Specker Balázs

A Google tévedésből törölte saját blogját

A Google elismerte, hogy tévedésből törölte saját hivatalos blogját. A ballépést kihasználva, egy szemfüles blogger beregisztrálta magát a googleblog.blogspot.com névre.

Az eset hétfő este történt, azóta minden a helyére került. A blogíró - aki átmenetileg birtokolhatta a Google hivatalos blogját - igazi hírnevet szerzett a blogos világban. "A blogot mi töröltük tévedésből, ezután pedig más szerezte meg a blog címét. Nem tekintjük hackerkedésnek az esetet. Kódszavunkat sem fejtette meg senki" - írta Jason Goldman a Google blogokért felelős termékmenedzsere a cég hivatalos blogjában.


A Google arra használja saját blogját, hogy hivatalos közleményeket tegyen közzé és hogy elérje hatalmas felhasználóbázisát. Hétfő este az oldal elsötétült és ez után nem volt fellelhető. Nemsokára a következő bejegyzés tűnt föl az oldalon:

"Google! Csináljátok már meg az oldalatokat, köszi!

(u.i.: Csak a miheztartás végett: nincs semmi közöm a Google-hoz. Pusztán ki akartam használni a lehetőséget, mielőtt más - kevésbé nemes szándékoktól vezérelve - megteszi. A felhasználó név 404-es hibát adott vissza, szóval megpróbáltam egy új blogot beregisztrálni vele és legnagyobb meglepetésemre sikerült. Ja, ne rakj a bejegyzésekben linkeket, mert törlöm!)"

Trey Philips, az átmeneti blogtulajdonos azt állítja, több mint 36 percig birtokolta a Google blogcímét, mire a Google visszaszerezte és visszaállította az eltűnt tartalmat. Nem ez az első "üzemzavar" a blogspot.com életében. Nem egészen két héttel ezelőtt Betsy Newmark, népszerű konzervatív blogíró oldalát törölték tévedésből, amit hirtelen egy Sam nevű rejtélyes alak regisztrált be újra. Akkor valóságos hajtóvadászat indult a világhálón az ismeretlen ellen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gordonmail #13
    hmmmm
    36 percig nembírták visszaállítani? :DD
    enye
    még jó hogy értünk saját rendszerünkhez :D:D:D
    Olyan nincs, hogy tévedésből törőlték... hacsaknem kicsit alkesz a gyerek :D
  • Vorpal #12
    A buta...
  • Szemi90 #11
    Szeretem ha valaki beismeri, ha tévedett. Pár másik nagy cég biztos inkább rendszerhibára, vagy valamilyen rajtuk kívül álló okra hivatkozott volna.
  • komonyi #10
    és mér lenne az?
    igaza van amit irt mert ha pl oan poeschfay regelt volna be mint te még mosse lenne a googléjé bár szentem bitto elveszik egy ien pucutol:)
  • FoxMulder #9
    Hát így jár az aki a netre költözik. :D
  • Pharaoh #8
    Olyan, mint te?
  • OliApa #7

  • Sheltem #6
    "A ballépést kihasználva, egy szemfüles blogger beregisztrálta magát a googleblog.blogspot.com névre. "

    Jó nagy kockafejű zombikinézetű buzigyerek lehet.
  • MetaMórfózis #5
    cumi:)
  • robrose #4
    Hát kb :DD