SG.hu

Magyar digitális művészeket keres az Intel

Az Intel új, kétmagos mobil platformja, a Centrino Duo magyarországi bevezetése alkalmából pályázatot hirdetett digitális alkotóművészek számára.

Az Intel minden olyan, a művészetek iránt elhivatott, lelkes pályázó munkáját várja, aki a meghirdetett fotó, videó vagy animáció, illetve grafika kategóriák egyikében (vagy akár mindegyikében) átütően ábrázolja a világban rejlő kettősségeket. A pályázat központi eleme a dualitás és a digitális megközelítés kihangsúlyozása, az alkotóktól tehát olyan műveket kér a pályázat kiírója, amelyek egyedi nézőpontból, digitális eszközök segítségével mutatják be a körülöttünk lévő kettősségeket.

A pályázat eredményhirdetése egybeesik az Intel legújabb mobil technológiája, a Centrino Duo magyarországi bevezetésével. A kategóriák első helyezettjeinek nyereménye 1-1 Centrino Duo mobil platformmal felszerelt laptop. Az cég a kategóriák legjobb versenymunkáit 2006. április 18-án, a Művészetek Palotájában tartott nagyszabású rendezvényen mutatja be és díjazza. Azon résztvevők, akiknek műveit a szakmai zsűri beválasztja a kiállítás anyagába, további nyereményekben részesülnek.

"Az Intel olyan innovatív informatikai megoldások kidolgozását helyezi fejlesztéseinek középpontjába, amelyek a munka és a számítógépes játékok új, fejlettebb korszakába vezetik be a felhasználókat, ugyanakkor gyökeresen újfajta életstílust testesítenek meg" - nyilatkozta Gacsal József, az Intel magyarországi üzletfejlesztési igazgatója. "Ezek egyike az Intel Centrino Duo mobil technológia, amely újraformálja a munkavégzést és a számítógépes játékokat, új összefüggésbe helyezve az emberek viszonyát a számítástechnikai eszközökhöz. A mostani pályázattal azt szeretnénk bemutatni, hogy a technológiai fejlesztések nem csupán az üzletemberek, informatikai szakemberek használhatják, hanem rá kívánunk világítani arra is, hogyan változtatja meg a művészi alkotás folyamatát a technológiai haladás. Két mag, két világ - ennek bemutatását kérjük az alkotóktól" - tette hozzá.

A pályázatról és a jelentkezés pontos feltételeiről illetve módjáról bővebb információ a www.dualityinart.com weboldalon van. A regisztráció után a résztvevők a pályázatokat interneten keresztül tölthetik fel. Ezt követően az oldal látogatói szavazhatnak az általuk legjobbnak ítélt alkotásokra, a legtöbb szavazatot elnyerő pályázó pedig közönségdíjban részesül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!