121
  • Scott21
    #121
    HM
  • Scott21
    #120
    Majd melyiket lesz jobb használni otthonra? Az ultimate-t vagy melyiket? És az vajon menni fog a gépemen?
  • Tiberius B
    #119
    Uram, Atyám!!!!!
  • dez
    #118
    Csak a felét írtam én.
  • Scott21
    #117
    Mi ez a regény?
  • dez
    #116
    "hogy hány területen vagyok jobban otthon, azt nem tudjuk, csak azt, hogy te a winhez felhasználói szinten se nagyon értesz én meg rendszermérnökin, de neked azért van pofád leállni fikázni huszadszorra is olyan dolgokról amikről csak azt hiszed, hogy nincs benne, ahelyett, hogy kérdeznél. Megjegyzem az én stilusom is ehhez igazodik."

    Valójában az van, hogy ha valaki bármi rosszat szól (nem is igazán bantóan, lásd #23) a Windowsról, akkor kijön belőled az állat... Ez már megszállottság.

    Ja, oké, előtte volt még az a kis nyistás vicc, talán ettől forrt fel az agyvized, de akkor is...

    "aki normálisan kérdez valamit mert nem tudja, annak én is normálisan válaszolok."

    Még 1x nem láttam, hogy így tettél volna. Én azokban a témákban, amikben én vagyok otthon, összehasonlíthatatlanul nagyobb türelemmel magyarázok annak is, aki nem "szépen kérdez". Mivel nekem nem célom az ilyen óvodás szintű önfényezés, és mások lekezeléséből nyert önbizalom, mint láthatóan neked.

    "Aki meg nagy pofával és nulla szakmai hozzáértéssel nekiáll fikázni egy rendszert amihez köze sincs azt gyakran a földbe tiprom szakmailag, hogy vegye már észre magát... (de téged eddig sem zavart, hogy közröhej tárgyáva teszed magad ezekkel a szakmai bakikkal)"

    Nem, te valójában a Windowst véded, mint egy eszelős. Ezért túlzod el az én hozzánemértésemet is, hogy így bagatellizáld el azokat a hiányosságokat, amikre rámutatok. És nem kell az egész Windowst a-tól z-ig ismerni ahhoz, hogy ezeket észrevegyük.

    "Nem. Ezek a tények. Amiket te próbálsz az ms nyakába akasztani, holott neki semmi köze hozzá."

    Semmi köze hozzá, hogy sivár és átláthatatlan a Programok főmenü? Az a baj, hogy totál meggondolatlanul jelentesz ki dolgokat.

    "De mondtam, mutass másik oprendszert ahol az oprendszer készitője ezt jobban oldotta meg."

    Pl. Linux? Arra már nem emlékszem, melyik disztib volt (talán Suse, vagy több is), amelyikben a Startmenühöz hasonló menüben szépen be vannak állítva az ikonok, és egy pillantás után megvan, amit az ember keres. Persze lehet, hogy a disztrib készítői állították be ezeket, de nem ez a lényeg.

    "Feleslegesen lassitaná a start menüt, ha nincs desktop.ini, máris nincs vele semmi dolga. Akinek nem tetszik a sima ikon a programjánál az használja a tök egyszerű és évek óta elérhető win funkciókat... Ennyi, nincs erről mit tovább beszélni."

    Egy ilyen apróság számottevően lassítaná a startmenüt? Uhh, hát ez jó. Meg egyenként kellene kézzel beállítgatni? Ez még jobb.

    "Nem, de elég nagy részét kiteszi."

    Ezt azért hiszed, mert a MS elvakult híve vagy.

    "A maradék témákban kevesebb hülyeségek irsz, mivel általában a wines témákban érzed szükségét, hogy fikázzál."

    Ebből látszik, milyen megalapozatlanul sértegeted a másikat: fogalmad sincs, hova mit írok, így azt sem tudhatod, hogy a hozzászólásaim kb. 0.1%-a Windows téma.

    "De, hogy mennyire a szakma része, próbálj meg komoly IT-s állást találni úgy, hogy nem értesz a winhez..."

    Huh, 15 éve ebből élek, mellesleg elég jól, biztos azért, mert nem értek az IT más területeihez. A Windowst is jobban ismerem az átlagnál, és ez nekem éppen elég.

    "Ez ma az általános informatikai műveltség része és neked nagyon komoly hiányosságaid vannak benne."

    Aha, hogy nem ismerem rendszermérnöki szinten, ugyi? Meg hogy nem ismertem a run as-t, juj, összedől a világ.

    "Akinek ekkora pofája van egy olyan téma kapcsán amihez baromira nem ért, ott nem árt megmutatni neki, hátha észbe kap... (bővebben lásd fentebb)"

    Nem kell ahhoz nagy hozzáértés, hogy az ember lássa, hogy totál sivár a Programok menü. Ahhoz sem, hogy a Windows zavaróan sokat swappel. Stb.

    "A te beszűkűlt elmédnek lehet, hogy nem. Egy komoly informatikusnak, ez egyértelmű."

    Halkan megsúgom, nem az tesz valakit komoly informatikussá, hogy ilyen apróságokat ismer, hogy abba a szkriptbe mit lehet megadni, és mit nem. De ha te ettől (és a többi hülyeségtől, amikre vered a melled) érzed magad nagy informatikusnak... Röhej.

    "Akkor lenne nem evidens, ha nem kellene elérési utat megadni, hanem csak ikonindexet, hiszen, akkor nyilván nem lehet másból választani..."

    Valóban, ez logikus, csakhogy nem lenne szokatlan a Windowstól némi logikátlanság. (Júj, most ezen biztos megint vérig fogsz sértődni, mintha legalábbis rólad mondtam volna, annyira magadra veszed, és válogatás nélküli személyes sértésekkel fogsz reagálni.)

    "Arról már ne is beszéljünk, hogy a nagy szakmai tapasztalatoddal, az se tünt fel, hogy a belinkelt képen egy láma ikon volt a games könyvtáron, az is biztos a shell32-ben volt? Ez a szokásos negativ prekoncepciód a winről."

    Feltűnt, de megint csúsztatsz, mivel ezt kézzel állítottad be. Előfordulhatott volna, hogy szkriptes esetben nem ad ekkora szabadságot.

    "Először, hogy nem is tudja, mikor kiderült, hogy mégis, akkor biztos csak kézzel lehet állitani, mikor kiderült, hogy programozottan, akkor biztos baromi nehéz, mikor kiderült, hogy nagyon könnyű, akkor biztos csak az előre definiált shell32-ből... Szánalmas."

    Ami szánalmas, az a te rosszhiszemű prekoncepciód az én motivációmról. Ez valami fóbia? Kezeltetni kellene. Én először csak annyit mondtam, hogy ott nincsenek ikonok, és pont. Csak később jött, hogy átállítható-e, vagy sem. Nem tehetek róla, hogy először nem akart átállítódni kézzel. Azért az már beteges, ha annyira hülyének nézel, hogy nem tudom, KÉZZEL hogy lehet átállítani. Fogalmam sincs, először miért nem állítódott át a menüben, amikor "Mappaikon"-nál átállítódott. (És nem is rossz mappának állítottam át.) Csodálod, hogy nem imádom őrülten a Windowst?

    "Talán nem morgolódni kellene, hanem bejelenteni. (persze körbe röhögnek vele, mivel a technológia elérhető, támogatott és nagyon könnyű használni, a többi nem az ms dolga)"

    Maguktól is rájöhettek volna, észrevehették volna, ha már annyira törekszenek a "tökéletesítésre". Az ő dolga lenne erre felhívni a fejlesztők figyelmét, mivel magának a Windowsnak a használatát tennék kényelmesebbé.

    "Mi köze az én szakmai rálátásomnak ehhez?"

    Még jópár terület van az IT-n belül, amit nem csak hogy nem ismersz jól, úgy tűnik a létezésükről sem tudsz. Így számodra a saját tudásod jelenti a "minden"-t, és a többi a "semmi".

    "Te elsőre még kézzel se tudtad átállitani"

    Nem akarom többször leírni, hogy pontosan tudtam, hogy kell átállítani, más mappák ikonjait már cseréltem le 1x-2x. Erre csak egy kb. 10-es IQ-jú személy nem tud rájönni. Ha csak ennyi lenne az IQ-m (és nem a 15 szerese), akkor egy bővített mondatot sem tudnék leírni. Ha ennyi logikád nincs, hogy ezt átlásd, akkor neked még kevesebb van, mint 10.

    "azt pedig alapszintű windows tanfolyamokon is megtanitják már."

    Tényleg? De jó. Huh, kösz, nem fogok azért egy tanfolyamra menni, hogy ilyeneket tanítsanak, ezt meghagyom neked. Legközelebb mire fogod verni a melled, hogy már a háttérképet is ki tudod cserélni?

    Nem érzed, hogy ez milyen alpári?

    "A programozott változtatás már nem elvárható egy sima felhasználótól, de egy állitólag évtizedes programozói multtal rendelkező szakembertől igencsak az lenne."

    Csak akkor, ha történetesen Windows-ra dolgozik. Van olyan, hogy valaki nem Windowsra programozik, fel tudod ezt felfogni? Vagy ez olyan félelmetes gondolat, hogy a Windowson kívül is van élet?

    "Mert én ezt is tudom? (ráadásul nekem ez az alapműveltséghez tartozik) Hmm, igazad lehet..."

    Nem, hanem mert annyira nagyra vagy vele, mintha más nem is létezne.

    "Egy mappa ikoncseréje?"

    SZKRIPTBŐL igen.

    "Vagy a runas nem ismerete? Erről inkább mélyen hallgass, mert nagyon alapok és a legtöbb helyről páros lábbal rúgnának ki, ha kiderülne..."

    Hülyeség.

    " "Beállíthatónak kellene lennie, hogy hány % telítettségkor kezdjen kipakolni"
    Az a teljesitmény rovására menne."

    Amikor épp nincs is szükség a memória nagy részére? Ez is hülyeség. Te is tudod, csak lököd az alibidumát.

    "Egyébként megsúgom, hogy a linuxnál is most kezdenek rájönni, hogy nagyot szivnak adatbázis ill. komoly memóriahasználatnál (mivel a nem használt hülyeségek miatt elveszik egy rakás értékes cache) és most kezdik koppintani a win mem. kezelését, hogy dobja ki a nem használt lapokat swapbe. Kellemetlen..."

    Na, mondom, hogy tudod te...
    Amúgy kíváncsi lennék egy Linux guru vélemyényére is ezzel kacsolatban. Mellesleg, fogadot, hogy Linuxban sokkal konfigurálhatóbb lesz.
  • Equ
    #115
    "egy szűk területen jobban otthon vagy."

    hogy hány területen vagyok jobban otthon, azt nem tudjuk, csak azt, hogy te a winhez felhasználói szinten se nagyon értesz én meg rendszermérnökin, de neked azért van pofád leállni fikázni huszadszorra is olyan dolgokról amikről csak azt hiszed, hogy nincs benne, ahelyett, hogy kérdeznél. Megjegyzem az én stilusom is ehhez igazodik. aki normálisan kérdez valamit mert nem tudja, annak én is normálisan válaszolok. Aki meg nagy pofával és nulla szakmai hozzáértéssel nekiáll fikázni egy rendszert amihez köze sincs azt gyakran a földbe tiprom szakmailag, hogy vegye már észre magát... (de téged eddig sem zavart, hogy közröhej tárgyáva teszed magad ezekkel a szakmai bakikkal)

    "Ez csak elterelő szöveg. "

    Nem. Ezek a tények. Amiket te próbálsz az ms nyakába akasztani, holott neki semmi köze hozzá. De mondtam, mutass másik oprendszert ahol az oprendszer készitője ezt jobban oldotta meg.

    "Annyit nyugodtan megtehettek volna, hogy valamelyik exe ikonját teszi oda."

    Feleslegesen lassitaná a start menüt, ha nincs desktop.ini, máris nincs vele semmi dolga. Akinek nem tetszik a sima ikon a programjánál az használja a tök egyszerű és évek óta elérhető win funkciókat... Ennyi, nincs erről mit tovább beszélni.

    "Ohh, tudod, nem a Windowszal kezdődik a "szakma", és nem is azzal végződik..."

    Nem, de elég nagy részét kiteszi. A maradék témákban kevesebb hülyeségek irsz, mivel általában a wines témákban érzed szükségét, hogy fikázzál. De, hogy mennyire a szakma része, próbálj meg komoly IT-s állást találni úgy, hogy nem értesz a winhez... Ez ma az általános informatikai műveltség része és neked nagyon komoly hiányosságaid vannak benne.

    "Uhh, látom, te mindent a "ki ég be" szemszögéből nézel"

    Akinek ekkora pofája van egy olyan téma kapcsán amihez baromira nem ért, ott nem árt megmutatni neki, hátha észbe kap... (bővebben lásd fentebb)

    "Nem evidens, hogy másból is lehet válogatni."

    A te beszűkűlt elmédnek lehet, hogy nem. Egy komoly informatikusnak, ez egyértelmű. Akkor lenne nem evidens, ha nem kellene elérési utat megadni, hanem csak ikonindexet, hiszen, akkor nyilván nem lehet másból választani...
    Arról már ne is beszéljünk, hogy a nagy szakmai tapasztalatoddal, az se tünt fel, hogy a belinkelt képen egy láma ikon volt a games könyvtáron, az is biztos a shell32-ben volt? Ez a szokásos negativ prekoncepciód a winről. Először, hogy nem is tudja, mikor kiderült, hogy mégis, akkor biztos csak kézzel lehet állitani, mikor kiderült, hogy programozottan, akkor biztos baromi nehéz, mikor kiderült, hogy nagyon könnyű, akkor biztos csak az előre definiált shell32-ből... Szánalmas.

    "Aha, másokat is hallottam már csendben morgolódni emiatt"

    Talán nem morgolódni kellene, hanem bejelenteni. (persze körbe röhögnek vele, mivel a technológia elérhető, támogatott és nagyon könnyű használni, a többi nem az ms dolga)

    "Valami hihetetlen szűk rálátásod lehet a szakmára, ha azt hiszed, ilyeneket mindenkinek tudnia kell"

    Mi köze az én szakmai rálátásomnak ehhez? Te elsőre még kézzel se tudtad átállitani, azt pedig alapszintű windows tanfolyamokon is megtanitják már. A programozott változtatás már nem elvárható egy sima felhasználótól, de egy állitólag évtizedes programozói multtal rendelkező szakembertől igencsak az lenne.

    "Ezért inkább te vagy a lémer."

    Mert én ezt is tudom? (ráadásul nekem ez az alapműveltséghez tartozik) Hmm, igazad lehet...

    "Uhh, nem éppen az ilyen Windows-specifikus dolgok az igazi alapok."

    Egy mappa ikoncseréje? Vagy a runas nem ismerete? Erről inkább mélyen hallgass, mert nagyon alapok és a legtöbb helyről páros lábbal rúgnának ki, ha kiderülne...

    "Beállíthatónak kellene lennie, hogy hány % telítettségkor kezdjen kipakolni"

    Az a teljesitmény rovására menne. Egyébként megsúgom, hogy a linuxnál is most kezdenek rájönni, hogy nagyot szivnak adatbázis ill. komoly memóriahasználatnál (mivel a nem használt hülyeségek miatt elveszik egy rakás értékes cache) és most kezdik koppintani a win mem. kezelését, hogy dobja ki a nem használt lapokat swapbe. Kellemetlen...
  • dez
    #114
    Egy kicsit túl magas lóról (+ paraszt stílusban) beszélsz ahhoz képest, hogy egy szűk területen jobban otthon vagy. De hát ez így szokott lenni. Magadat minősíted ezzel.

    "laikusoknak és hozzá nem értő lámreknek az. Aki ért hozzá az viszont nem a win vagy ms számlájára irja, mivel a programozók gondoltak rá, a win pedig minden támogatást megad mind az programozott mind a kézi ikoncserére."

    Ez csak elterelő szöveg. Adott egy helyzet, a többi csak kifogás, főleg ennyi év után.

    "Ha olyan programokat telepitesz rá amelyek nem támogatják, akkor a vista is ADNI FOG NEKI EGYET MAGÁTÓL."

    Egy szokásos mappa-ikont, ugyebár. Annyit nyugodtan megtehettek volna, hogy valamelyik exe ikonját teszi oda. Ha nem tetszik a készítőnek, hogy pont azt választja, amelyiket, legalább lenne motivációja beállítani.

    "Újabb beégés... Tartozik most is mindegyikhez egy ikon, a win adta nekik, mivel a programozó nem választott sajátot..."

    Ó, micsoda hatalmas újdonságot mondtál ezzel! Egyedi, programcsomagra utaló ikonról van szó már 100 éve.

    "Meséld akkor el okoska, mi legyen. Ne lehessen feltelepiteni olyan programot amelynek nincs saját ikonja? Sok eszed van..."

    Lásd fent. (Neked meg kevés.)

    "Egyelőre itt neked van egy igen siralmas szakmai bizonyitványod, alapszintű tudásbeli hiányosságaid vannak a rendszerről, azt adod itt a nagyokost, égbekiálltó marhaságokat összehordva..."

    Ohh, tudod, nem a Windowszal kezdődik a "szakma", és nem is azzal végződik... Még ha te szeretnéd is ezt hinni. Azon kívül össze-vissza csúsztatsz (ezek nem feltétlenül "alapszintű" dolgok), de hát ezt már megszoktuk. Harmadrészt, ahhoz, hogy 1-2 Windowsos dolgot észrevegyek és szóvátegyek, nem kell rendszermérnöki diploma.

    "Mert azt állitottad, hogy én ferditek, mert nem a programozónak, hanem a telepitőnek kell definálnia. Csakhogy szóról-szóra ezt irtam le az idézett szövegben..."

    Azt erre írtam: "Úgy hivják mappaikon, amit a programozónak kell beállitani. (gyk. ez a "programcsomagre jellemző ikon" nevű tulajdonság)" - pedig a telepítő készítője nem feltétlenül a program írója.

    " "Arra voltam kíváncsi, hogy te tudod-e, konkrétan hogy lehet, vagy csak szövegelsz."
    Akkor megint beégtél :)"

    Uhh, látom, te mindent a "ki ég be" szemszögéből nézel, mint egy óvodás.

    " "De hiszen a SHELL32.dll-ben ilyen előre definiált, idétlen ikonok vannak... "
    LOL te tényleg ennyire sötét vagy?
    Talán nem véletlen kell megadni az ikonfile-t és az ikonsorszámot... Ha nem a shell32 egyik ikonját akarod használni, akkor másik filet adsz meg. És neked van programozói multad? Hát erre egy 10 éves gyerek is helyből rájönne, hogy ha ott van egy elérési út az ikonfilehoz, akkor nyilván nem csak abból lehet válogatni."

    Nem evidens, hogy másból is lehet válogatni. Honnan tudjam, hogy nem direkt azért írtad oda, mert más nem lehet ott. (Nem) sajnálom, hogy nem ismerem ennyire a Windowst. Egyébként miért nem tudod ezt pofátlan megjegyzések (amik inkább csak szánalmasak) nélkül közölni?

    "Hajrá, hirdesd az igét, mint látjuk rajtad kivül a kutyát nem érdekli a téma, programok százezrei készülnek enélkül és senkinek semmi gondja"

    Aha, másokat is hallottam már csendben morgolódni emiatt, amikor éppen keresgéli kellett valamit, csak nem érdekli őket ANNYIRA, hogy egy fórumon szóvá tegyék. De ez nem azt jelenti, hogy teljesen lényegtelen dolog.

    "csak egy szakmailag nulla lámer csinálja a perpatvart, mert már másba nem tud belekötni. De sajnos szakmailag ebbe is belebuktál, mivel ez nem szakmai kérdés, a dolog évek óta benne van a winben, támogatott, gyerekjáték használni, már csak valós igény kéne rá."

    Valami hihetetlen szűk rálátásod lehet a szakmára, ha azt hiszed, ilyeneket mindenkinek tudnia kell, hogy hogy lehet egy telepítőből ikont beállítani a Startmenü mappáihoz. Ezért inkább te vagy a lémer.

    Mellesleg ez nem belekötés volt, hanem javaslat. De a te fajtádnak a kettő ugyanaz, mert itt úgysem számít a felhasználók véleménye, csak amit a MS marketngesei kitalálnak, azt kell dicsőíteni. Szánalmas.

    "Itt van a bukta, az os hogy kéri be pl teljes képernyős grafika alatt? Ez alkalmazás kérdése, nem véletlen van ott megoldva pl backup megoldásoknál is."

    Ez csak neked bukta, mert nem tudod elképzelni, hogy pl. egy biten beállítható legyen fileopennél, hogy kérje, vagy ne kérje, ha épp nem elérhető.

    "Már megint hazudsz, a threshold sosem volt 2 perc. De mit számit ez már a többi melléfogásod után."

    Ehh, a "2 perc"-et szimbólikusan írtam, munka közben a 10 perc is gyorsan elrepül.

    "Elöbb jobb lenne, ha alapszintű dolgokkal tisztában lennél, aztán kellene ugrálni. (igaz, akkor már nem nagyon lenne mire ugrálni)"

    Uhh, nem éppen az ilyen Windows-specifikus dolgok az igazi alapok. Ez egy elképesztően csőlátású gondolkodás. Tipikus a Windows-fanok között.

    "nem, ezzel azt mondom, hogy olyankor ugyanazt a buta memóriakezelést használja mint a linux, azaz a soha az életben nem használt programok, daemon-ok is az értékes fizikai memóriát pazarolják."

    Nem tudom, teljesen helyes-e ez az állítás a Linuxról, de ha igaz is, attól még a Windows megoldása sem éppen tökéletes. Beállíthatónak kellene lennie, hogy hány % telítettségkor kezdjen kipakolni, és akkor is a legalább mennyi ideje nem használt programokkal kezdje.
  • Equ
    #113
    "Hogy miért van ez, az részletkérdés."

    laikusoknak és hozzá nem értő lámreknek az. Aki ért hozzá az viszont nem a win vagy ms számlájára irja, mivel a programozók gondoltak rá, a win pedig minden támogatást megad mind az programozott mind a kézi ikoncserére.

    " tehát a Vistában is ilyen sivár lesz???"

    Ha olyan programokat telepitesz rá amelyek nem támogatják, akkor a vista is ADNI FOG NEKI EGYET MAGÁTÓL.

    "Nem lép semmit a MS annak érdekében, hogy minden programmappához garantáltan tartozzon ikon "

    Újabb beégés... Tartozik most is mindegyikhez egy ikon, a win adta nekik, mivel a programozó nem választott sajátot...

    "Ez a kijelentés az, ami értelmetlen."

    Meséld akkor el okoska, mi legyen. Ne lehessen feltelepiteni olyan programot amelynek nincs saját ikonja? Sok eszed van...

    "Magyarázod a bizonyítványt! "

    Egyelőre itt neked van egy igen siralmas szakmai bizonyitványod, alapszintű tudásbeli hiányosságaid vannak a rendszerről, azt adod itt a nagyokost, égbekiálltó marhaságokat összehordva...

    "Attól én miért hazudok?"

    Mert azt állitottad, hogy én ferditek, mert nem a programozónak, hanem a telepitőnek kell definálnia. Csakhogy szóról-szóra ezt irtam le az idézett szövegben...

    "Arra voltam kíváncsi, hogy te tudod-e, konkrétan hogy lehet, vagy csak szövegelsz."

    Akkor megint beégtél :)

    "De hiszen a SHELL32.dll-ben ilyen előre definiált, idétlen ikonok vannak... "

    LOL te tényleg ennyire sötét vagy?
    Talán nem véletlen kell megadni az ikonfile-t és az ikonsorszámot... Ha nem a shell32 egyik ikonját akarod használni, akkor másik filet adsz meg. És neked van programozói multad? Hát erre egy 10 éves gyerek is helyből rájönne, hogy ha ott van egy elérési út az ikonfilehoz, akkor nyilván nem csak abból lehet válogatni.

    "Ha ilyen egyszerű, már csak nyomatékosan fel kellene hívni a fejlesztők figyelmét a használatára."

    Hajrá, hirdesd az igét, mint látjuk rajtad kivül a kutyát nem érdekli a téma, programok százezrei készülnek enélkül és senkinek semmi gondja, csak egy szakmailag nulla lámer csinálja a perpatvart, mert már másba nem tud belekötni. De sajnos szakmailag ebbe is belebuktál, mivel ez nem szakmai kérdés, a dolog évek óta benne van a winben, támogatott, gyerekjáték használni, már csak valós igény kéne rá.

    "Ez nem is az ő dolguk lenne, hanem az OS-é - bizonyos OS-ek el is intézik."

    Itt van a bukta, az os hogy kéri be pl teljes képernyős grafika alatt? Ez alkalmazás kérdése, nem véletlen van ott megoldva pl backup megoldásoknál is.

    "Aha, 2 percig nem használok egy programot, és utána (ha nagy adathalommal dolgozok) 10mp-ekig várhatok, míg visszatölti."

    Már megint hazudsz, a threshold sosem volt 2 perc. De mit számit ez már a többi melléfogásod után.

    "Tudok olyan low-level technikai részleteket is, amiket te nem."



    Elöbb jobb lenne, ha alapszintű dolgokkal tisztában lennél, aztán kellene ugrálni. (igaz, akkor már nem nagyon lenne mire ugrálni)

    "Vagy azt akarod mondani, hogy a Linuxban nincs virtuálismemória-kezelés?"

    nem, ezzel azt mondom, hogy olyankor ugyanazt a buta memóriakezelést használja mint a linux, azaz a soha az életben nem használt programok, daemon-ok is az értékes fizikai memóriát pazarolják.
  • dez
    #112
    Na, végre EGY normális program... Nem is csőlátású Windowsos körökből származik...
  • dez
    #111
    "Hogy szoljak az előzöekhez. Nem kell google sem az ikon megváltoztatásához. Siman jobbgomb a Folderen tulajdonságok/testreszabás/ikoncsere."

    Ha már az előzőekhez szólsz, esetleg el is olvashattad volna, mihez szólsz hozzá, mert akkor nem írtad volna le ezt feleslegesen, mert ezt mindenki tudja, de nem manuális cseréről volt szó. Hanem hogy telepítéskor történjen ez meg.
  • dez
    #110
    "Nocsak-nocsak, alakulunk... A "ezt se tudja a windows" után már a "ezt is tudja, de a ms nem hivja fel eléggé a fejlesztők figyelmét, hogy kihasználják az évek óta elérhető szolgáltatást" a probléma..."

    Ne kavarj már megint, nem azt mondtam, hogy nem tudja a Windows, hanem azt, hogy sivár a Programok főmenü. Hogy miért van ez, az részletkérdés. Én csak örülök, hogy lenne erre lehetőség! Az viszont megoldandó feladat, hogy ne legyen ilyen sivár, mert ez nehézkessebbé teszi a használatát.

    "Még mindig nem fogod fel? Nincs köze az oprendszerhez! Az oprendszer évek óta támogatja. A fejlesztőktől függ, hogy kihasználják-e. Sajnos ez megint nagy befürdésed volt a vista-val kapcsolatban..."

    Lényeg a lényeg: tehát a Vistában is ilyen sivár lesz??? Nem lép semmit a MS annak érdekében, hogy minden programmappához garantáltan tartozzon ikon (ellentétben azzal, ami most van, hogy semmelyikhez nincs)???

    "kötelezni értelmetlen dolog. ajánlani lehet maximum..."

    Ez a kijelentés az, ami értelmetlen. Mivel, adott a mellékelt helyzet, amin változtatni kellene.

    "Ezt a megfeltetést, csak a te gyengébb képességeid miatt tettem, mivel már 3x kifejtettem, hogy magukból a futtathatóakból nem lehet kitalálni melyik legyen a mappaikon, de hogy te is megértsd rámutattam, hogy magán a mappaikonon kell ezt meghatározni a telepitőnek."

    Magyarázod a bizonyítványt! Mégiscsak "definiálva van" a "jellegzetes ikon": azt írtad, programcsomagoknak be kellene állítania a főmappájuk ikonját. (Amely mappa mellesleg nem ugyanaz, mint a menübeli mappa.) Amúgy utána fogok érdeklődni, hogy ez egyátalán igaz-e, mert tőled kitelik, hogy nincs is semmi ilyen ajánlás.

    "Már megint hazudsz..."

    Talán nem a telepítéskor jönnek létre a főmappák????? De.

    "Idézem magamat a #63-ból:
    "Viszont a program irójának (pontosabban a telepitőjének) minden támogatást megad a win, hogy testre szabja a start menü mappájának az ikonját." "

    És? Attól én miért hazudok?

    "A gugli használata is meghaladja a képességeidet? Segitsünk összedobni keresőfeltételeket?"

    Arra voltam kíváncsi, hogy te tudod-e, konkrétan hogy lehet, vagy csak szövegelsz.

    "De ha már ekkora lámer vagy segitek kicsit, egy tök egyszerű szövegfilet kell elhelyezni a könyvtárban hasonló tartalommal:
    [.ShellClassInfo]
    IconFile=%SystemRoot%\system32\SHELL32.dll
    IconIndex=21

    ill. attributomot módositani. Tényleg nagyon komoly szakértelmet kiván..."

    De hiszen a SHELL32.dll-ben ilyen előre definiált, idétlen ikonok vannak... Vagy ez az "attributomot módositani" jelentené saját ikon hozzáadását?

    "Mégegy. ezen nincs mit megkönnyiteni, ezt talán még te is le tudnád programozni..."

    Oké, nagyszerű. Ha ilyen egyszerű, már csak nyomatékosan fel kellene hívni a fejlesztők figyelmét a használatára.

    "Újabb próbálkozás, ha már az előzőekkel beégetted magad. De sajnos ez is megoldható, több lejátszó és katalogus program is támogatja, sajna a media player nem. De, ha csak ez lenne a baja, akkor már boldogok lehetnénk..."

    Ja, "megoldható"... Okoska, ez csak egy példa volt, mondtam, hogy nem ilyen kerülőutas megolsásokra vagyok kíváncsi. Mert minden esetben, amikor név szerint kellene hivatkozni a hordozóra, más-más szükségmegoldást kellene keresni!!!

    Mellesleg, pl. a jópár lejátszó által használt playlistbe (.m3u) hiába írnád be a nevet, nem fogja semmelyik lejátszó bekérni. (Ez nem is az ő dolguk lenne, hanem az OS-é - bizonyos OS-ek el is intézik.)

    "Nyugalmat? A buta oprendszerek mint pl a linux az erőforrásokat olyan dolgokra pazarolja amelyek soha az életben nem kerülnek futtatásra (a sok felesleges futó daemon, ill azok nem használt része) mig kulturált oprendszerekben a nem használt programok kilapozódnak a swap file-ba átadva az értékes memóriát a valóban futó alkalmazásoknak."

    Aha, 2 percig nem használok egy programot, és utána (ha nagy adathalommal dolgozok) 10mp-ekig várhatok, míg visszatölti. De jó...


    "Ezt tanitottam meg nekem multkor, mert lövésed se volt a memóriakezelésről"

    1-2 Windows-specifikus dolgot nem tudtam, de attól még pontosan tudom, mi az a virtuális memória-kezelés. Tudok olyan low-level technikai részleteket is, amiket te nem. Így ez a kijelentés egy jó nagy hazugság.

    "se és persze olyan hülyeségeket állitottál, hogy a win nem tud swap nélkül működni, erről bizonyitottam be, hogy megint beégetted magad egy újabb szakmai témában, mivel gyöngyörűen működik a win swap nélkül is."

    Nem emlékszem, hogy ilyet írtam volna, hogy ne lehetne kikapcsolni a swappelést. Nem erről volt szó, hanem arról, hogy nem lehet beállítani, hogy csak akkor lapozza ki a programokat, ha a szabad memória egy bizonyos szint alá csökken. Ilyen nem lehet tenni.

    "Ilyenkor ugyanazt a buta memóriakezelést veszi elő mint a linux, a nem használt programlapok is a memóriát foglalják, csak winnél legalább eldöntheted, hogy akarod-e a memóriát pazarolni értelmetlen dolgokra vagy nem..."

    Ezzel azt akarod mondani, hogy ilyenkor is van swap, de csak akkor, ha elfogyott a memória? Ezzel ellentmondanál a fenti kijelentésednek. Vagy azt akarod mondani, hogy a Linuxban nincs virtuálismemória-kezelés? Ez meg hülyeség lenne. Szal akkor miről is beszélsz?

    "Akarsz még égni? Akkor irjál még..."

    Te égeted magad a bicskanyitogató stílusoddal, értetlenkedéseddel, ferdítéseiddel. A szemtelennek szánt, és persze igaztalan kijelentéseid (pl. "lövésed sincs a memóriakezelésről", stb.) inkább csak szánalmasak.
  • GVili
    #109
    Nem tudom használ-e valaki a warezolt windowsán Open Office-t, de az a telepítés során be tudja magának állítani a mappa icont. Pedig ingyenes!
  • z5oTtu
    #108
    Hogy szoljak az előzöekhez. Nem kell google sem az ikon megváltoztatásához. Siman jobbgomb a Folderen tulajdonságok/testreszabás/ikoncsere. Mellesleg hogy Windoz/Linuxról annyit, hogy ugyanazon a Harware-n sok játék gyorsabban megy Linux/Cedega-n mint windozon. Az mondjuk tény hogy nem minden megy rajta. De a feelingje az azért mégiscsak ott van nagyon (nekem). Szerintem mindkét rendszernek megvannak a hibái, de fontos hogy az egyik nem a Bizniszről szól. Mindenki azt használja amelyik jól esik neki! Én nem a Windozt vállasztom.

    A Linuxok százszor jobban/egyszerübben dizájnolhatóak. Ez sok éves tendencia. Ja és ezért sem kell plusz programokért fizetni. :) Meg virusírtó,tűzfal sem kell. Na hát csak pár dologgal tud többet. Hogy a win javára is írjak valamit: a legtöbb cég windozra fejleszt.
  • Equ
    #107
    "Pl. hogy előírják egy ilyen ikon kijelölését. "

    Nocsak-nocsak, alakulunk... A "ezt se tudja a windows" után már a "ezt is tudja, de a ms nem hivja fel eléggé a fejlesztők figyelmét, hogy kihasználják az évek óta elérhető szolgáltatást" a probléma...

    " Így minden marad a régiben, talán immár a Vistában is. "

    Még mindig nem fogod fel? Nincs köze az oprendszerhez! Az oprendszer évek óta támogatja. A fejlesztőktől függ, hogy kihasználják-e. Sajnos ez megint nagy befürdésed volt a vista-val kapcsolatban...

    "Hanem valamilyen nagyon egyszerű módon megadhatónak, pontosabban most már megadandónak kellene lennie."

    kötelezni értelmetlen dolog. ajánlani lehet maximum...

    " milyen érdekes, az előbb még azt írtad "ha létezne ilyen, megtehetnéd" (#63)."

    Ezt a megfeltetést, csak a te gyengébb képességeid miatt tettem, mivel már 3x kifejtettem, hogy magukból a futtathatóakból nem lehet kitalálni melyik legyen a mappaikon, de hogy te is megértsd rámutattam, hogy magán a mappaikonon kell ezt meghatározni a telepitőnek.

    "Mellesleg, itt is ferdítesz, mert ezek a mappák a telepítés során jönnek létre (mind a "Programok"-ban, mind a Program Files-ban), nem átmásolódnak valahonnan, azaz, a telepítőnek kellene valahogy beállítania őket!"

    Már megint hazudsz...
    Idézem magamat a #63-ból:
    "Viszont a program irójának (pontosabban a telepitőjének) minden támogatást megad a win, hogy testre szabja a start menü mappájának az ikonját."

    "Leírnád ide, hogyan kellene megtennie?"

    A gugli használata is meghaladja a képességeidet? Segitsünk összedobni keresőfeltételeket?

    De ha már ekkora lámer vagy segitek kicsit, egy tök egyszerű szövegfilet kell elhelyezni a könyvtárban hasonló tartalommal:
    [.ShellClassInfo]
    IconFile=%SystemRoot%\system32\SHELL32.dll
    IconIndex=21

    ill. attributomot módositani. Tényleg nagyon komoly szakértelmet kiván...

    "Szerintem egyátalán nem csoda, hogy nem veszik erre a fáradtságot!"

    Újabb bukta...

    "Az automatizálást NYILVÁN azt értettem, hogy ezt a procedúrát valami módon megkönnyíteni. "

    Mégegy. ezen nincs mit megkönnyiteni, ezt talán még te is le tudnád programozni...
    A további befürdéseidet ezen a szálon ignorálom.

    "Azaz hogy pl. egy playlistben FLACDVD293:/dfgdfg/fgsfghdgh.flac-ként hivatkozzak, és amikor sor kerül rá, szépen bekérje az OS a FLACDVD293"

    Újabb próbálkozás, ha már az előzőekkel beégetted magad. De sajnos ez is megoldható, több lejátszó és katalogus program is támogatja, sajna a media player nem. De, ha csak ez lenne a baja, akkor már boldogok lehetnénk...

    "Azt bezzeg nem emlegeted, hogy az állandó swappeléssel kapcsolatban is el kellett ismerned, hogy ha igazán "nyugalmat" akar az ember, sok memória kell, és a virtuális memóriát ki kell kapcsolni."

    Nyugalmat? A buta oprendszerek mint pl a linux az erőforrásokat olyan dolgokra pazarolja amelyek soha az életben nem kerülnek futtatásra (a sok felesleges futó daemon, ill azok nem használt része) mig kulturált oprendszerekben a nem használt programok kilapozódnak a swap file-ba átadva az értékes memóriát a valóban futó alkalmazásoknak. Ezt tanitottam meg nekem multkor, mert lövésed se volt a memóriakezelésről se és persze olyan hülyeségeket állitottál, hogy a win nem tud swap nélkül működni, erről bizonyitottam be, hogy megint beégetted magad egy újabb szakmai témában, mivel gyöngyörűen működik a win swap nélkül is. Ilyenkor ugyanazt a buta memóriakezelést veszi elő mint a linux, a nem használt programlapok is a memóriát foglalják, csak winnél legalább eldöntheted, hogy akarod-e a memóriát pazarolni értelmetlen dolgokra vagy nem...

    Akarsz még égni? Akkor irjál még...
  • dez
    #106
    Ja, és mielőtt az első bekezdés elolvasása után csípőből löknéd az értetlen szöveget, olvasd tovább az "Ez kb." előttig.
  • dez
    #105
    mindenkiben -> minden fejlesztőben
  • dez
    #104
    Nem tudom, hogy akarsz te rendszert tervezni, amikor egy ilyen egyszerű konstellációt sem értesz meg. Adottak a következők: Sivár Programok (fő)menü, immár a Win95 óta kell szöveghalmok (mappanevek) között bogarászni, amikor már rég feltalálták az ikonokat. (Az almappákban megbújva persze ott vannak a csiricsáré ikonok, de akkor már "késő", már meg van találva.) Nem tudom, nálad hány program van telepítve, nálam nem kevés - és nem lehet mindent a gyorsindításba tenni... Mit gondolt a MS, majd egyszercsak varázsütésre mindenkiben egyszerre fogan meg a gondolat, hogy ezen valamit javítani kellene? És nem pedig nekik kellene lépni, kezdemányezni? Pl. hogy előírják egy ilyen ikon kijelölését. Vagy legalább felhívják erre a fejlesztők figyelmét. Így minden marad a régiben, talán immár a Vistában is.

    Ha figyelmesen olvasnál, láttad volna azt is, hogy senki sem azt várta, hogy a Windows találja ki, hogy a program mappájában lévő ikonok közül melyiket használja. Hanem valamilyen nagyon egyszerű módon megadhatónak, pontosabban most már megadandónak kellene lennie.

    "Úgy hivják mappaikon, amit a programozónak kell beállitani. (gyk. ez a "programcsomagre jellemző ikon" nevű tulajdonság)"

    Jé, milyen érdekes, az előbb még azt írtad "ha létezne ilyen, megtehetnéd" (#63). Mellesleg, itt is ferdítesz, mert ezek a mappák a telepítés során jönnek létre (mind a "Programok"-ban, mind a Program Files-ban), nem átmásolódnak valahonnan, azaz, a telepítőnek kellene valahogy beállítania őket! Leírnád ide, hogyan kellene megtennie? Milyen hívással tudja átállítani egy mappa ikonját? Szerintem egyátalán nem csoda, hogy nem veszik erre a fáradtságot! Az automatizálást NYILVÁN azt értettem, hogy ezt a procedúrát valami módon megkönnyíteni. Ha eddig nem tették, legalább a Vistában. Nem mindig csak mutogatni, mert azt a hülye is tud. Na, kezded már kapizsgálni? Ja, és ne gyere nekem azzal, hogy állítsam be mindegyiket kézzel! TUDOM hogy kell, de nem én akarom csinálni.

    Ez kb. olyan, mint hogy nem lehet pl. egy adatkordozóra név szerint hivatkozni a pathban a Windowsban ma sem. Azaz hogy pl. egy playlistben FLACDVD293:/dfgdfg/fgsfghdgh.flac-ként hivatkozzak, és amikor sor kerül rá, szépen bekérje az OS a FLACDVD293-at, azaz ne nekem kelljen emlékeznem, mi hol van. Nem, a Windows számára minden egy bizonyos X: nevő DVD-n van... (Most is biztos mindjárt jön valami okoska, hogy mindenféle kerülőutakkal hogy lehet "megoldani". Kösz, nem kell.) Ez 20 éve így maradt... Ezt is körberöhögöd?

    OFF
    "Run as"... Ohh, nem voltam Windows-tanfolyamon, jaj de sajnálom... (Mellesleg szerintem nem is old meg mindent.) De valahogy úgy érzem, az átlagfelhasználók többsége nem ismeri - miközben elváratik tőlük, hogy ne rendszergazdaként használják állandóan a gépet. Azt bezzeg nem emlegeted, hogy az állandó swappeléssel kapcsolatban is el kellett ismerned, hogy ha igazán "nyugalmat" akar az ember, sok memória kell, és a virtuális memóriát ki kell kapcsolni. (Mert ugye bizonyos okos megfontolásokból akkor is kilapozza a programokat pár perc nem-használat után, ha még bőven van memória.)
  • Scott21
    #103
    Sziasztok! Szerintetek melyik verziót lesz érdemes lesz otthonra használni? A Windows Vista Ultimate-tet? Vagy melyiket? köszi....
  • Equ
    #102
    "A MS gondolhatott volna arra, hogy senki sem fogja venni erre a fáradtságot, ha ők nem automatizálják."

    Hülye... Most már nem tudok mást mondani rád. Utoljára irom le: gondoltak rá. Úgy hivják mappaikon, amit a programozónak kell beállitani. (gyk. ez a "programcsomagre jellemző ikon" nevű tulajdonság) Ha nem teszi, akkor KÉPTELENSÉG kitalálni, hogy az x db futatthatóból melyiknek az ikonját vegye fel. De nyugodtan mutass másik oprendszert, amelyik kitalálja anélkül, hogy a programozó definiálta volna.

    "Az igazi lámer te vagy, akinek csak ilyen felületes hülyeségekkel van tele a feje"

    A sok felületes marhaságból raktam le a rendszerménökit is biztos...

    "Neked ez a szakma?"

    A start menüben lévő mappikonok állithatósága? Nem nagyon, bár alapszintű windows tanfolyamokon is elmondják, igy valószinűleg már azok elvégzése után se dobná be senki kinjában vista fikázásához, ha már a többi érvvét körberöhögték... A runas-zel is hasonló a helyzet, olyan alapszintű tudás része, hogy még egy egyszerű felhasználótól is szégyen, ha nem tudja, hátmég egy magát hozzáértőnek gondoló winfikázótól...
  • mezeimodell
    #101
    Nekem úgyis majd az Ulimate kell majd, letöltöm bitlordal, azt szerzek hozzá activator patchot, azt mehet és ennyi. Tudod ki fog ezért ennyi pénzt fizetni. Én azért a windowsokat nem szidnám annyira, volt már pár linuxom, és szerintem nem "annyira jók" mind amilyennek mindenhol beállítják őket. Régen én is azt hittem, hogy cseszett xp, kurvA xp, de aztán rájöttem hogy vírusirtóval felvértezve a winfos is lehet jó operációs rendszer.

    Most tudom, rengeteg ellenreply fog érkezni erre a hozzászólásra a linuxfanatikusok részéről, hajrá:D
  • dez
    #100
    Ja, és neked is mondom, nem ott kezdődik az IT szakértelem, hogy minden kis hülyeséget tud valaki a Windowsról.
  • dez
    #99
    Ja, mielőtt olvasás nélkül tovább kötöszködsz: értsd, 99.999%-uk egyforma, és kézzel kell(ene) átállítgatni, hogy belevigyünk valami "egyediséget".
  • dez
    #98
    Na, megjött a másik bicskanyitogató stílusú emberke... És még értelmetlen is, amit ír, mert tény, hogy a Programok menüben egyformák a mappák. Ettől leszek én síkláma, mert ezt leírom? Kevésbé lényeges, hogy az is tény, hogy tegnap nem állítódott át az ikon. Meghazodtolhatsz, ha akarsz, de ezzel csak magadat csapod be. Amúgy egy szóval nem mondtam, hogy nem boldogulok el a Windowszal. De nem akarok helyette dolgozni.
  • kbupdate
    #97
    nem könnyebb letölteni egy szép linux ingyenes distribot, gyors FTP-ről, mint keresgélni torrenten meg dc-n vagy FIZETŐS FTP ( :DDD) Windows verziókat keresgetni?:D:D

    Szóval aki inkább a Windowst használja (úgy hogy hallott, ismeri stb a linuxot), AZ EGYÉRTELMŰEN BIZONYÍTJA, hogy a Linux SZARABB!
  • kbupdate
    #96
    süket szöveget azt te nyomod, mert olyan síkláma vagy IT téren, hogy még Windows-zal sem tudsz boldogulni.

    Bátran kijelenthetem, hogy a Microsoft Windows XP TÖKÉLETESEN működik, már egy minimális hozzáértés esetén is.


    Jóhogynem beülsz egy forma 1-es autóba mész 200-300%kal szarabb időt mint bármelyik F1-es pilóta, és kijelented, hogy az F1-es kocsi szar!

    ez pont olyan, nem értesz hozzá, akkor KUSS a neved!
  • kbupdate
    #95
    azt hiszem talán ideillő (biztonsági szempontból)

    "Linuxos szervereket támad meg egy új féreg
    2006.02.21. 10:00

    A napokban több biztonsái cég is figyelmeztetést tett közzé ügyfelei számára, amelyben egy új, kifejezetten Linux-alapú rendszereket megtámadó féregprogramja hívja fel figyelmüket. A "Mare.D" nevű kártevő számos különböző biztonsági rés kihasználásával próbál meg a sebezhető nyílt forrású kiszolgálókra bejutni, amelyeken aztán mindjárt több hátsó kaput is telepít. "
  • dez
    #94
    Akarom mondani, egyik nap nem müxik valami, másnap meg igen. (Bár ezen most én is csodálkozom.)
  • dez
    #93
    Ha ez rám vonatkozik: én nem vagyok Linuxos, csak néha használom.
  • strogg
    #92
    most komolyan.
    aki linuxos miért nem elégszik meg a rendszerével?
    Jól működik? szép, gyors? okos? remek.
    akkor ne izélgessük már a wineseket. Tök felesleges.
  • dez
    #91
    ""

    Ez gondolom, a Windowsnak szól, hogy egyik nem nem müxik valami, másnak meg igen.

    "Már megint hazudsz... Többször le lett már írva, nem a usernek kell szórakoznia vele, hanem a program irójának, aki viszont csak ritkán él ezzel. Ez nem a win hibája."

    Nem én hazudok, hanem te csúsztatsz. Hány program használja ki ezt a lehetőséget? Én még egyet sem láttam. Ergo minden menüs mappa egyforma, nekem kell bíbelődnöm vele, ha azt akarom, hogy ikon alapján azonnal megláthassam, ami kell ott a menüben. A MS gondolhatott volna arra, hogy senki sem fogja venni erre a fáradtságot, ha ők nem automatizálják.

    "Ilyen lámerek kezében valóban nem."

    Az igazi lámer te vagy, akinek csak ilyen felületes hülyeségekkel van tele a feje, és erre veri a mellét...

    "Aki ért hozzá, annak azt csinálja amit szeretne..."

    Süket szöveg, tegnap pont azt csináltam, mint ma, a menüben mégsem állítódott át.

    "A mai, az anonymos-es ill. a runas-es témában tett szakmai öngyilkosságaid után ez elég viccesen hangzik..."

    Neked ez a szakma? Felvilágosítalak, hogy a szakma ennél némileg komolyabb dolgokról szól.
  • dez
    #90
    Nem Windows alatt programoztam korábban.
  • strogg
    #89
    Nem azt mondtam, hogy nem érthet hozzá. Csak nem tudom hitelesnek tekinteni. Emberileg.
  • BiroAndras
    #88
    "Szóval ne egy kis warezolós pöcs mondja meg nekem, hogy melyik a jó OS"

    Nem hiszem, hogy a warezolás és a szakmai hozzáértés közt sok összefüggés lenne.
  • Equ
    #87
    "Eyg hónapban a diszkókban egy fél office árát szerencsétlenkedik el. A cipője egy fél OEM win árában van. Van pénze. Csak könyebb warezolni."

    Ebben is van valami, de ez túl messzire vezet...

    Lehet ez után az jönne, hogy, ha winre költene, akkor nem maradna pénze discora. Igy meg mindkettőre "jut". Viszont a "discojáró" korosztály a campus keretében eleve ingyen kap win-t és office-t is.

    Azzal teljesen egyet értek, hogy nem szép dolog leszarni más munkáját, de azzal már nem, hogy ha leszarja, akkor ne lehetne megalapozott szakmai érve a témáról. Az autótolvaj is miért ne tudhatná pontosan, hogy a lopott bmw-jében a legjobb abs van? Ellenben érdekesen hangzana, ha mondjuk a kiégett lámpa miatt reklamálni akarna...

    (de ugyanez forditva is igaz, hiába fizette ki a szoftver árát valaki, attól még lehet teljesen lámer az egészhez és egy szavát se kell elhinni, akár dicséri akár fikázza, mert nem ezen múlik)
  • CsabiDuke
    #86
    Álltalában nagyon várom ezeket a Vista vagy csak simán Microsoft híreket, mert sok érdekes és mulatságos post-ot lehet olvasgatni itt a cikk utáni hozzászólásokban (sok fanatikus win, linux fun)... Csak így tovább, hadd mulassunk rajtatok! :D
  • strogg
    #85
    Mielőtt repülnének a kövek a fejemnek: nem értek eggyet az informatika kriminalizálásával, és azzal, hogy gyilkosságot olcsóbban megúszol, mint az sw warezolást. De a másik odlala az, hogy aki programozik erős szellemi erőforrást öl bele, hogy nekem jobb legyen. Ezek után lexarni a license-ét törvény ide vagy oda pofátlanság, és gerincetelenség.
  • strogg
    #84
    "Azért használ warezt, mert nincs pénze winre, linuxal pedig többet szivna, mint a lopott win kockázata..." Equ: ebben van valami. Azonban ne feledjük; a kis nudli p*cs*k egy win árában lévő mobillal rohangálnak. Eyg hónapban a diszkókban egy fél office árát szerencsétlenkedik el. A cipője egy fél OEM win árában van. Van pénze. Csak könyebb warezolni. És persze utánna dumálni.
  • strogg
    #83
    kaadi: Tudod azért mondom ezt ,mert valaki kicsit máshogy áll a dolgokhoz, amikor 100e huf -ot megkersett, és winre költi, mint aki csak felír egy iso-t a Cd-re, aztán osztja az észt.
    Az autós példánál maradva: Nem gyalogosnak kell tekinteni, hanem valakinek, aki autót lopott, így a véleménye nem cseng túl hiteles arról, hogy a BMW, vagy merci jobb-e.Általában arra szoktak hallgatni, és annak hitelesebb a hozzáállása, aki horror áron vesz egy autót, rámegy a gatyája is, és aztán nyilatkozik meg. Mert van tétje. Nem csak szép gömbölyűeket mond...
    Az SW lopás a törvény jelenleg állása szerint bűncselekmény. Lehetne vitát nyitni erről 8szoktam is :)))) de jelenleg attól még az. Szóval ne egy kis warezolós pöcs mondja meg nekem, hogy melyik a jó OS, hanem mondjuk equ, aki súlyos pénzt ölt bele, és "tiszta" is. Érted miről beszélek, vagy felesleges erkölcsi monológot tartanom?
  • BiroAndras
    #82
    "És mikor csinállnak már egy olyant.. amiben ÉN magam választhatom meg az installálható komponenseket, és akár én magam .. a salyát izlésem szerint alakítom át az egésznek a kinézetét, elrendezését.."

    Elvileg a Vista telepítője teljesen moduláris lesz. Persze valszeg átlag pistike nem fér hozzá ezekhez, de ügyesebb emberek majd szépen előcsalogatják.