Napi Online

Bizakodik a Sony

Megörvendeztette befektetőit a Sony: a fogyasztási elektronikai cikkek piacának második legnagyobb szereplője a március 31-én záruló üzleti évére immár nem veszteséget, hanem nyereséget vár.

A korábbi, 10 milliárd jen (86,36 millió dollár) nettó veszteséget prognosztizáló előrejelzéssel szemben a cég 100 milliárd jen üzemi és 70 milliárd jen nettó nyereségre számít, és 7250 milliárd jenről 7500 milliárd jenre emelte árbevétel-prognózisát is. Az optimizmus arról tanúskodik, hogy a Sony hosszú ideje gyengélkedő elektronikai divíziója magára talált. A cég, amely japán sajtóértesülések szerint a dél-koreai Samsunggal együttműködve több mint 2 milliárd dolláros befektetéssel már a második LCD-üzem megépítését tervezi, különösen nagy reményeket fűz az új, Bravia márkanevű LCD-tévékhez.

Az október-decemberi időszakot a Sony az egy évvel korábbit 18 százalékkal meghaladó, 169 milliárd jen nettó nyereséggel zárta, az árbevétel 10 százalékkal, 2368 milliárd jenre nőtt. A cég a március 31-ig tartó üzleti évben összesen 4500 munkahely megszüntetését tervezi és hét üzemét zárja be; az intézkedésektől éves szinten 33 milliárd jenes költségcsökkentést remél. A bejelentésekkel a tőzsde is elégedett volt: a Sony részvényárfolyama 2,6 százalékkal emelkedett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • viizo #4
    sztem is a Matsushita / Pana az első, ráadásul nagy kedvencem, és ezért is sajnálom hogy alig van róla néha egy hír, bezzeg a többiről...
  • Sony90210 #3
    Cat nagyon el vagy tevedve. Matsushita Electric az elso, melynek leanyvalalata a Panasonic .
  • Cat #2
    samsung az első - hallasz róla eleget :D
  • viizo #1
    "a fogyasztási elektronikai cikkek piacának második legnagyobb szereplője" --- és akkor ki az első? az elsőről alig hallunk valamit, csak a sonyról...