Napi Online

Profilt tisztít a Sony

A japán Sony eladja öt, nem a társaság fő tevékenységének tartott elektronikával foglalkozó leányvállalatának többségi tulajdonrészét.

A vevő a Nikko Cordial Group, amely az öt Sony-leányt magában foglaló holding 51 százalékát vásárolja majd meg. A Sony Plaza Co. Ltd., a B&C Laboratories Inc., a Sony Family Club Inc., a Maxim’s de Paris Corp. és a Lifeneo Inc. kiskereskedelmi tevékenységgel, többek között importtermékek értékesítésével, postai megrendeléssel, kozmetikai termékek eladásával és éttermi szolgáltatással foglalkoznak.

A Sony és a Nikko Principal Investments nem nyilatkozott a vételárról, de az a Reuters információi szerint 55 milliárd jenre (470 millió dollár) tehető. A Sony szóvivője kifejtette, hogy az ügyletnek csak korlátozott hatása lesz a vállalat eredményeire, és hozzátette, hogy egyéb üzletágak eladása egyelőre nem szerepel a cég tervei között. A tegnap nyilvánosságra hozott profiltisztítás annak a tavaly meghirdetett programnak a része, amelynek keretében a Sony 10 ezer állást szüntet meg és 120 milliárd jen értékben értékesít üzletrészeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!