egy dvd játékos vásárlásán az legalább sokkal halkabb :) Ha meg gépet veszek, az legyen bővíthető...
  • Cat #14
    Pentium 4 2.5GHz van benne.
  • IstvánTM
    Pedig, ahogy nézem, ez biza valamilyen socket 479-es.. Pentium/Celeron M, vagy talán Core solo... :) Jó kis gép..
  • moricka
    Látszik is számol a gép rendesen, különben nem lenne ennyi aktiv/passziv hütéssel megpakolva. Kiváncsi leszek mire érnek el hozzánk elérhető áron ezek a ketyerék.
  • BiroAndras
    "Szerintem a magyar lakosság túlnyomó része a hagyományos DVD9 nyújtotta minőséget sem használja ki"

Ki mondta, hogy ez az átlag magyarnak készül???
  • BiroAndras
    "Huh, nem gondoltam volna, hogy ennyi cucc van benne, főleg hogy egy heat-pipe-os hűtésű, procifoglalatos chip is."

Nem kevés teljesítmény kell hozzá, úgyhogy nem meglepő, hogy komoly elektronika van benne. De szerintem nem x86 proci, mert az gyenge hozzá (hacsak nem kétmagos).
  • irkab1rka
    Tehát azok, akik a hd-dvd-t válaszották meg tudják magyarázni, hogy miért vették meg.

Milyen meglepő, hogy az emberek saját cselekedeteikre találnak logikus magyarázatot.

UGYANMÁÁÁR :)))
  • Szefmester
    :) ha nem gond én megvárom a kombó lejátszókat.. azzal biztos nem lesz gond. De felmerül bennem a kérdés: mi az hogy drágább a BR? azért mert a panasonic bejelentett egy pénztárcagyilkos megoldást? na és? a többi cég sokkal olcsóbban hozza ki a saját terméküket.

Mintha el akarnák riasztani az embereket a BR-től a kedves cikkírók.
  • argab
    Azért emlékeztet egy PC-re, mert ez az egész tulajdonképpen nem más, mint egy dizájnos, x86-os architektúrájú, lejátszó formájú HTPC, amiben Mobile Intel Pentium 4 proci ketyeg (még csak hűvösebb Pentium-M sorozatra sem futotta).
    Aki pedig látott HD anyagot HD felbontású kijelzőn, az látja igazán, mekkora a minőségi ugrás a DVD minőségéhez képest. Ez a formátum (és a Blu-ray is) nem a magyar átlag 55 centis katódsugárcsöves tévékhez készült.
    A DVD-k felbontása ugye 720*576, a teljes HD anyag meg 1920*1080. Értelemszerűen eléggé gáz lesz a DVD képminősége egy HDTV-n a HD anyagokhoz képest, és ezt a lejátszó tervezésekor figyelembe is vették, ezért - ha jól tudom - több képminőségjavító algoritmus is ráengednek a DVD-k képére, mielőtt megjelenik a kijelzőn. Ezért lehet az, hogy HD kijelzőn nézve ugyanazt a lemezt más képet ad egy sima DVD lejátszó és egy HD lejátszó.
  • Gerygrey
    Nem értem mire jó ez a HD-DVD cirkusz. Szerintem a magyar lakosság túlnyomó része a hagyományos DVD9 nyújtotta minőséget sem használja ki (értsd: hagyományos, nem-hd TV-n nézi a filmet) ennél jobb nem lesz egy százezres HD lejátszón se. Parasztvakítás az egész...

Többen olyan értelemben nyilatkoztak, hogy a Toshiba lejátszóival érzékelhetően javult a meglévő DVD filmek minősége
    Mindjárt veszek egy HD-DVD + VHS kombó Toshiba készüléket, és az majd biztos HD minőségben játssza le a videjókazettáimat...
    persze.
  • GodBadka
    "Többen olyan értelemben nyilatkoztak, hogy a Toshiba lejátszóival érzékelhetően javult a meglévő DVD filmek minősége"

Mi van? A szarból arany lett, vagy mi?
  • bunny
    Az a procifoglalatos chip egy proci. Néz meg jobban, szabvány tápcsati, hálócsati, proci, intel chipset, ddr memcsik, ez egy számítógép. Tartok tőle tényleg nem lehet egy csendes jószág, de gondolom előbb-utóbb célharware-esítik mégjobban, és akkor csend lesz a környékén.
  • dez
    Huh, nem gondoltam volna, hogy ennyi cucc van benne, főleg hogy egy heat-pipe-os hűtésű, procifoglalatos chip is.
  • ArcZ
    2 év múlva 9.900-ért lesz a Tescoban.
    Már egy kicsit únom a sávszelesség hiányát belemagyarázó IT-mogulokat. Előbb-utóbb kidobhatom a 'Lightsabre' írót, mert nem jó semmire. Vegyél memóriát, dvd-t, hdd-t, pendrive-ot, és az sem lesz elég semmire...
    Az IT-sek pihizhetnének egy cseppet!
  • wanek
    A ventiket elnézve nem lehet egy csöndes készülék...