Gyurkity Péter

Hat változatban jön a Windows Vista

Véglegessé vált a következő Windows különböző változatainak listája. Eszerint az egyéni és vállalati ügyfelek hat verzió közül választhatnak, amihez az Európai Bizottság döntése miatt két butított változat társul.

A végleges lista a következőképpen hangzik: Windows Starter 2007, Windows Vista Enterprise, Windows Vista Home Basic, Windows Vista Home Premium, Windows Vista Ultimate és Windows Vista Business. A két butított változat - Windows Vista Home Basic N, és Business N néven - a beépített médialejátszóval lesz kevesebb társainál. Az egyes verziók természetesen eltérő funkciókat, illetve célközönséget takarnak, két változtatással a legutóbbi listához képest.

Az információt ezúttal is Paul Thurrott osztotta meg az érdeklődőkkel, aki tavaly is elsőként publikálta a várható összeállításokat. A helyzet azóta némileg változott, és a jelek szerint összesen hat különböző változatban juthatunk majd hozzá a következő generációs Windows operációs rendszerhez. Értesülései szerint az egyes verziók a következő funkciókban térnek el egymástól: a Starter 2007 az Aero grafikus motor nélkül, kizárólag 32 biten érkezik, a Home Basic az alapszett (gyakorlatilag az XP Home mintájára), és minden további változat ezen alapul. A Home Premium Média Center és Média Center Extender támogatással bővül ki, a Business - a régi Pro verziókat leváltva - céges felhasználásra készül, az Enterprise pedig kifejezetten a nagyvállalatoknak, virtuális PC, biztonsági technológiák (Secure Startup, titkosítás, stb.) és többnyelvű interfész támogatással.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A nonpluszultrának szánt verzió az Ultimate elnevezést viseli - ez már a Home Premium és a Business változatokat egyesíti magában, néhány további, közelebbről meg nem nevezett funkcióval együtt, elsősorban otthoni felhasználásra. Vélhetően ez lesz majd a legnépszerűbb a felhasználók (és a szoftverkalózok) körében. A tavaly szeptemberi listához képest két változás történt: hiányzik a kisvállalkozásoknak szánt Small Business Edition, illetve eltérő néven (Business) jön a Professional változat.

A Microsoft várhatóan még ezen a héten elkészül a Vista februári előzetesével, amely a következő nagy lépésnek számít a béta történetében. A mostani verzió legfőbb újdonsága, hogy végre minden tervezett funkció megtalálható lesz benne, tehát véglegesség válik az újítások listája. A szerencsések nagy valószínűséggel már holnap, azaz kedden megkezdhetik a tesztelést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Scott21 #121
  HM
 • Scott21 #120
  Majd melyiket lesz jobb használni otthonra? Az ultimate-t vagy melyiket? És az vajon menni fog a gépemen?
 • Tiberius B #119
  Uram, Atyám!!!!!
 • dez #118
  Csak a felét írtam én.
 • Scott21 #117
  Mi ez a regény?
 • dez #116
  "hogy hány területen vagyok jobban otthon, azt nem tudjuk, csak azt, hogy te a winhez felhasználói szinten se nagyon értesz én meg rendszermérnökin, de neked azért van pofád leállni fikázni huszadszorra is olyan dolgokról amikről csak azt hiszed, hogy nincs benne, ahelyett, hogy kérdeznél. Megjegyzem az én stilusom is ehhez igazodik."

  Valójában az van, hogy ha valaki bármi rosszat szól (nem is igazán bantóan, lásd #23) a Windowsról, akkor kijön belőled az állat... Ez már megszállottság.

  Ja, oké, előtte volt még az a kis nyistás vicc, talán ettől forrt fel az agyvized, de akkor is...

  "aki normálisan kérdez valamit mert nem tudja, annak én is normálisan válaszolok."

  Még 1x nem láttam, hogy így tettél volna. Én azokban a témákban, amikben én vagyok otthon, összehasonlíthatatlanul nagyobb türelemmel magyarázok annak is, aki nem "szépen kérdez". Mivel nekem nem célom az ilyen óvodás szintű önfényezés, és mások lekezeléséből nyert önbizalom, mint láthatóan neked.

  "Aki meg nagy pofával és nulla szakmai hozzáértéssel nekiáll fikázni egy rendszert amihez köze sincs azt gyakran a földbe tiprom szakmailag, hogy vegye már észre magát... (de téged eddig sem zavart, hogy közröhej tárgyáva teszed magad ezekkel a szakmai bakikkal)"

  Nem, te valójában a Windowst véded, mint egy eszelős. Ezért túlzod el az én hozzánemértésemet is, hogy így bagatellizáld el azokat a hiányosságokat, amikre rámutatok. És nem kell az egész Windowst a-tól z-ig ismerni ahhoz, hogy ezeket észrevegyük.

  "Nem. Ezek a tények. Amiket te próbálsz az ms nyakába akasztani, holott neki semmi köze hozzá."

  Semmi köze hozzá, hogy sivár és átláthatatlan a Programok főmenü? Az a baj, hogy totál meggondolatlanul jelentesz ki dolgokat.

  "De mondtam, mutass másik oprendszert ahol az oprendszer készitője ezt jobban oldotta meg."

  Pl. Linux? Arra már nem emlékszem, melyik disztib volt (talán Suse, vagy több is), amelyikben a Startmenühöz hasonló menüben szépen be vannak állítva az ikonok, és egy pillantás után megvan, amit az ember keres. Persze lehet, hogy a disztrib készítői állították be ezeket, de nem ez a lényeg.

  "Feleslegesen lassitaná a start menüt, ha nincs desktop.ini, máris nincs vele semmi dolga. Akinek nem tetszik a sima ikon a programjánál az használja a tök egyszerű és évek óta elérhető win funkciókat... Ennyi, nincs erről mit tovább beszélni."

  Egy ilyen apróság számottevően lassítaná a startmenüt? Uhh, hát ez jó. Meg egyenként kellene kézzel beállítgatni? Ez még jobb.

  "Nem, de elég nagy részét kiteszi."

  Ezt azért hiszed, mert a MS elvakult híve vagy.

  "A maradék témákban kevesebb hülyeségek irsz, mivel általában a wines témákban érzed szükségét, hogy fikázzál."

  Ebből látszik, milyen megalapozatlanul sértegeted a másikat: fogalmad sincs, hova mit írok, így azt sem tudhatod, hogy a hozzászólásaim kb. 0.1%-a Windows téma.

  "De, hogy mennyire a szakma része, próbálj meg komoly IT-s állást találni úgy, hogy nem értesz a winhez..."

  Huh, 15 éve ebből élek, mellesleg elég jól, biztos azért, mert nem értek az IT más területeihez. A Windowst is jobban ismerem az átlagnál, és ez nekem éppen elég.

  "Ez ma az általános informatikai műveltség része és neked nagyon komoly hiányosságaid vannak benne."

  Aha, hogy nem ismerem rendszermérnöki szinten, ugyi? Meg hogy nem ismertem a run as-t, juj, összedől a világ.

  "Akinek ekkora pofája van egy olyan téma kapcsán amihez baromira nem ért, ott nem árt megmutatni neki, hátha észbe kap... (bővebben lásd fentebb)"

  Nem kell ahhoz nagy hozzáértés, hogy az ember lássa, hogy totál sivár a Programok menü. Ahhoz sem, hogy a Windows zavaróan sokat swappel. Stb.

  "A te beszűkűlt elmédnek lehet, hogy nem. Egy komoly informatikusnak, ez egyértelmű."

  Halkan megsúgom, nem az tesz valakit komoly informatikussá, hogy ilyen apróságokat ismer, hogy abba a szkriptbe mit lehet megadni, és mit nem. De ha te ettől (és a többi hülyeségtől, amikre vered a melled) érzed magad nagy informatikusnak... Röhej.

  "Akkor lenne nem evidens, ha nem kellene elérési utat megadni, hanem csak ikonindexet, hiszen, akkor nyilván nem lehet másból választani..."

  Valóban, ez logikus, csakhogy nem lenne szokatlan a Windowstól némi logikátlanság. (Júj, most ezen biztos megint vérig fogsz sértődni, mintha legalábbis rólad mondtam volna, annyira magadra veszed, és válogatás nélküli személyes sértésekkel fogsz reagálni.)

  "Arról már ne is beszéljünk, hogy a nagy szakmai tapasztalatoddal, az se tünt fel, hogy a belinkelt képen egy láma ikon volt a games könyvtáron, az is biztos a shell32-ben volt? Ez a szokásos negativ prekoncepciód a winről."

  Feltűnt, de megint csúsztatsz, mivel ezt kézzel állítottad be. Előfordulhatott volna, hogy szkriptes esetben nem ad ekkora szabadságot.

  "Először, hogy nem is tudja, mikor kiderült, hogy mégis, akkor biztos csak kézzel lehet állitani, mikor kiderült, hogy programozottan, akkor biztos baromi nehéz, mikor kiderült, hogy nagyon könnyű, akkor biztos csak az előre definiált shell32-ből... Szánalmas."

  Ami szánalmas, az a te rosszhiszemű prekoncepciód az én motivációmról. Ez valami fóbia? Kezeltetni kellene. Én először csak annyit mondtam, hogy ott nincsenek ikonok, és pont. Csak később jött, hogy átállítható-e, vagy sem. Nem tehetek róla, hogy először nem akart átállítódni kézzel. Azért az már beteges, ha annyira hülyének nézel, hogy nem tudom, KÉZZEL hogy lehet átállítani. Fogalmam sincs, először miért nem állítódott át a menüben, amikor "Mappaikon"-nál átállítódott. (És nem is rossz mappának állítottam át.) Csodálod, hogy nem imádom őrülten a Windowst?

  "Talán nem morgolódni kellene, hanem bejelenteni. (persze körbe röhögnek vele, mivel a technológia elérhető, támogatott és nagyon könnyű használni, a többi nem az ms dolga)"

  Maguktól is rájöhettek volna, észrevehették volna, ha már annyira törekszenek a "tökéletesítésre". Az ő dolga lenne erre felhívni a fejlesztők figyelmét, mivel magának a Windowsnak a használatát tennék kényelmesebbé.

  "Mi köze az én szakmai rálátásomnak ehhez?"

  Még jópár terület van az IT-n belül, amit nem csak hogy nem ismersz jól, úgy tűnik a létezésükről sem tudsz. Így számodra a saját tudásod jelenti a "minden"-t, és a többi a "semmi".

  "Te elsőre még kézzel se tudtad átállitani"

  Nem akarom többször leírni, hogy pontosan tudtam, hogy kell átállítani, más mappák ikonjait már cseréltem le 1x-2x. Erre csak egy kb. 10-es IQ-jú személy nem tud rájönni. Ha csak ennyi lenne az IQ-m (és nem a 15 szerese), akkor egy bővített mondatot sem tudnék leírni. Ha ennyi logikád nincs, hogy ezt átlásd, akkor neked még kevesebb van, mint 10.

  "azt pedig alapszintű windows tanfolyamokon is megtanitják már."

  Tényleg? De jó. Huh, kösz, nem fogok azért egy tanfolyamra menni, hogy ilyeneket tanítsanak, ezt meghagyom neked. Legközelebb mire fogod verni a melled, hogy már a háttérképet is ki tudod cserélni?

  Nem érzed, hogy ez milyen alpári?

  "A programozott változtatás már nem elvárható egy sima felhasználótól, de egy állitólag évtizedes programozói multtal rendelkező szakembertől igencsak az lenne."

  Csak akkor, ha történetesen Windows-ra dolgozik. Van olyan, hogy valaki nem Windowsra programozik, fel tudod ezt felfogni? Vagy ez olyan félelmetes gondolat, hogy a Windowson kívül is van élet?

  "Mert én ezt is tudom? (ráadásul nekem ez az alapműveltséghez tartozik) Hmm, igazad lehet..."

  Nem, hanem mert annyira nagyra vagy vele, mintha más nem is létezne.

  "Egy mappa ikoncseréje?"

  SZKRIPTBŐL igen.

  "Vagy a runas nem ismerete? Erről inkább mélyen hallgass, mert nagyon alapok és a legtöbb helyről páros lábbal rúgnának ki, ha kiderülne..."

  Hülyeség.

  " "Beállíthatónak kellene lennie, hogy hány % telítettségkor kezdjen kipakolni"
  Az a teljesitmény rovására menne."

  Amikor épp nincs is szükség a memória nagy részére? Ez is hülyeség. Te is tudod, csak lököd az alibidumát.

  "Egyébként megsúgom, hogy a linuxnál is most kezdenek rájönni, hogy nagyot szivnak adatbázis ill. komoly memóriahasználatnál (mivel a nem használt hülyeségek miatt elveszik egy rakás értékes cache) és most kezdik koppintani a win mem. kezelését, hogy dobja ki a nem használt lapokat swapbe. Kellemetlen..."

  Na, mondom, hogy tudod te...
  Amúgy kíváncsi lennék egy Linux guru vélemyényére is ezzel kacsolatban. Mellesleg, fogadot, hogy Linuxban sokkal konfigurálhatóbb lesz.
 • Equ #115
  "egy szűk területen jobban otthon vagy."

  hogy hány területen vagyok jobban otthon, azt nem tudjuk, csak azt, hogy te a winhez felhasználói szinten se nagyon értesz én meg rendszermérnökin, de neked azért van pofád leállni fikázni huszadszorra is olyan dolgokról amikről csak azt hiszed, hogy nincs benne, ahelyett, hogy kérdeznél. Megjegyzem az én stilusom is ehhez igazodik. aki normálisan kérdez valamit mert nem tudja, annak én is normálisan válaszolok. Aki meg nagy pofával és nulla szakmai hozzáértéssel nekiáll fikázni egy rendszert amihez köze sincs azt gyakran a földbe tiprom szakmailag, hogy vegye már észre magát... (de téged eddig sem zavart, hogy közröhej tárgyáva teszed magad ezekkel a szakmai bakikkal)

  "Ez csak elterelő szöveg. "

  Nem. Ezek a tények. Amiket te próbálsz az ms nyakába akasztani, holott neki semmi köze hozzá. De mondtam, mutass másik oprendszert ahol az oprendszer készitője ezt jobban oldotta meg.

  "Annyit nyugodtan megtehettek volna, hogy valamelyik exe ikonját teszi oda."

  Feleslegesen lassitaná a start menüt, ha nincs desktop.ini, máris nincs vele semmi dolga. Akinek nem tetszik a sima ikon a programjánál az használja a tök egyszerű és évek óta elérhető win funkciókat... Ennyi, nincs erről mit tovább beszélni.

  "Ohh, tudod, nem a Windowszal kezdődik a "szakma", és nem is azzal végződik..."

  Nem, de elég nagy részét kiteszi. A maradék témákban kevesebb hülyeségek irsz, mivel általában a wines témákban érzed szükségét, hogy fikázzál. De, hogy mennyire a szakma része, próbálj meg komoly IT-s állást találni úgy, hogy nem értesz a winhez... Ez ma az általános informatikai műveltség része és neked nagyon komoly hiányosságaid vannak benne.

  "Uhh, látom, te mindent a "ki ég be" szemszögéből nézel"

  Akinek ekkora pofája van egy olyan téma kapcsán amihez baromira nem ért, ott nem árt megmutatni neki, hátha észbe kap... (bővebben lásd fentebb)

  "Nem evidens, hogy másból is lehet válogatni."

  A te beszűkűlt elmédnek lehet, hogy nem. Egy komoly informatikusnak, ez egyértelmű. Akkor lenne nem evidens, ha nem kellene elérési utat megadni, hanem csak ikonindexet, hiszen, akkor nyilván nem lehet másból választani...
  Arról már ne is beszéljünk, hogy a nagy szakmai tapasztalatoddal, az se tünt fel, hogy a belinkelt képen egy láma ikon volt a games könyvtáron, az is biztos a shell32-ben volt? Ez a szokásos negativ prekoncepciód a winről. Először, hogy nem is tudja, mikor kiderült, hogy mégis, akkor biztos csak kézzel lehet állitani, mikor kiderült, hogy programozottan, akkor biztos baromi nehéz, mikor kiderült, hogy nagyon könnyű, akkor biztos csak az előre definiált shell32-ből... Szánalmas.

  "Aha, másokat is hallottam már csendben morgolódni emiatt"

  Talán nem morgolódni kellene, hanem bejelenteni. (persze körbe röhögnek vele, mivel a technológia elérhető, támogatott és nagyon könnyű használni, a többi nem az ms dolga)

  "Valami hihetetlen szűk rálátásod lehet a szakmára, ha azt hiszed, ilyeneket mindenkinek tudnia kell"

  Mi köze az én szakmai rálátásomnak ehhez? Te elsőre még kézzel se tudtad átállitani, azt pedig alapszintű windows tanfolyamokon is megtanitják már. A programozott változtatás már nem elvárható egy sima felhasználótól, de egy állitólag évtizedes programozói multtal rendelkező szakembertől igencsak az lenne.

  "Ezért inkább te vagy a lémer."

  Mert én ezt is tudom? (ráadásul nekem ez az alapműveltséghez tartozik) Hmm, igazad lehet...

  "Uhh, nem éppen az ilyen Windows-specifikus dolgok az igazi alapok."

  Egy mappa ikoncseréje? Vagy a runas nem ismerete? Erről inkább mélyen hallgass, mert nagyon alapok és a legtöbb helyről páros lábbal rúgnának ki, ha kiderülne...

  "Beállíthatónak kellene lennie, hogy hány % telítettségkor kezdjen kipakolni"

  Az a teljesitmény rovására menne. Egyébként megsúgom, hogy a linuxnál is most kezdenek rájönni, hogy nagyot szivnak adatbázis ill. komoly memóriahasználatnál (mivel a nem használt hülyeségek miatt elveszik egy rakás értékes cache) és most kezdik koppintani a win mem. kezelését, hogy dobja ki a nem használt lapokat swapbe. Kellemetlen...
 • dez #114
  Egy kicsit túl magas lóról (+ paraszt stílusban) beszélsz ahhoz képest, hogy egy szűk területen jobban otthon vagy. De hát ez így szokott lenni. Magadat minősíted ezzel.

  "laikusoknak és hozzá nem értő lámreknek az. Aki ért hozzá az viszont nem a win vagy ms számlájára irja, mivel a programozók gondoltak rá, a win pedig minden támogatást megad mind az programozott mind a kézi ikoncserére."

  Ez csak elterelő szöveg. Adott egy helyzet, a többi csak kifogás, főleg ennyi év után.

  "Ha olyan programokat telepitesz rá amelyek nem támogatják, akkor a vista is ADNI FOG NEKI EGYET MAGÁTÓL."

  Egy szokásos mappa-ikont, ugyebár. Annyit nyugodtan megtehettek volna, hogy valamelyik exe ikonját teszi oda. Ha nem tetszik a készítőnek, hogy pont azt választja, amelyiket, legalább lenne motivációja beállítani.

  "Újabb beégés... Tartozik most is mindegyikhez egy ikon, a win adta nekik, mivel a programozó nem választott sajátot..."

  Ó, micsoda hatalmas újdonságot mondtál ezzel! Egyedi, programcsomagra utaló ikonról van szó már 100 éve.

  "Meséld akkor el okoska, mi legyen. Ne lehessen feltelepiteni olyan programot amelynek nincs saját ikonja? Sok eszed van..."

  Lásd fent. (Neked meg kevés.)

  "Egyelőre itt neked van egy igen siralmas szakmai bizonyitványod, alapszintű tudásbeli hiányosságaid vannak a rendszerről, azt adod itt a nagyokost, égbekiálltó marhaságokat összehordva..."

  Ohh, tudod, nem a Windowszal kezdődik a "szakma", és nem is azzal végződik... Még ha te szeretnéd is ezt hinni. Azon kívül össze-vissza csúsztatsz (ezek nem feltétlenül "alapszintű" dolgok), de hát ezt már megszoktuk. Harmadrészt, ahhoz, hogy 1-2 Windowsos dolgot észrevegyek és szóvátegyek, nem kell rendszermérnöki diploma.

  "Mert azt állitottad, hogy én ferditek, mert nem a programozónak, hanem a telepitőnek kell definálnia. Csakhogy szóról-szóra ezt irtam le az idézett szövegben..."

  Azt erre írtam: "Úgy hivják mappaikon, amit a programozónak kell beállitani. (gyk. ez a "programcsomagre jellemző ikon" nevű tulajdonság)" - pedig a telepítő készítője nem feltétlenül a program írója.

  " "Arra voltam kíváncsi, hogy te tudod-e, konkrétan hogy lehet, vagy csak szövegelsz."
  Akkor megint beégtél :)"

  Uhh, látom, te mindent a "ki ég be" szemszögéből nézel, mint egy óvodás.

  " "De hiszen a SHELL32.dll-ben ilyen előre definiált, idétlen ikonok vannak... "
  LOL te tényleg ennyire sötét vagy?
  Talán nem véletlen kell megadni az ikonfile-t és az ikonsorszámot... Ha nem a shell32 egyik ikonját akarod használni, akkor másik filet adsz meg. És neked van programozói multad? Hát erre egy 10 éves gyerek is helyből rájönne, hogy ha ott van egy elérési út az ikonfilehoz, akkor nyilván nem csak abból lehet válogatni."

  Nem evidens, hogy másból is lehet válogatni. Honnan tudjam, hogy nem direkt azért írtad oda, mert más nem lehet ott. (Nem) sajnálom, hogy nem ismerem ennyire a Windowst. Egyébként miért nem tudod ezt pofátlan megjegyzések (amik inkább csak szánalmasak) nélkül közölni?

  "Hajrá, hirdesd az igét, mint látjuk rajtad kivül a kutyát nem érdekli a téma, programok százezrei készülnek enélkül és senkinek semmi gondja"

  Aha, másokat is hallottam már csendben morgolódni emiatt, amikor éppen keresgéli kellett valamit, csak nem érdekli őket ANNYIRA, hogy egy fórumon szóvá tegyék. De ez nem azt jelenti, hogy teljesen lényegtelen dolog.

  "csak egy szakmailag nulla lámer csinálja a perpatvart, mert már másba nem tud belekötni. De sajnos szakmailag ebbe is belebuktál, mivel ez nem szakmai kérdés, a dolog évek óta benne van a winben, támogatott, gyerekjáték használni, már csak valós igény kéne rá."

  Valami hihetetlen szűk rálátásod lehet a szakmára, ha azt hiszed, ilyeneket mindenkinek tudnia kell, hogy hogy lehet egy telepítőből ikont beállítani a Startmenü mappáihoz. Ezért inkább te vagy a lémer.

  Mellesleg ez nem belekötés volt, hanem javaslat. De a te fajtádnak a kettő ugyanaz, mert itt úgysem számít a felhasználók véleménye, csak amit a MS marketngesei kitalálnak, azt kell dicsőíteni. Szánalmas.

  "Itt van a bukta, az os hogy kéri be pl teljes képernyős grafika alatt? Ez alkalmazás kérdése, nem véletlen van ott megoldva pl backup megoldásoknál is."

  Ez csak neked bukta, mert nem tudod elképzelni, hogy pl. egy biten beállítható legyen fileopennél, hogy kérje, vagy ne kérje, ha épp nem elérhető.

  "Már megint hazudsz, a threshold sosem volt 2 perc. De mit számit ez már a többi melléfogásod után."

  Ehh, a "2 perc"-et szimbólikusan írtam, munka közben a 10 perc is gyorsan elrepül.

  "Elöbb jobb lenne, ha alapszintű dolgokkal tisztában lennél, aztán kellene ugrálni. (igaz, akkor már nem nagyon lenne mire ugrálni)"

  Uhh, nem éppen az ilyen Windows-specifikus dolgok az igazi alapok. Ez egy elképesztően csőlátású gondolkodás. Tipikus a Windows-fanok között.

  "nem, ezzel azt mondom, hogy olyankor ugyanazt a buta memóriakezelést használja mint a linux, azaz a soha az életben nem használt programok, daemon-ok is az értékes fizikai memóriát pazarolják."

  Nem tudom, teljesen helyes-e ez az állítás a Linuxról, de ha igaz is, attól még a Windows megoldása sem éppen tökéletes. Beállíthatónak kellene lennie, hogy hány % telítettségkor kezdjen kipakolni, és akkor is a legalább mennyi ideje nem használt programokkal kezdje.
 • Equ #113
  "Hogy miért van ez, az részletkérdés."

  laikusoknak és hozzá nem értő lámreknek az. Aki ért hozzá az viszont nem a win vagy ms számlájára irja, mivel a programozók gondoltak rá, a win pedig minden támogatást megad mind az programozott mind a kézi ikoncserére.

  " tehát a Vistában is ilyen sivár lesz???"

  Ha olyan programokat telepitesz rá amelyek nem támogatják, akkor a vista is ADNI FOG NEKI EGYET MAGÁTÓL.

  "Nem lép semmit a MS annak érdekében, hogy minden programmappához garantáltan tartozzon ikon "

  Újabb beégés... Tartozik most is mindegyikhez egy ikon, a win adta nekik, mivel a programozó nem választott sajátot...

  "Ez a kijelentés az, ami értelmetlen."

  Meséld akkor el okoska, mi legyen. Ne lehessen feltelepiteni olyan programot amelynek nincs saját ikonja? Sok eszed van...

  "Magyarázod a bizonyítványt! "

  Egyelőre itt neked van egy igen siralmas szakmai bizonyitványod, alapszintű tudásbeli hiányosságaid vannak a rendszerről, azt adod itt a nagyokost, égbekiálltó marhaságokat összehordva...

  "Attól én miért hazudok?"

  Mert azt állitottad, hogy én ferditek, mert nem a programozónak, hanem a telepitőnek kell definálnia. Csakhogy szóról-szóra ezt irtam le az idézett szövegben...

  "Arra voltam kíváncsi, hogy te tudod-e, konkrétan hogy lehet, vagy csak szövegelsz."

  Akkor megint beégtél :)

  "De hiszen a SHELL32.dll-ben ilyen előre definiált, idétlen ikonok vannak... "

  LOL te tényleg ennyire sötét vagy?
  Talán nem véletlen kell megadni az ikonfile-t és az ikonsorszámot... Ha nem a shell32 egyik ikonját akarod használni, akkor másik filet adsz meg. És neked van programozói multad? Hát erre egy 10 éves gyerek is helyből rájönne, hogy ha ott van egy elérési út az ikonfilehoz, akkor nyilván nem csak abból lehet válogatni.

  "Ha ilyen egyszerű, már csak nyomatékosan fel kellene hívni a fejlesztők figyelmét a használatára."

  Hajrá, hirdesd az igét, mint látjuk rajtad kivül a kutyát nem érdekli a téma, programok százezrei készülnek enélkül és senkinek semmi gondja, csak egy szakmailag nulla lámer csinálja a perpatvart, mert már másba nem tud belekötni. De sajnos szakmailag ebbe is belebuktál, mivel ez nem szakmai kérdés, a dolog évek óta benne van a winben, támogatott, gyerekjáték használni, már csak valós igény kéne rá.

  "Ez nem is az ő dolguk lenne, hanem az OS-é - bizonyos OS-ek el is intézik."

  Itt van a bukta, az os hogy kéri be pl teljes képernyős grafika alatt? Ez alkalmazás kérdése, nem véletlen van ott megoldva pl backup megoldásoknál is.

  "Aha, 2 percig nem használok egy programot, és utána (ha nagy adathalommal dolgozok) 10mp-ekig várhatok, míg visszatölti."

  Már megint hazudsz, a threshold sosem volt 2 perc. De mit számit ez már a többi melléfogásod után.

  "Tudok olyan low-level technikai részleteket is, amiket te nem."  Elöbb jobb lenne, ha alapszintű dolgokkal tisztában lennél, aztán kellene ugrálni. (igaz, akkor már nem nagyon lenne mire ugrálni)

  "Vagy azt akarod mondani, hogy a Linuxban nincs virtuálismemória-kezelés?"

  nem, ezzel azt mondom, hogy olyankor ugyanazt a buta memóriakezelést használja mint a linux, azaz a soha az életben nem használt programok, daemon-ok is az értékes fizikai memóriát pazarolják.
 • dez #112
  Na, végre EGY normális program... Nem is csőlátású Windowsos körökből származik...