MTI

Intel chipek kerülnek a Microsoft médialejátszóiba

Az Intel Corp. adja majd a chip technológiát azokhoz az új hordozható médialejátszókhoz, amelyeket a Microsoft Corp. fejleszt, és amelyek bemutatása a jövő héten várható.

Mindkét céghez közel álló informátoraira hivatkozva a Times arról számolt be, hogy az új készülék kisebb, könnyebb változata lesz azoknak a hordozható tábla számítógépeknek, amelyek lehetővé teszik, hogy használóik egy digitális tollal írjanak; arra fejlesztették, hogy főként a szórakoztatást - zenék és filmek lejátszását - szolgálja.

Az új modell képernyője mintegy 20 cm átmérőjű lesz, ára 1000 dollár körül alakul majd; később kisebb, 10 centis változatok is megjelenhetnek. A két cég - és a fejlesztésben részt vevő ágazati partnereik - előreláthatólag a jövő heti németországi technológiai kiállításon, a CeBit-en mutatja majd be az új készüléket. A Microsoft hétfőn egy marketing weboldalon megerősítette egy "Origami" névre keresztelt készülék létezését. Az ott közölt videofelvételen fiatalok láthatóak, akik képeket rajzolnak, egy műholdas térképet elemeznek, zenét hallgatnak és videojátékot játszanak.

A titokzatos marketing kampány és az azt követő médiajelentések felizzították a hangulatot az új termék körül, amelynek egyik célja, hogy versenytársa legyen az Apple Computer Inc. piacvezető iPod digitális zenelejátszójának és/vagy a Sony Corp. PlayStation Portable hordozható játékának.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • messen #1
    Áve!

    1000 dolcsiért nehezen lesz versenyképes.
    Még a sok feature ellenére sem.

    Csürsz!
    Én