Berta Sándor

Elnézést kért a Sony a másolásvédelem miatt

A Las Vegas-i Consumer Electronics Show (CES) keretein belül kért elnézést a felhasználóktól a Sony BMG által alkalmazott másolásvédelem miatt a cég első embere, Howard Stringer. Mint ismeretes, az XCP számos bosszúságot okozott a vásárlóknak és több per is indult emiatt a japán elektronikai konszern ellen.

"A Sony BMG-nek nem állt szándékában a vásárlók ilyen módon való megbüntetése" - nyilatkozta a szakember a CES keretében, utalva arra, hogy az egyes CD-knél alkalmazott digitális másolásvédelem szinte vírusként hatott a felhasználók számítógépein, illetve lehetővé tette az adott PC-k megtámadását illetéktelenek számára. A Sony BMG végül kénytelen volt a forgalomból kivonni ezeket a CD-ket. "A tartalom és a technológia nem mindig férnek meg egymás mellett" - kommentálta Howard Stringer a balul sikerült másolásvédelmet.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Időközben egy New York-i kerületi bíróságon peren kívül megegyeztek egymással a vállalat és az őt támadó felhasználók jogi képviselői. Az egyezmény értelmében a Sony BMG vállalta, hogy minden, a First4Internet cég XCP és a SunnComm vállalat MediaMax másolásvédelmével ellátott zenei CD-t kivon a kereskedelmi forgalomból és kártalanítja azokat a felhasználókat, akik ilyen zenei albumokkal rendelkeznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HappyBoy #6
    Sony-t a walkman és a PSP tette naggyá, azóta csak vergődik. Megy le a lejtőn. Én már leírtam őkat. :)
  • totya4 #5
    Felveted hogy a psp-be UMD formátumot hoztak be szerinted teljesen feleslegesen.
    Akkor nézzük meg konkrétan.

    A minidisc mind adathordozó audió anyagok tárolására lett kitalálva. A Sony ATRAC kb 10x-es tömörítést tud elérni az audió tömörítetlen formátumához képest, a kapható lemezek 74/80 perces méretét figyelembe véve ez azt jelenti hogy egy minidisc lemez 70-100 Mbyte tárolási kapacitással rendelkezik.
    Az UMD viszont 1.8Gbyte körül van.
    Hmm kissé nagy eltérés nemde?

    Ezenkívül az UMD csak olvasható formátum(!), rengeteg védelemmel pont az eszméletlen mennyiségű szoftverlopás megakadályozására.
    Ez tehát a másik ok.

    Ha tovább ragoznánk biztos lenne még több (meghajtási/leolvasási mechanizmus, meghajtáshoz/leolvasáshoz szükséges (elektromos) teljesítmény igény, az adathordozó mérete....)

    Amint látod marhára nincs köze a két adathordozónak egymáshoz, tehát igenis újat kellett kitalálni. Robotkám.
  • sped #4
    Totya, te a 4-es számú robot vagy. Gratulálok, gondolom az agyad is sony chippel megy. Lol. Gondolkozál. Az ilyen r***ék cégek mint a sony az olyanok miatt maradnak életben mint te. Sz*rik minden szabványra és ő próbálja alakítani a piacot. Hát nem. A Playstation-termékek előtt viszont meghajlok. És szerinted pl. mi értelme volt PSP-be új formátumot létrehozni??? UMD??? Miért nem használnak minidisc-formátumot?? Hogy szopd a f*szt. Gondolkozz már kicsit ember.
  • aaaaa #3
    Miért baj ??? Mert volt képük négy-ötszörös áron adni az 1 GB-os Memory Stick PRO-t a CF-hez képest, csoda hogy nem ugráltak érte...
  • totya4 #2
    Jó dolgokat talált ki, pont a minidisc nagyon jó dolog. Flash kártyából van millió fajta már, miért baj hogy van a sonynak is?

    És most a cikk : el kéne gondolkodni azon, hogy mi vezett rá a Sony-t amikor úgy döntött hogy extra másolásvédelmet rak a lemezekre.
  • sped #1
    Sony-sony... kapod a pofonokat. Fel kéne ébredni és végre a vásárlóknak tervezni a cuccokat. Nem pedig az őrült üzleti politikának, külső nyomásnak megfelelően. XCP, MiniDisc, UMD, Atrac3, MemoryStick. Álomország. Inkompatibilitás. Sony, nagy voltál, mostmár be kell állnod a sorba, a kistestvérek is felnőttek.