Specker Balázs

Hordozható Xbox konzol a láthatáron

A Microsoft belekezdett az Xbox konzol hordozható verziójának kifejlesztésébe. A projektet állítólag maga J. Allard, a Microsoft alelnöke irányítja azzal a Greg Gibsonnal karöltve, aki a vállalat Xbox 360 játékkonzolját is tervezte.

Csak nemrég számoltunk be a cég Origami Project elnevezésű vállalkozásáról, máris újabb hasonló, de azért más alapokon nyugvó gép várható a láthatáron. A szoftveróriás is be akar lépni a Nintendo és Sony uralta piacra. A Red Herring értesülései szerint a már fejlesztés alatt álló eszköz az Xplayer nevet kapja majd, és a konzol riválisok mellett audió és videólejátszó képességeinek köszönhetően az iPodnak is konkurenciát jelent majd.

A The San Jose Mercury News hétfői számában - a céghez közelálló forrásokra hivatkozva - azt állítja, hogy a Microsoft a Transmeta chipgyártóval közösen dolgozik az új konzolon. A kezdeményezés üzleti oldalát, Bryan Lee vezeti, aki szintén az Xbox 360-nál tette le névjegyét.

"Nem tisztünk mindenféle mendemondát és találgatást kommentálni" - nyilatkozta Carlos De Leon, a Microsoft szóvivője. Kár lenne további találgatásokba bocsátkozni, mivel a fejlesztések még kezdeti szakaszban vannak, ráadásul a Microsoftnál már nem az első próbálkozás egy hordozható Xbox verzióra.

Ám a Microsoft úgy tűnik sohasem volt még ennyire elszánt a kérdésben, ami részben köszönhető az Xbox 360 sikerének illetve, a Sony PSP és a Nintendo népszerűségének is. A cég konzolfronton is erősít, mivel bejelentették: növelni kívánják az Xbox gyártását, hogy kiszolgálhassák a Sony Playstation 3 késése miatt támadt igényeket, ráadásul újabb játékok is napvilágot látnak a közeljövőben.

"Sohasem volt jobb Xbox 360 tulajdonosnak lenni mint most, amikor egyre több konzol kerül a kiskereskedőkhöz, és amikor pár hónapon belül már 80 játékra bővül a kínálat. Ráadásul az Xbox Live is folyamatosan megújul" - közölte Peter Moore, a szórakoztatórészleg alelnöke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • drizzt1666 #28
    Kiegészítés:

    Mellesleg a handheld piacon már a 90-es években is a Nintendo volt az úr, kezdve a GameBoy-al (GB), később a GameBoy Color-al (GBC), majd a GameBoy Advance-al (GBA), szal tapasztalatuk az van ezen a téren, és a tapasztalatot nem lehet tőkével helyettesíteni...
  • drizzt1666 #27
    PPontosan! Japánban a DS olyan sikeres lett hogy már minden háztartásban van legalább egy. Mellesleg én már csak azon tudok jól mulattni, hogy olyan piacra amit EGYÉRTELMŰEN a Nintendo ural próbál betörni a sony meg m$. Nevetséges...
    Már ott elrontották, h míg grafikailag gyengébb a Nintendo terméke, a rá létező játékok szinte kivétel nélkül élvezetes játékok, és EZ az ami számít. Hiába van csilli-villi grafika, ha a játékélmény meg xar. Mellesleg a Nintendo mögött sorakozik fel az összes nagy cím, pl.: Mario, Pokémon, stb.
  • Skyline #26
    Látom az X360 után most egy újabb bukásfelékacsintgató Microfos ötlet:)
    Grat!
  • grande2006 #25
    Ez jó lenne,ha lenne rá lovettám,mert benne lesz vayg 80rugóba!Csóri Magyaroknak nem futtya ilyenre!
  • IGAZIWILLIAMS #24
    szerk: Most nehogy el kezdjétek bizonygatni ennek a s"gg Dzsonnak,hogy az x360 nem az,mert akkor flémelhettek vele egy hetet :))
  • IGAZIWILLIAMS #23
    De hülye béna vagy,még ennyit se tudsz...:))
  • Dzson #22
    Eh, alant törölve, MacG5 öt akartam írni.
  • Dzson #21
    " azzal a Greg Gibsonnal karöltve, aki a vállalat Xbox 360 játékkonzolját is tervezte"

    Nagy tervezés egy integrált alaplapos PC-t berakni egy műanyag dobozba...
  • IGAZIWILLIAMS #20
    Én értem mire gondolsz,de az a jelen...a Sony a psp-vel simán elvitte a piac 50 százalékát,innovatív játékok nélkül...De ne legyen igazam
  • Vucli #19
    *europában első kézikonzol
    Szóval nem pc s fejjel kell gondolkodni ezen a piacon( mekkora gép teljesítménye? grafikai képessége), mert ez nagyon nem erről szól hanem a Játékok minőségéről.