MTI

Veszteséges évre számít a Sony

A Sony jelentősen javította üzemi eredményét az elmúlt második üzleti negyedévben, az egész évre vonatkozóan azonban változatlanul veszteséggel számol.

A világ második legnagyobb szórakoztatóelektronikai készülék-gyártója az eredmény javulást elsősorban a nyugdíjjárulék befizetések csökkenésére vezeti vissza. A nyugdíjbefizetések terén elért könyv szerinti javulás ellentételezte a tévékészülékek árcsökkenésének és a filmipari üzletág veszteségének a hatását. A főprofilba tartozó tevékenységek eredményét a hagyományos tévékészülékek és a hordozható zenelejátszó készülékek csökkenő kereslete terhelte meg. A konszern új elnöke Howard Stringer szerkezetátépítéssel kíván felzárkóznia a Matsushita és a Sharp mögé a lapképernyős tévékészülékek gyártásában és az Apple mögé a modern zenelejátszó készülékek gyártásában.

A szeptember végén zárt negyedévben a Sony üzemi eredménye 52 százalékkal 65,92 milliárd jenre (471 millió euró) emelkedett az egy évvel korábbi 43,4 milliárd jenről. Az eredmény túlszárnyalta a piac átlagosan 40,83 milliárd jenes várakozását. Az értékesítési árbevétel tartotta az előző évi 1,703 ezer milliárd jenes (12,19 milliárd eurós) szintet.

Az egész évre a konszern változatlanul 20 milliárd jen üzemi veszteséget jelez előre a gyengélkedő elektronikai üzletág leépítési terheit is magában foglaló 140 milliárd jenes átszervezési költsége miatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!