Berta Sándor

Vegyesvállalatot hoz létre a Sony és az NEC

A két japán konszern meglehetősen ambíciózus célt tűzött ki az új vállalat elé. A tervek szerint az új társaság rövid időn belül az optikai meghajtók, ezen belül is a CD- és DVD-lejátszók, illetve -írók piacának vezető gyártója lesz.

A vegyesvállalat tulajdonjogának 55 százaléka a Sony és 45 százaléka az NEC kezében van, ám még további tárgyalások várhatók. Amennyiben minden a tervek szerint alakul, a cég 2006 áprilisában kezd működni. A vegyesvállalat a tervezéstől, a fejlesztésen át, a gyártásig és a marketingig mindent maga fog bonyolítani.

"Az optikai meghajtók egyre nagyobb szerepet töltenek be a számítástechnikában és a felhasználók mindennapi életében. Ezért volt szükség arra, hogy kiemelt módon támogassuk ezt a területet és a stratégiai erőforrásainkat erre a területre összpontosítsuk" - indokolta meg az új cég alapítását Ryoji Chubachi, a Sony elnöke.

Érdekesség, hogy a két japán elektronikai konszern az idei üzleti esztendőben összesen 1,5 milliárd eurót kasszírozott a különböző optikai meghajtók eladásából.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Faterx #1
    Szegény NEC...