Specker Balázs

SMS fizetési mód a PayPalon

A PayPal online szolgáltatás a jövőben új fizetési móddal egészül ki. Az eBay tulajdonában lévő cég a héten bejelentette, hogy a felhasználók mobiltelefonról küldött SMS-el is vásárolhatnak majd.

A PayPal Mobile néven futó szolgáltatás néhány héten belül indul útjára az Egyesült Államokban, Nagy Britanniában és Kanadában. Várhatóan egyre több ország csatlakozik a közeljövőben a kezdeményezéshez. A hír akkor szivárgott ki, amikor néhány blogger a szolgáltatással kapcsolatos tesztoldalakra bukkant a világhálón.

A PayPal Mobile vásárlásra és egyéb átutalásra is alkalmas lesz, magánszemélyek is kiskereskedők felé egyaránt. A fizetés történhet SMS-ben, vagy az automatizált ügyfélszolgálati rendszer felhívásával is. "A döntés igazi jelentőssége abban rejlik, hogy ráébreszt minket, a telefon nemcsak beszélgetésre lehet jó, hanem akár átutalásra is" - nyilatkozta Dan Schatt, a Celent pénzügyi tanácsadó cég elemzője a TechSpotnak.

"Egy újabb út a PayPalhoz, akárcsak a világhálón való online fizetés. Csupán annyi a különbség, hogy számítógép helyett elég lesz egy telefon is" - összegezte Sara Bettencourt a PayPal szóvivője a WebProNews oldalán.

A hírek szerint a vásárlónak nem kell mást tennie, mint SMS-ben elküldeni az összeget és a célszemély vagy vállalat telefonszámát a 729725-ös számra (a PayPal szó "telefonos" megfelelője). A cég számítógépe ezek után visszahívja az SMS küldőjét és megkéri, adja meg titkos PIN kódját az átutalás megerősítéséhez. Ezt követően a PayPal azonnal értesíti a célszemélyt az átutalásról, és hogy miként juthat hozzá az összeghez.

Az USA-ban többek között a TextPayMe is kínál hasonló jellegű szolgáltatásokat, persze a mobilszolgáltatók is egyre jobban igyekeznek kihasználni a mobilos átutalásban rejlő lehetőségeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • craesh #6
  ugyanmár... teljesen fölösleges.

  Hamár valaki PayPal fizetésre teszi a fejét (pl. ha vkit támogatni akar, vagy rendelni akar vmit külföldröl) akkor SZÁMIT a pénz mennyisége.

  SMS küldésnél sztetek mi lesz? kb. 20%-30% -ot ugyis levonnak a szolgáltatok, meg pláne ha jo messzire küldöd, lesz itt ám szivás meg minden.

  Az egyedüli ok amiért megérheti a PayPal-nak ezt kifejlesztenie, mert sajnos sokkal _kényelmesebb_ mint bankból átutalni (bár megjegyzem feltalálták az e-bankszámlát, én is nap mint nap azzal intézem ügyeimet, s mindenki a családban).

  De hát ez van...aki a kényelmet választja, annak fizetnie kell!
 • valaé valaé ná #5
  Biztos lesz. Néhány ezer forintos felárral...
 • DKm #4
  Csak reménykedni próbálok. Biztos, hogy nem lesz ilyen, de azért jó lenne.
 • semi #3
  LOL! Magyarország?!
 • Su0my #2
  Hát mindenesetre biztonságosab, mint a sima sms-es visszaigazolás!
 • DKm #1
  Jó ötletnek tűnik!Magyarországon lesz???