Gyurkity Péter

Árat csökkent a Toshiba, az HBO mégis kiszáll

Természetesen a HD DVD formátumról van szó, amely az utóbbi napokban csapást csapás után szenvedett el. A Universal stúdió kitart a tábor mellett, ám a New Line és az HBO az újabb árcsökkentés ellenére is átállt.

A CES végéhez közeledve a múlt héten újabb bejelentéseket tettek az érintettek, amelyekből kiderült, hogy mely cégek maradnak, illetve hogy melyek adják fel az immár kilátástalannak tűnő küzdelmet. A New Line és az HBO utóbbiak közé tartozik, ők ugyanis a Warner lépését követve kiszállnak és inkább a Blu-ray háza táján keresik a jövőben a sikert. A Universal eközben cáfolta a velük kapcsolatban napvilágot látott híreket.


CES prezentáció december végi adatokkal - három hete még döntetlenre állt a meccs

"Ellentétben a nevüket elhallgató forrásoktól származó meglapozatlan pletykákkal, a Universal jelenlegi terve a HD DVD további támogatásáról szól" - jelentette ki Ken Graffeo, a nagy felbontású szegmensben folytatott marketingért felelős alelnök. Azt nem tudni, hogy a hírt mire alapozták, ám talán nem véletlen, hogy a másik kitartó stúdió, a Paramount esetében is napvilágot látott egy hasonló pletyka, amelyet később szintén cáfoltak. A New Line és az HBO kiszállása után viszont már csak ők ketten maradnak a nagyok közül, így sokak szerint idő kérdése a hasonló bejelentések megjelenése - és ezzel együtt a formátum halála.


Toshiba HD-A35

A Toshiba gyors és radikális árcsökkentéssel igyekszik elkerülni az elkerülhetetlent. Friss jelentések szerint a harmadik generációs asztali lejátszók ára immár megközelíti a 100 dollárt, amivel soha nem látott szintre szorították le az ajánlatokat. Az Amazon oldalán például az 1080i felbontást támogató HD-A3 alig 140 dollárt kóstál, míg az 1080p felbontású HD-A30 180 dollárba kerül. Az igazi érdekesség, hogy ezúttal nem különleges akcióról van szó, mivel az ajánlat a jelek szerint végleges és nem mozog majd újra felfelé.


Toshiba stand a CES-en - még vezetőnek hitték magukat

Több szakértő úgy véli, hogy ez lehet a szabvány utolsó hurrája, ezt követően pedig végleg eldől a küzdelem. A győzelem a Blu-ray egyeduralmát és viszonylagos csendet hozhat, hiszen a sajtóban is elmarad majd a heti 5-6, a versennyel kapcsolatos hír.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • dez #52
  (Na és persze a legtöbb gagyi, így a maradék elhanyagolható - az egyszerűség kedvéért hanyagoljuk is el.)
 • dez #51
  "a filmek nagyrészét úgyis 1x nézi meg az ember."

  Na ja, a gagyit csak 1x nézi meg az ember (jobbérzésűek 1x se)... A többi meg nem számít.

  "Illetve szerintem ez inkább abban az irányba mozdul el, hogy amit egyszer kifizettél azt utána bármikor eléred ingyen, az eladó cég szerverén."

  LOL, na persze.

  "És ne abban gondolkozz, hogy letöltöd, hanem online nézed. Magyarul megnyomod a start gombot, elindul és örülsz hogy megy a film. Szerintem a jövő mindenképpen ez, és nem a lakásban tologatott lemezek halmaza."

  Aha, aztán majd amiről úgy gondolják ott fent egyesek, hogy nem nekünk való, szépen eltűnik a sűllyesztőben.

  Úgy tűnik, te megtestesíted a tökéletes Consumer v2.0-át..
 • narumon #50
  "Namármost akkor megint oda jutunk hogy a letöltött cumót tárolni kell ha már egyszer megvette az ember nemigaz??"

  Attól függ mennyiért adják az 1x 2x vagy x-szer megnézhető letöltést. Ha ez lényegesen kevesebb mint amennyiért egy médiumon megvennéd akkor nem kell tárolni a filmek nagyrészét úgyis 1x nézi meg az ember. Illetve szerintem ez inkább abban az irányba mozdul el, hogy amit egyszer kifizettél azt utána bármikor eléred ingyen, az eladó cég szerverén. És ne abban gondolkozz, hogy letöltöd, hanem online nézed. Magyarul megnyomod a start gombot, elindul és örülsz hogy megy a film. Szerintem a jövő mindenképpen ez, és nem a lakásban tologatott lemezek halmaza.
 • narumon #49
  140$? Az már kezd ingerküszöb lenni. Ha lenne elérhető magyar tartalom talán még vennék is egyet.
 • dez #48
  A MS is az Xbox360-at.
 • Power #47
  Semmelyik fél nem erősítette meg. Pusztán a sony pr gépezete hangoztatja.
  Az viszont elismert tény, hogy a sony veszteség árán is nyomja a ps3-at.
 • Power #46
  Dzson!
  Ezt te honnan veszed?
  Én nem te vagyok.
 • Adamul #45
  ne drukkolj olyannak amit nem is ismerszAz egész ott kezdődik h nem is így írják...
 • sanner011 #44
  Én mindig a tárhely mellett álltam. :)
 • Rena11 #43
  ez nagyon szép volt gratulálok