SG.hu

Német Wimax szolgáltatóba fektetett az Intel

Az Intel stratégiai befektetésekkel foglalkozó részlege, az Intel Capital jelentős németországi befektetésről adott számot.

A DBD Deutsche Breitband Dienste GmbH egy magánkézben lévő vezeték nélküli telekommunikációra specializálódott szolgáltató, amely a kapott támogatást arra használja fel, hogy a szélessávú Internet hozzáférést Németország- szerte kiterjessze. "A németországi WiMAX szolgáltatóba történő beruházás a folyamatos globális befektetési programunk része, amely a WIMAX technológiai megoldásokra és szolgáltatásokra terjed ki" - nyilatkozta Arvind Sodhani, az Intel Capital elnöke. "A WiMAX alapú technológiák és megoldások egyrészt lehetővé teszik, hogy olyan területeken nyújtsunk teljes értékű szélessávú Internet szolgáltatást, ahol a vezetékes infrastruktúra csak korlátozottan áll rendelkezésre, másrészt megkönnyítik a nagyvárosi internet-mobilitási igények szélesebb körű kielégítését."

"Minden olyan régióban és városban, ahol elérhetővé tettük a WiMAX-ra épülő szélessávú Internet hozzáférést és a VoIP szolgáltatást, az előfizetők száma jelentős mértékben megugrott" - mondta Fabio Zoffi, a DBD Deutsche Breitband Dienste vezérigazgatója. "Az Intel Capital befektetése lehetővé teszi számunkra, hogy eddigi sikereinkre alapozva tovább terjeszkedjünk Németország más régióiban, városaiban."

A megállapodás részeként a cégek ígéretet tettek arra, hogy együtt népszerűsítik a WiMAX hálózatok nyújtotta szolgáltatásokat Németországban. A DBD Deutsche Breitband Dienste tervei szerint olyan Intel termékeket fog átvenni, amelyek támogatják a hamarosan életbelépő IEEE 802.16e szabványt, amelyet a hálózati eszközök és notebookok számára hoztak létre.

"A DBD Deutsche Breitband Dienste által megvalósított WiMAX hálózatok jól mutatják, hogy egy szolgáltató miként alkalmazhatja ezt a szabványokon nyugvó technológiát nagyvárosokban és vidéken, lefedve több ezer négyzetkilométert és több millió embert kiszolgálva Németországban," mondta William Kilmer, az Intel Capital nyugat-európai régiójáért felelős vezérigazgatója. "A kezdeményezés példaértékkel bír a világ többi szolgáltatója számára."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)