Berta Sándor

Intel - 100 000 számítógépes felajánlás

A davosi világgazdasági fórumon jelentette be Craig Barrett, az Intel felügyelőtanácsának az elnöke, hogy a vállalat újabb informatikai és oktatási segítséget kíván nyújtani a következő években a fejlődő országoknak.

A szakember a sajtó képviselőinek elmondta, hogy az Intel a következő öt esztendőben - a 2000-ben elindított Intel Teach program keretében - a fejlődő országokban további 10 millió tanár informatikai és számítástechnikai továbbképzését fogja elvégezni. Az Intel Teach projektben eddig 35 országból 3 millió tanár vett részt. Az Intel felügyelőtanácsának elnöke egyúttal bejelentette azt is, hogy a cég 100 000 számítógépet ad a világ fejlődő országaiban lévő iskoláknak.

Ez az utóbbi adomány részét képezi annak a programnak, amelynek összege évente 100 millió dollár és amelyet a vállalat a fiatalok támogatására és taníttatására hozott létre. "Ez azonban csak akkor valósulhat meg, ha rendelkezésre állnak azok a tanárok, akik megfelelően képzettek ahhoz, hogy továbbadják ezt a tudást. A célunk, hogy 2010-re elérjük, hogy egymilliárd diákot tudjunk képezni" - nyilatkozta Craig Barrett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!