Specker Balázs

Webszerkesztő szolgáltatás a Google-től

A Google a múlt héten beindította Page Creator névre hallgató weboldal-szerkesztő eszközét, amelynek segítségével egyszerű, statikus honlapok készíthetőek. A szolgáltatás jelenleg - legtöbb hasonló Google termékhez hasonlóan - béta verzióban érhető el, és csak a Google Mail tulajdonosok férhetnek hozzá.

A Page Creator egy WYSIWYG (What You See Is What You Get, Azt Kapod Amit Látsz) felületet kapott, amelyen felhasználók egyszerű oldalakat készíthetnek el. Gyorsan kiválaszthatják a számukra megfelelő betűtípusokat, színeket, illetve képeket és linkeket helyezhetnek el. Használata ingyenes és 100 MB tárhely jár hozzá. Az elkészült honlap a felhasználónév.googlepages.com címen lesz megtalálható.

A Google állítja, eszközéhez semmilyen előismeret nem szükségeltetik és "mindenki pár perc alatt elkészítheti és közzéteheti hasznos, mutatós weboldalát a világhálón". "Egy online fotóbemutatón szeretnéd bemutatni Bali-i nyaralásod legszebb pillanatait? Vagy a Dél-Amerikai óriás vésett rajzokról kell kiselőadást tartanod a suliban? Netán kedvenc vadászgörényednek szentelnél egy oldalt? Akkor ez a Te lehetőséged!" - áll a hatásvadász reklámszlogen a Page Creator oldalán.

Bár a Page Creator hagyományosnak mondható, tisztán követhető egyszerű felületet használ, túl sok lehetőségre nem érdemes számítani. Négy különböző kivitel és 41 különböző stílus közül választhat a felhasználó, melyek után hozzáadhatja oldala építőelemeit. Az szerkesztőfelület már indulása napján gyermekbetegségekkel küzdött, a képek újraméretezhetősége átmenetileg sem volt elérhető.

Justin Rosenstein, a Page Creator vezetője úgy nyilatkozott a Search Engine Watch oldalán, hogy oldaluk olyan felhasználókat céloz meg elsősorban, akik szeretnének egyszerű, statikusnak mondható weboldalakat közzétenni, míg a szintén Google tulajdonban lévő Blogger azoknak késült, akik sűrűn kívánnak változó témájú bejegyzéseket írni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • GregSB #3
    Még elég bugos sajna... elég sok olyan style van, amelyeknél nincsenek vízszintben a fejlécek pl. Van még mit feljeszteni rajta.
  • ZsoltiMC #2
    Akkora volt az igeny, hogy ki is nyiffant ideiglenesen :)
  • OliApa #1
    Na ja. Akkor inkább a blogger . . . :)